0

lcw bim defacto şok marketleri uygun ve heryerde olan mağazalar

0

lcwaikiki en ucuz giyim mağazası bugün için. bundan 15 sene önce lcw çok kaliteli kabul edilen, pahalı bir marka idi. taş gibi sağlam ürünleri olurdu. özellikle çocuk giyimi üretirdi. bir kıyafetle bir kaç çocuk büyürdü. tasarımları da çok güzel olduğu için aileler için çocuklarını lcwaikiki ürünleri giydirmek bir itibar meselesi idi. :) ürünleri kullanmak yanında bu mağazanın poşetlerini taşımak dahi itibarlı bir özellik sayılırdı. :d
sonra 2001 krizi patlak verdi. ekonomik koşullar zorlaştıkça mağaza başka bir anlayışa geçti. artık ürünlerini ucuza satmak için önlemler almaya başladı. üretimi çin'de yaptırmaya başladı. kaliteden de ciddi ödün vermeye başladı. geçen yıllar içinde ürünleri hızla kalite kaybına uğradı. fiyatlar düştü ama. insanlar lcw ürünlerine daha kolay ulaşmaya başladı.

böylece krizde bir çok firma iflas ederken lcw ayakta durmayı başardı. hatta şubelerini ve mağazalarını iyice çoğalttı. her caddede bir mağaza açtı. hem insanlar ucuza giyinmek için bir adres buldui hem mağaza çok satarak sürümden kazandı.

ama kalite elden gitti. artık bu mağazanın poşetleri bir itibar sebebi değil, aksine saklanma gereksinimi duyulan, elde taşırken insanlara görünmek istenmeyen bir poşet. yani marka saygınlığını kaybetti. doğruluğu ya da yanlışlığı şirket yöneticilerinin kararı ama bir türk markasının değerinin düşmesi benim için üzücü. alınan ürün bir sezon bile gitmiyor. bir iki yıkamada temizlik bezine dönmeye hazır oluyor.

lcw yanında defacto gibi mağazalar da ucuz mağazalar içinde sayılabilir.

0

en ucuz mağazalar gıda üzerine ele alırsak şok,a101 ve bim kıyafet olarak düşünürsek defacto,lw vaikiki ve çetinkaya mağazaları.