0

nükleer enerji gerçekten güvenli ve sağlıklı bir şekilde konulduğunda faydalı bir enerjidir. diğer enerjiler gibi kuruldukları toprağa zarar vermezler. çok yüksek miktarda ve uzun vadede enerji üretimi sağlar. toprağa zarar verip tarımı engellemez. havayı kirletmemesi nükleer enerjinin olumlu yanlarından bir tanesidir. ülkemizin enerji ihtiyaçları konusunda dışarıya bağlı olduğu bir gerçektir. nükleer enerji sayesinde enerji ihtiyacımız için dışarıya olan bağımlılığımız azalacaktır. nükleer enerjinin birçok yararları olduğu kadar çok büyük zararları da vardır. hatta bu zararlar sadece kuruldukları bölgeye değil yüz binlerce kilometre alana yayılabilirler. nükleer atıklada çevreye oldukça zarar vermektedir. nükleer atık çevrede birçok yıl kalabilir. bu yüzden türkler santral çok dikkatli olunması gerekir. dünya nükleer felaketini çernobille yaşamıştır. rusya bölgelerinde patlayan çernobil nükleer santral kazası bizim ülkemizde bulunan karadeniz bölgesi'ni bile etkilemiştir. karadeniz bölgesi'ndeki çaylara ve toprağa nükleer zehirler karışmıştır. hatta o dönemdeki bakan yabancı ülkelerin yanmasına rağmen televizyon karşısında çay içerek çaylar da hiçbir sorun olmadığını söylemiştir. hatta dönemin çaycı bakanı olarak anılmaktadır. o günden sonra karadeniz bölgesinde kanser artmıştır. hatta genç yaşta kansere yenik düşen kazım koyuncu bunların örneklerinden bir tanesidir. peki bunca nükleer felaketten sonra nükleer santraller neden hala kullanılıyor. gerçekten yararlı olduğu için mi kullanılıyor?evet gerçekten yararlı olmasaydı nükleer santraller şu anda hala kullanılmaya devam edilmezdi. japonya'da meydana gelen hiroşima nükleer santral kazasından sonra hâlâ nükleer enerji kullanılmaya devam etmektedir. demek ki büyük çapta ölüme yol açacak kadar zararlı olan nükleer santraller hâlâ kullanılmaya devam ettiğine göre olumlu yanı oldukça ağır basıyor .

0

nükleer enerjinin faydası olduğu kadar zararları da vardır. bir yandan uzun ömürlü bitmeyecek bir enetji kaynağı elde etmek ama diğet yandan santralin yayacağı radyasyon ve diğer kimyasallar yolu ile insanlara ve çevreye büyük zararlar verme riski ile karşı karşıya kalırlar.

0

olumlu yönleri: bizim gibi enerji açığı olan ülkeler için dışa bağımlılığı azaltır elektrik üretimi artar nükleer programdan dolayı ülkenin caydırıcılık gücü artar. olumsuz yönleri: çernobildeki gibi bir sızıntı halinde uzun yıllar etkisi olur (kanser çevre sorunları)

0

nükleer enerji olumlu yönleri;
büyük miktarda enerji üretimi yapar.
en güvenirli enerji kaynağıdır.
nükleer enerji çevreye daha az kirlilik yapar.
nükleer enerji’nin olumsuz yönleri;
çok fazla radyoaktif atık yapar.
nükleer reaksiyon sırasında çok fazla kazalar olur.
yüksek maliyetlidir.
nükleer enerji sonsuz bir enerji değildir, sınırlı sayıda üretim yapılır.