0

1 su bardağı buğday, 1 su bardağı fasulye ben fasulye yapıyorum nohut sevmediğim için bunların ikisini aslarim bu düdüklüde aşladıktan sonra ben suzuyorum , buranın suları içilmiyor ,çünkü şaşal su kullandığımız için buraların suyu pis ondan sonra kese yoğurdu ,bir de normal bakkal yoğurdu ile ikisini bir karıştırırım. ayran ne yaparım ondan sonra suyunu katarım nanesini atarım kuru nane varsa kuru nane yoksa normal nane atıyorum, tuzunu atarım o şekilde yapıyorum işte.

0

malzemeleri sayarak başlıyorum tarifime;
-1 su bardağı buğday
-1 su bardağı nohut
-250 gr. süzme yoğurt
-250 gr. normal yoğurt
-1 su bardağı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı kuru nane
yapılışına geçersek ;
bir su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın ve yumuşayana kadar pişirin. bir karıştırma kabına iki yoğurdu da koyup karıştırıyoruz. bir su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. bir tatlı kaşığı tuzu da ekleyip karıştırın.üzerine bir su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlayın ve naneyi ilave edin. çorbayı bir saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. afiyet olsun. :)

0

bir tencereye 1 su bardağı kırık yarma koyulur üzerine soğuk su ve 1 su bardağı haşlanmış nohut koyulur ocak yakılır ve üzerine biraz tuz ilave edilir 25-30 dakika kaynatılır. yarma yumuşadıktan sonra soğumaya bırakılır o soğurken bir kapta yoğurt çırpılır ve soğuyan karışımın içine dökülür daha sonra bir tavada tereyağı eritilir eridikten sonra üzerine biraz nane ilave edilir ve yağ ılık hale geldiğinde karşımın üzerine dökülür ve karıştırılır yapılan karışımların ılık olmasına dikkat edilmeli ve ayran aşı çorbası hazır soğuk olarak servis edilebilir.