0

saç boyası saçı döker çünkü saç boyası içinde binbir türlü kimyasal madde vardır saç boyası sağlık açısından zararlıdır saçın da çok büyük zararı vardır özellikle ucuza satılan saç boyaları resmen saç dökülmesi için yapılmış bir şeydir saç boyası kullanıyorsanız iyi bilmeniz gerekiyor ki en iyisini alın çünkü hayatta insan hemen hemen en değerli güzelliğini gösteren tek şey kaçtır saç boyası saçı döker ucuz olmamak şartıyla söylüyorum,

0

bazen dökebiliyor ama oda saca bir ihtiyaç aslında

0

içerisinde kimyasal madde bulunduran hem saç derisine hem de saç diplerine zarar verecek ve hücreleri öldürecek zararlı madde bulunduran saç boyaları dökebilir.o yüzden alırken sağlam ve içerisinde zararlı madde bulundurmayan ürünleri kullanmaya dikkat etmemiz gerekir..

0

saç boyası bulunan birçok kimyasal kansere yol açan pigmentler içermektedir avrupa'da yapılan bir araştırmada gösterilmiştir ki saç boyaları çok kullanan kişilerin lenfoma kanseri riski yükseltmektedir saç boyasının zararları şunlardır saç boyası kansere yol açabilir saç boyası içerisinde yer alan ppd maddesi dna hücrede zarar vermektedir bunun sonucunda vücutta kanser oluşumu eski arttığı yapılan bilim araştırmalarında ispatlanmıştır saç boyaları alerji oluşumuna yol açabilir saç boyaları ne amaçla kullanıyor olursa olsun alacağız sebep olabilir bunun sebebi ise saç boyalarında bulunan ve de maddesidir boya kullanımı sonucu ortaya çıkacak alerjinin belirtileri şunlardır saç diplerinde yara oluşumu saç diplerinde kaşıntı kızarıklık ve şişkinlik göz ve burun çevresinde ciltte döküntü göz kapaklarında şişlik ve saç dökülmeleri bu tür aracı reaksiyonlar yaşamamak için ptt barındırmayan saç boyaları kullanılabilir saç boyaları saçlarda sertleşme kuruma ve dökülmeler yol açabilir saç boyalarının düzenli olarak kullanan kişinin saçlarında seyrelme ve bölgesel dökülmeleri görülmektedir saç boyası yalnızca saça değil saç diplerine ve zarar verdiği çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir saç boyaları ciltte tahrişe yol açabilir saç boyaları saç diplerindeki yaralara yol açabiliriz saç boyaları saçlarda yol diplerinde kepek yapabilir saç boyaları saçlardaki beyazlara arttırabilir bunun sebebi ise saça uygulanan saç boyalarının saçın doğal pigment yapsın bozmasıdır saçların boyama işlemi esnasında bulunan o da iyice havalandırmalı aksi takdirde boyanın kimyasal koku solunum ki bu da çok zararlı da saç boyaları içinde kimyasal maddeler bulunur diğer bir deyişle destek minderi ve oksijen bazlı kremler karıştırır ve bu şekilde saçma süreklilik bu karışım esnasında pigmentlerini oksitlenme gerçekleşir kişi saçlarımı boyadım da bu pigmentler saçın içine girer b12 yani saçlar dışarı atılmaz boyalar bu şekilde saçta uzun süre aktarmadan kadar süre içinde ne gibi görünse de bu boya bu açıdan çok zararlıdır uzun süre saçta pigment saç diplerinde doğal yarın saçın ulaşımının önder bu yüzden de saç uçları zarar görür ve kırılır en hayatında ise saç cansız ve sert bir görünüm kazanır bu da hiçbir kadın ve erkeğin istemeyeceği bir sonuçtur ve gereken bu kadar

0

saclari boyamak iyi degildir bir sure sonra dokulmeye baslar arti acicilar saclari yaktigi icin saclar plastik bi ip gibi olmaya baslar

0

valla bayanlar dökmeyi engelliyor diyor bende onlar gibi düşünüyorum engellesw bile başka yönden bir çok zararı vardır sonuçta bir boya sürüyorlar bence çok gerekmedikçe saçlarını boyamamalıdırlar.

0

bilmiyorum ama dökmez gibime geliyor ama bir araştıramn lzım kardeşim benim

0

sac boyasi bence sacalri cok zarari ver mesela saclarin dokulmesinde saclarin yipranmasinda saclarin uzanmasin menecelik toreder

0

saç boyası merdiven altı olduğundan dolayı saç dökülmesi gerçekleştirebilir.genel anlamda saça boya tarzı şeyler uygulanmaması lazımdır zaten.boyaların içindeki kimyasallardan dolayı saç yıpranır ve seneler geçtikçe bu saçı kelleştirmeye kadar götürebilir.bu yüzden saçınızın en doğal haliyle kalması daha uygundur.

0

saç boyasinin bir çok zarari var saçlari doker hemde cansizlastirir yipratir pütür pütür olmasini sağlar ve gec uzatir. boyali sac sertlesir. taranmasi zorlaşir hacimsizleşir saç acici boya kulanmak dahada kotü hale donuştürür mümkün oldugunca saclarinizi boyamayin dogaliğini bozmayin.

0

saç boyası bir anda saçları dökmez. boya saçları yıprattığı için zamanla cansızlaşan saç zaten dökülmeye başlar. boya kimyasaldır saça ve saç derisine bir çok zararı vardır. ama kadınlarımız güzellik uğruna her şeyi yapar.boyanan saç 1 ayda rengini kaybeder ve saç ekrar boyanır böyle olunca saç iyice kendi doğallığını kaybeder, seruma mahkum bir hasta gibi boyaya mahkum olarak yaşar. allah başka dert vermesin:)

0

saç boyasının sağlığa çok zararlı olduğunu bilmeliyiz. özellikle içindeki katkı maddeleri derimizi ve saçlarımızı yıpratabilir. özellikle bayanlar saç boyaları daha çok tercih eden taraflardan. erkeklerde kullananlar da var ama bayanlara bakarak daha az kullanıyorlar. bu yüzden eğer saç boyası da yaptırılıyorsa sık sık olmaması lazım bence. saç boyaları kimyasalla dolu olduğu için kullanmayı pek fazla tercih edilmemesi lazım diye düşünüyorum.

0

kimyasal olduğu için illaki döker ama sık saç boyama bence

0

bizzat sacıma kullanmadım ama duyumlara göre kımılerı besler kımıleri döker diyor bunu anlamak ıcın galıba sacları boyatmak lazım ona göre kesın bır cevap kesın bır bılgı paylasmak daha saglıklı olucaktır ama kendı kuaförum beslıyor dıyor sureklı kendisi boyar bende yaptırmayı dusunuyorum umarım az bır sacımız var onuda teslım etmeyız :)

0

saçlari boyamak demek sacta yipranmayi goze alamk demektir oncelikle kullandigimiz o acicilar saca buyuk zarar verir boyaninda eklenmesiyle saclarda ilk zamanlarda dokulme karisma yipranma tel tel olma gibi bir suru sey olabilir sacimiza surdugumuz sampuan bile saglikli degilken tup tup kimyasal surmemizin zarar vermeme olasigi ne?

0

saçınızı boyaya alıştırdıysanız boyama zamanı geldiginde saçınız dökülür ve kaşınır.tecrübeyle sabittir bu durum.kimyasaldır evet ama organik saç boyaları da mevcut.boyamasak daha iyiydi belki ama günümüzde çok zor böyle bir talep.

0

saç boyamak saçlara zarar verir ve saçları döker, içerisinde kimyasalların olması, yeni bir katmana sararak hava almasını engellemesi ve köklere zarar vermesinden dolayı oldukça zararlıdır. doğal saçlar bile bakımı yapılmadığında dökülüyor. boyalı saçlarda hem kimyasallar var hem de zamanla geri çıktığı için verilen bir zarar var.

0

illa ki zararlıdır neticede içerisinde bir çok kimyasal barındırıyor.hem saç döküyor ,hem saçları yakıyor,yıpratıyor.

0

saç boyamak kimyasal bir işlemdir. vücuda ne olursa olsun kimyasal bir müdahale sıkıntılıdır. saç gibi zayıf şeyler özellikle vücuttaki zarar görür. dikkat etmelisiniz. bana göre boya yerine kına yada cevizi ağacı yaprağı kullanılmalıdır. daha sağlıklı ve daha güzel bir renge sahiptir. ayrıca boya insanın saçının yakar. bu yüzden dikkatli olunması gerekir.

0

saç boyası içinde bulunan kimyasalların etkisiyle saç dökülmesine yol açar. en büyük zararı dökülmedir