1

italyan mafyaları dünyaca ünlüdür, bu mafya grupları ağırlıklı olarak italya'nın sicilya, palermo ve napoli, publiga ve calabria bölgelerinden çıkmaktadır.

0

italyan ın mafyası ile en ünlü şehri palermo demek gerekir. palermo italya nın sicilya bölgesindedir. sonra napoli canpania bölgesindedir. ve calabria, puglia bölgeleri gelir.

0

benim bildiğim kadarıyla bir sicilya var ortalama bir film yani kötü değil ama mükemmel de değil yani ortalama tabi yinede bizim filmlerin yerine geçemez kurtlar vadisi pusu efsane bir film yani ben beğeniyorum hem yerli hemde milli yani insanların türk film sektörüne yönelmeleri gerekir bence

0

italyan mafyası denilince benim aklıma ilk gelen bölge sicilya. efsane olmuş, filmlere konu olan birçok sicilyalı mafyalar mevcut. tabi hepsi efsane değil illaki içlerinde gerçek yaşamdan olanlar var. mesela bir söylenti var. italya'da ilk mafya olayı politikacılara karşı halkı ezdirmemek amaçlı ortaya çıktığı söylenilmektedir. palermo şehrinde italyan mafya söylentileri bulunmaktadır. hatta 1960'lı yıllarda ki belediye başkanının bile mafya ailesinden geldiği söylenir. campania bölgesindeki napoli şehride mafya şehri olarak anılmaktadır. aslında şehir olarak değilde bölge olarak değerlendirmek gerekiyor. calabria ve puglia bölgeleri mafya bakımından zengindir. corleone mafyanın doğduğu köy olarak bilinmektedir.