0

akıl hocası olarak kimseyi seçmem açıkcası yani benim kendi aklım ve fikrim var bu bakımdan da başkasının aklına ihtiyacım yok ancak, şöyle bir durum var tabiki başka bir yakınıma danışır ve fikrini alabilirim bir konu hakkında onu dinler yorumunu alırdım. çünkü insan hayatı boyunca her daim birşeyler öğreniyor veya öğretiyor bu bakımdan da benim göremediğim şeyleri başka birinin bana göstermiş olması güzel bir şey dinlerdim tabiki. normalde başkasının fikri ile haraket etmem eğer o fikir benim aklıma yatıyorsa ancak, kabul edebilirim yani vermiş olduğu nasihat nedir oradan birşeyler çıkarmaya çalışırım belki de. dinlerim ve düşünmeye başlarım daha sonra aklıma yatıyor ise eğer yardımcı olduğu için teşekkür ederim bu şekilde olabilir genellikle yoksa akıl hocam buna şu şekilde danışayım onun istediklerini yapayım gibi bir düşünce geliştirmem ve o şekilde de dinlemem kimseyi doğrusu. sadece benim aklıma yatan bir şeyse söylediği şey bunu düşünür ve kendi kafamda oluşturarak yardım almayı isterim bir fikir olur enazından.

0

mustafa kemal atatürkü seçerdim ,büyük bir ulusun kurucusu

0

kendime bir akıl hocası secmezdim! ben kendim zaten aklımı nasıl kullanacagı konusunda bilgiye sahibim. bu nedenden dolayı kimseden egitim almama gerek yoktur.

0

annemi seçerdim. çünkü her konuda bilgisi var yaşanmışlık tecrübesi var ve beni benden iyi tanıyor. benim neyle nasıl mutlu olacağımı çık iyi bilir ve asla hata yapmamı istemez. annemden başka kimseye güvenip yolumu çizmem için fikir danışmam. herkes kendi çıkarını düşünür ama anne herzaman evladının çıkarını düşünür oyüzden ki bu sorunun cevabına hiç düşünmeden melek annem derim.

0

herhangi birinin seçecek olsaydım akıl hocası olarak kesinlikle kendimi seçerdim. sonu ne olursa olsun her şeyi en güzel şekilde kendim öğrenmek kendi inancımla devam etmek isterim.