0

bence eski zamanlarda d vitaminin isminin konulmadığı zamanlardan günümüze gelmiş olabilecek bir deyim olabilir. sebebi ise daha çok güneşten elde edilen d vitamini eksikliğinde vücudumuzun işlevinde aksamalar yavaşlamalar ortaya çıkması ve bunun sonucunda bağışıklık sistemimizin açığından grip gibi hastalıkların virüslerinin daha aktif olup bizi hasta etmesidir. açıkcası güneş birazda psikolojik durumumuzu etkilemektedir. psikolojimizde bizim basit hastalıklara yakalanmamızı çok etkilemektedir bunun da etkisi olabilir.

0

gunes isiklarinin ne kadar faydali oldugunu anlatan bir atasozudur vucudumuzun yeteri kadar gunes isigi almasi gerektigini sagligimiza ve kemiklerimize faydali oldugu yadsinamaz

0

güneş en temel yaşam kaynaklarımızdan biridir hem ücretszi hemde bize allah'ın lütfüdür. bizi ücretsiz ısıtır, ışık saçar, hatta güneş enerjisi ile elektirik,sıcak su bile üretir.aynı zamanda sağlık açısındanda çok büyük bir önemi vardır d vitamini sayesinde derimizin sağlamlığını korur, kemik yapımızı geliştirir.bu yüzden güneş görmeyen insanlar hastaneye gidip hasta olmak zorundadır gibi bir anlam çıkyıor.

0

çünkü güneşin ışıkları sağlıklıdır. insanlar ve diğer tüm canlılar için özellikle içerisinde d vitamini barındırıyor. öğle sıcağı olmadan özellikler 10/11 gibi kollarınızı açıp güneşte kalmak d vitamini ihtiyacını karşılıyor.

0

güneş girmeyen eve doktor girer sebep ise güneş çok faydalı bir doğal ışık kaynağıdır. faydalarını saymakla bitiremeyiz bütün mikropları öldürür çocuklara bebeklere çok faydalıdır her eve girmesi gerekir girmezse faydalı bir şey esir gelmiş olur faydanın olmadığı yerde zarar olur hastalık olur halsizlik olur mikrop olur bu nedenle dr girmek zorunda kalır doktorun girmesini istemiyorsak güneşe her gün kapı ve pencerelerinizi açalım

0

güneş görmeyen ortam pek çok hastalığa davetiye çıkarır. güneş sayesinde yeryüzü ısınır ve ısınan yeryüzü ile etrafta dolaşan birçok mikrop ölür. ayrıca güneş sayesinde provitamin elde edebiliyoruz.
günün belli saatlerinde güneş ışığından faydalanmak kemiklerimizi güçlü kılar.
yani gerçekten güneş olmayan yerde mikrop çok olur ve hastalanmamız an meselesidir.
hastalanınca doktora gideriz falan.
bence bu yüzden denmiş
güneş girmeyen eve doktor girer diye.

1

güneşin faydalı olduğunu anlatmak isteniyor. hem güneş giren ev sıcak olur soğuktan kaynaklı hastalık olmaz hemde güneş özellikle çocukların gelişimi için faydalıdır.