1

refah sahibi bir toplum olabilmek için ne tür gelenek ve göreneklerden taviz vermemiz gerekir?

lütfen refah ile yozlaştırmayı birbirine karıştırmayalım. bence refah için insanın çalışıp üretmesi, bilime, sanata, teknolojiye, eğitime önem vermesi gerekir. tavizden kastım da birden kestirip atmak değil, yavaş yavaş bazı şeyleri belki bilinçli olarak bırakmak olabilir.

6 cevap
-1

refah sahibi bir ulkeyiz zaten. ayrıca gelenek ve göreneklerimizden ne diye taviz veriyoruz refah için. refah sahibi olmak bizim en doğal hakkimizdir zaten. bunun için hiçbir şey feda etmemize gerek yok efendim.

1

erkek egemen bir toplum da yaşıyoruz,kadınlara saygı olması lazım,artık çocuk cinayetleri,hayvan cinayetleri kadın cinayetleri haberlerini her gün görmememiz lazım mesela her canlının hakkına saygı duymak lazım yaşama hakkına,eğitim seviyesinde ciddi anlamda sorunlar var bunları çözmek lazım çocuklarımıza saygılı olmayı öğretmek lazım,her şey den önce insan gibi davranmamız lazım.

1

ilk önce ülkeyi herkesin istediği şekilde ve herkesin düşünce yapısına uygun bir şekilde yönetmek gerekiyor. bir kesimin isteklerini verirken diğer kesimin isteklerini görmezden gelmemek gerekiyor. detaya girmek istemiyorum aslında bu konuda.. ama umarım birgün atamızın da dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir ülke oluruz.

1

gerçekten kadına saygılı olmalıyız. eşit haklara sahip olduğumuzu unutmamalıyız. kadını hor gördükçe refah bir topluma sahio olamayacağını bence. birde insan ilişkilerine saygı göstermek var. birbirimizin düşüncelerine saygı duymalı, karşı tarafada söz hakkı vermeliyiz. hemen kestirip atmamalıyız.

2

refah sahibi olmak için eğitim öğretime gereken önem verilmesi gerekir. kadınların çalışma hayatındaki yerinin arttırılması daha fazla imkan ve olanak sağlanması gerekir.

1

kadın-erkek eşitliği bilime teknolojiye destek karşılıklı toplum olarak saygı