1

işlem uygulanacak bölgeye sürülen krem veya sprey anestezi ürünlerine lokal anestezi denir

0

operasyon yapilaçak olan bölgenin iğne ile uzman kişiler tarafından uyusturulmasi islemidır. hasta bu sırada herşeyi görür duyar ve uyanıktir ama acı hissetmez. işlem bitımi hastanin uyandırılma gibi bir problemi olmaz.

1

operasyon yapılacak bölgede iğne ile yapılan uyuşturmadır.

0

sadece operasyon geçirilecek yere ağrı hissini azaltmak için yapılır enjektör ile gerçekleşir ağrısızdır

0

lokal anestezi; hastanın belli bir bölgesini işlem yapılacak bölge uyuşturulması için o bölgeye iğne yardımı ile yapılan ilaçtır.

1

lokal anestezi hastanın belirli bir bölgesine yapılan iğne ile uyuşturulma durumuna denir.hastanelerde olur lokal anestezi.eğer yapılan lokal anestezide hasta tamamen uyutulursa bunadı deniliyor.ama lokal anestezideki amaç hastayı tamamen uyutmuyarak belli bir bölgenin uyuşturulmasıdır.bu lokal anesteziyi ameliyatlarda genellikle yapıyorlar.ve cerrahlar tarafından cerrahi bir operasyonla yapılıyor.

1

narkoz verip bayıltılmadan,sadece ameliyat edilecek bölgenin ilaçlı bir şekilde uyuşturulması anlamına gelir.

2

lokal anestezi hastamın belli bir bölgesine yapılan iğne ile o bölgemin uyuşturulmasıdır. eğer lokal değil kişi tamamen uyutulursa bunadı tam anestezi ya da genel anestezi adı verilir. lokal anestezi da amaç hastayı tamamen uyutmayarak belli bşr bölgenin ıyuşturulması ve ameliyat esnasında ağrı duymaması için yapılan cerrahi bir operasyondur.

1

lokal yani bölgesel anestezi iğne dikiş atılacak ya da işlem yapılacak bölgede iğne yardımıyla uygulanılır