1

ilk kez konuşacağım biriyse ve konuşma, tanışma özel olacaksa istemsizce yapıyorum bunu. ama günlük hayatta sürekli telefonda birileriyle konuşmak zorunda olduğum için çoğu spontane gelişiyor.

bir de bir durum varsa diyeceklerimi önceden tasarlıyorum kafamda söyleyeceklerimi hatırlamak için. ya da sinirlendiğim bir durum varsa cümlelerimi düzgün kurmak ve sakin olmak için telkin amaçlı yaptığım oluyor.

0

evet bazen tekrarladığım olue çünkü unutkanlık vardır bende söyleyeceğim şeye tam hakim olamıyor ve unutabiliyorum bu yüzden tekrarları veya düşünürüm bunaldı konuşacağım gibi. düşündüğüm olur yani herzaman yapmasam da.

0

evet ayarlıyorum ama genelde tam tersini konuşuyorum yani evdeki hesap çarşıya uymuyor.

0

öncelikle kelime mi tamamlayarak ve emin olunca sonra konuşuyorum ben önce kız olunca unutuyorum ne söyleyeceğimi bilmiyorum.

0

eğer arayacağım kişiye sinirliysem ve bu sebeple arıyosam aramadan önce söyleyeceklerimi kafamdan şöyle bir geçiririm ama normal olarak sohnet muhabbet için ya da bişey sormak için arıyorsam doğaçlama takılırım yani aradıktan sonra karar veririm ne konuşacağıma

0

ben tabiki yerine göre konusacagim kişiye nasıl ne sekilde hitap etcegimi bisemde farkli bir durum olursa diye bende bakarim.haricinde hem konusmasini hemde hitap etmesini bilirim diksiyonum duzgundur kendime güvenirim hep.

0

hayır.ben patır kütür doğaçlama şeklinde söylerim.içimden ne gelirse söylerim.

0

hiç böyle bir durumum yoktur olmadi da. arayacağiniz şahis doktor vs ise önemli bir iş için aklinizda tutmaniz gereken zorunlu bilgiler varsa olabilir fakat diğeri dürüst doğal olmamaya girer

0

simdi karsıdaki insan ile yapacagım konusmaya bagli olarak degiskenlik gözterecek bir durumdur bu senin dedigin.eger önemli bir görüsme veya is gorusmesı yapacaksam elbette telefondan önce ufak bir prova yapar kendımı duruma adapte etmeye calısırım bende.sonucta is gorusmesı ıcın arıyorsun önemli bir sey bu.

1

bu arayacağım numaradaki kişi ile ne konuşacağıma bağlı bir olay.. ama genel olarak özel bir hazırlığım olmaz..açarım telefonu o an içimden geçen ne ise, konu ne ise.. onu en güzel şekilde ifade eder ve konuşmayı gidişatına bırakırım. sonuçta yıllar içinde nezaket ve saygının getirdiği inceliklere vakıf insanlarız.. had höt konuşacak değiliz kim olursa olsun..

1

önemli bir görüşme ise tekrar tekrar ne konuşacağımı tekrarlarım. ama tanıdığım bir kişiyle konuşuyorsam içimden geldiği gibi konuşurum.

0

eğer ki önemli bir konu hakkında konuşucaksam evet önceden cümlelerimi seçer ve aklımda uygun bir konuşma ayarlarım. ama gündelik ailem veya arkadaşlarımla olan konuşmalarda tamamen doğaçlama takılıyorum..

0

karşımdaki insanla ilk kez konusuyorsam ya da çok önemli biriyse evet.

0

elbette prova yapmak iyidir. ama bazen doğaçlama iyidir.