0

bağımsızlığımızı sağlamak
misak-ı millinin esası budur halkı bilinçlendirip ülkeyi kurtarmak adına yapılan bir yemin,andtır
ve bu yemin sonucunda biz şuan buralardayız,belkide biz yunanlı olacaktık,fransız olacaktık ama atatürk sayesinde buralardayız

0

asd labd asdoıarj ı234902 sd kfsdjkf jsf jsdf hsjf jsfj sj fksklihfweioqowriwqoieroq as pasdo zxlclzxcmzövnxcgnsdirtwoie sdlfhwieurqpdpsfvn bskjerhd aofkauweoia dfjz aiwud hsf asiouweoasid oasdj oasjdoasfij sdhf dsf soidf isdkfsoeirqwoeop jsdfosierquiowriowueruwerqu jsjdfjascnxmcnzxvbzçösdlşaowruwoeuit dkfieuirwopoep jskdf sekjfwuieryqwreiopqorjewoiurtwuethndklsfjsoperuwertdvöçjmswe ioesirowoerowqer lsfh wioeirqpwoedğasfsopdfjwei sdfjoser

0

moskova antlaşması sonucunda gürcistan'a bırakılmuştır

0

batumun sovyetlere birakilmasi misakimilliden verilmiş olan ilk taviz olarak tarihimizde yerini alır.

1

misak-i milli den ilk verdiğmiz taviz batum `dur batum `u o zamanlar sovyetler birliğine vermiştik şuan bu şehir gürcistan `a bağlı .

0

ilk taviz batumun sovyet rusya ve moskova antlaşmasına bırakılmasıdır.bu tavizleri topluca ele aldığımızda ülkemizi olumsuz etkilemiştir.kendi ülkemizden taviz verilip dış ülkelerin yararına yapılmış birşeydir.

0

milli yemin olarak nitelendirilen misak-ı milli de ilk olarak taviz verilen yer batum şehridir.batum hala bir türk toprağı gibi görülse de ilk olarak sovyet daha sonra da gürcistan devletinin sınırları içinde yer almıştır.

0

misakı milliden verilen ilk taviz batum şehrinin gürcistana birakilmasi ikinci taviz hatayin ozerklestirilmesi üçüncü taviz musulun bırakılması

0

batumu gürcistana bırakmak verdiğimiz en kotu tavizlerden biriydi

0

moskova antlaşması ile gürcistan'a verilen batum ilk tavizdir. özellikle buralara gidip gezmiş birisi olarak bazen düşünmüyor değilim onlarda olması daha mı iyi oldu acaba diye.bu düşünceme karşı çıkacaklar illa ki olacaktır ancak gidip oraları görünce bana katılanlarda olacaktır.

0

misak ı milli verilen tavi batum dur. şu an gürcistan sınırları içerisindedir

0

gümrah mehmet ile ermenilerden aldığımız batum önceleri bizim de daha sonra o dönemki isminin sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği olan rusya ile yaptığımız moskova anlaşması ile fatma vermek zorunda kaldık çünkü rusya kurtuluş savaşı'nda bize destek vermekteydi itilaf devletlerinden soğuk bir şekilde ayrılmış yeni devleti'ni kurmuş kendi kendi yönetim biçimini genişletme çalışıyordu bu avrupalılar için kötü bir durum yok çünkü onlar sosyalist komünist değillerdi bu sebepten dolayı türkiye cumhuriyeti'nin başlangıcı olan türkiye büyük millet meclisi'ne kurtuluş savaşı'nda bolca destek vermiştir biz de bu testin sonucu olarak batımı ferit misakı milli'den ilk taviz vermek zorunda kalmıştık misakı milli'den verilen ikinci taviz ise hatay olacaktır 1900 ancak hatay hatay suriye'ye verilmiş lakin 1939 yılında hatay tekrar türkiye cumhuriyeti'ne

0

ilk tavizimiz batum'dur. rusya sağolsun gürcistana bıraktık güzelim toprakları. biraz üstelesek belki bırakmazdık ama o zamana göre düşünürsek böyle olması gerekiyormuş.

0

misak-ı milli andımızdan verdiğimiz ilk taviz rusya ile imzaladığımız moskova antlaşması ile ''batum'' dur.

0

batumu ilk olarak sscb ye bıraktık ardından da musulu bırakmak zorunda kaldık. aslında alabilirdik ama malesef ordumuz ve milletimiz çok yorgundu yeni bir savaşa hazır değildi

0

misakimilli de verilen tavizler musul, hatay ve batum olayıdır. batum olayı mşsamilli de verilen ilk tavizdir. sovyet rusya ile tbmm arasın da 1921 de imzalanan moskova antlaşmasın da sovyetler tbmm misakimilli sınırlarını tanımıştı. ancak sovyetler birliği tbmm 'bin daha önce ermenistan ve gürcistan ile imzaladığı anlaşmalarda belirlenen sınırı yani batum,' un gürcistan'a bırakılması şartı ile tanımıştır.

0

misak-i milli"den verilen ilk taviz batum"dur.

0

misakı milliden verilen ilk taviz batumdur. ve toplam üç taviz verilmiştir. ikinci taviz hataydır üçüncü taviz ise musuldur.

0

misak-ı milli sınırlarımızdan verdiğimiz ilk taviz batum olmuştur. bunun sebeplerini sıralamak gerekirse türkiyenin o dünem ki şartlarda batıda yunanlara karşı vermiş olduğu mücadele sırasında yeni bir mücadeleyi daha kaldıramayacağıdır ve aynı zamanda sovyetler birliğinden gelecek olan yardımlar da göz önünde bulundurulduğunda batum gibi bir topraktan vazgeçmek zorunda kalınmıştır. aynı zamanda misakı milli sınırlarımızdan taviz verdiğimiz diğer bölgeler ise kuzey ırak ve batı trakya'dır.

0

misakimilli kararımız taviz verilmemesi gereken en önemli kararlarımızdan biridir aslında..
misakimilli de ilk taviz olarak gürcistan'a batumun verilmesiyle sarıldığımızı söyleyebilirim.