2
0

biz ğki saat uğraşıyoruz bir iki kuruş için dilenciler bi dakikada kazanıyor bşrkaç lira tabiki de şuanki durumumuz dilencilerin durumundan daha kötü diyebilirim onlar bizden daha iyi kazanıyor ne çektim dilencilerden. valla bi kere yaşlı bi teyze bizi dolandırmıştı ona kendi paramızla ilaç almıştık iyi niyetle ama sonra adamlar bize dedi sizde mi oyuna geldiniz diye valla korkulur yaşlılardan

0

tek kelimeyle duygu somurusu... hani islamiyette yardimlalsin, sadaka verin gibi seyler vat ya.. bu dilenviler de bunlari kullanip bir guzel para kazaniyorlar... baska birsey dehil yani... birde oyle birsey ki donem donem hortluyor resmen bunlar.... mesela sutiyeliler ulkrmizr ilk geldikleri zaman her gelen suriyeli dilenmeye baslamisti. pesine bizim insnaimiz dilrnmeye basladi. suriyelilerin dilenmesi bitip bizimkilerin dilenmesi tamamen ayri bir ironiydi...

0

bizim gibi vicdanlı insanlar varken bizi keriz yerine koyup daha çok para kazanırlar
fakir gerçekten muhtaç diye veriyoruz ama onlar çok pars kazaniyorlar

0

ülkemizdeki iyi insanların çokluğu sonucu oluşan bi durum . halkımız cok duygusal olduğundan acıyor ve sonuç böyle oluyor malesef önüne geçmek zor

0

dilenciler bu paraları çeşitli şekiller de kazanıyor olabilir hem yaptıkları dilencilik ten hemde başka türlü yollarla da senden benden zengin olanları olabiliyor. kendilerini acındırmak için daha farklı davranıyor olabilirler. fiziksel olarak görsel olarak kendilerini o duruma getirip insanlar üzerinde etki yaratmaya çalışıyor olabilirler. çocukların kullanarak küçücük çocukları yanlarında tutarskts bunu yapıyor olabilirler . dilencilere karşı önlem alınması için polise haber verilebilir. veya para vermeyerek inanmayacaksın ta bunun önüne geçilebilir .

0

valla çok belli aslında gençler artık her yerde görüyorum sokakta başka yerde artık sürekli dilencilere görüyorum sürekli para ihtiyaçları olmadığı halde insanları dileniyorlar. artık gerçekten kimi para vereceğimizi kimi yardım edeceğimizi çok şaşırmış bulunmaktayız.bu dilencilere bence artık devletin veya belediyelerin el koyması gerekir hiçbir şekilde hiçbir yerde dilencilik yapılmaması levhaları asılmalıdır.yoksa hiçbir şekilde belediye el koyması bu kişileri yasaklaması dilencilik yapılmasını her yerde bir levhanın olması gerekir bir kere bir kere yoksa hiçbir şekilde bu dilenciler sürekli direnmekle ısrar ederler ve hiçbir şekilde vazgeçmezler. özellikle de dilenciler bence gençlik yapanlara para cezası uygulanmalıdır en azından bir milyar para cezası uygulanmalıdır.yoksa bu kişiler hep böyle cezalar verilmezse gerçekten de hiçbir şekilde aynı şekilde insanların duygularını sömürerek insanlara acıma duygusunu onlara geçirerek insanlardan haksız yere para alırlar bir türk paraları olmasına rağmen o yüzden para cezası bence verilmeli diye düşünüyorum. daha geçen gün gördüm bir dilenci yanında iki tane küçük çocuğu var bir tanesi kucağında ve bu kişi belki ihtiyacı yok o yüzden dileniyor bilmiyorum ama gerçekten ihtiyacı var mı yok mu diye gerçekten çok tereddütte kaldım en sonunda cebinden 10 lira çıkarıp verdim belki ihtiyacı vardır belki ihtiyacı yoktur onu bilemedim açıkçası. bazı kişilerde özellikle de bacağım tutmuyor elim kırık şöyle böyle diyerek gerçekten insanları çok fazla kandıran oluyor böyle onları da inanmamak gerekir bence bu insanlar zaten bilerek bile bazen kendi bir yerlerini kırıyorlar ve sırf dilencilik yapmak için böyle yöntemleri başvurabiliyorlar açıkçası.o yüzden bu insanlara gerçekten para cezası uygulanmalıdır hiçbir şekilde inanınmamalıdır bu insanlara.

0

bence dilenmek ülkemizde de çok yoğun olan kolay yoldan para kazanma hastalıklarından bir tanesidir.ama dilenmek bunun üst boyutudur çünkü dilenmek insanın kendini en kötü aşağılabileceği durumlardan bir tanesidir.düşünsenize birisinden para direniyorsunuz içinden size karşı kötü düşünceler geçiriyor laflar ediyor ve yüzünüze iğrenerek bakıyor, hiç hoş bir durum değil.ama buradaki temel kriter bu insanların ülkemiz insanında var olan vicdan ve iyi niyeti sömürmeleri dolayısıyla bu yönde de çok ciddi anlamda dolandırmaya dönüp teşebbüste bulunan dilenci insanlarda mevcuttur.bir keresinde bir haber'de izlemiştim adam cuma çıkışı dileniyor, diledikten sonra da gelen mercedes marka gayet de lüks bir otomobile binip gidiyor.boğazından geçen lokma helal mi ? bence helal değil en önemli kriter de bu olmalı kişinin kazanç kriteri.

1

ben bir keresinde döviz bürosunda parasını tümletip, sanırım döviz de alan bir dilenci görmüştüm. her el uzatana üç beş bozukluk vermeye gayret gösterirdim, o günden sonra bir müddet dilencilere bakışım değişti ve para vermemeye başladım.
ama ya gerçekten ihtiyacı varsa düşüncesi yüzünden benden çıkan bir kaç kuruş beni sarsmaz deyip tekrar başladım. eee herkes böyle düşününce de günlük 500 lirayı bulan dilenciler oluyor haberlerde görmüştüm. o kadar insanın iyi niyetini, vicdanını suistimal edenler düşünsün, vebal onların vebali.
ama kıyıda köşede enstrüman çalan, şarkı söyleyenlere keyifle para veriyorum. çoğu da öğrenci oluyor zaten, hiç sorgulamıyorum açıkcası.

0

devlet yeteri kadar yardım yapsa demiş bir arkadaşımız. durumu olmayan mı dileniyor bu ülkede. hayır. durumu olmayan insanlar asla bir insana el uzatıp ta bana para verin diyip dilenmez. bilhassa gözü hep daha fazlasında olanlar dileniyor. dilencileri şöyle bir silkeleseniz üzerinden 10 bine 12 bine kadar para çıkabiliyor günlük. eğer çok kalabalık yerde sabahtan akşama kadar dileniyorsa.

0

cok simir bozucu ben bikac kere denk geldim. tekerlekli sandalyede dilenen adam kalkti ogle molasi verdi yemegiji yedi gitti yine sandalyesine oturdu dilenmeye basladi. parasini butunletip tekrar dileneni de gördüm. vermiyorum para dilenciye inanmiyorum cunku gercekten ihtiyaci olan adam dilenemio isteyemio zaten yoksa bile yok diyemio tok gozlu oluo.

0

bu tip gerçekler toplumlarin kanayan yarasidir dilenen dürüstse sizin vicdaniniza hitap eder allahla onunla kendi aranizda ama hilekarlar çoğaldiysa bunun çözümü diğer her toplumsal olayin çözümü gibidir devlet ciddi olarak el atacak ama devleti ara da bulasin

1

insanların duygularını sömürmek iyi bir kazanç yöntemi onlara gore. her halükarda başarılı oluyorlar. ağızlarında din iman allah kelimeleri olduğu müddetçe bunu yapmaya da devam edecekler. çünkü bizim milletimiz merhametlidir ve dini duygularıyla hemen kalabilir böylesi insanlara. bunu engellemek mumkun mu bilemiyorum. zabitalar denetim yapiyor ama bence yeterli değil.

1

bak ozaman verme para onların neden kazandığı umrumda değil ben sadaka veririm. allah rızası için diyorlar ,çünkü ve ben verdikce şeytan çıldırır sizde verin 2 ,3 tl sizi fakir de etmez, zengin de etmezm sen verirsin sevap işlersin gerisini rabbim bilirim.

0

ben artık dilencilerin gerçekten paraya ihtiyaç duyduklarını düşünmüyorum. zaten büyük şehirlerde bu iş mafyalaşmış durumda. haberlerde de görüyoruz. dilenmeye arabasıyla gelen var. tamamen duygu sömürüsü. para vermemek lazım. çok muhtaç olan zaten belli kurumlara başvuru yapınca devlet yardımı alabiliyor. özellikle çocuklara para vermemeliyiz. eğer verirsek bu çocukları çalıştırmalarına teşvik eder.

0

devlet yeteri kadar yardım yapsa kimse dilenmek zorunda kalmaz.

0

para verme verenleri uyar dilenciyi takip et fotoğrafını paylaş eğer ki dilencilik yapıyorsa