0

kendi adima konusmak gerekirse ben giderim cunku hersey yerinde yenmeli

0

hayir tabikide niye yemek yemek icin baska sehire gideyimki

0

insanin maddi durumuna bagli yada is yemegi olursa diye dysunuyorum haricinde ben sahsen gitmem ben

0

yemek yemek için başka şehire gidilir mi evet bence gidilir insan zenginse parası varsa altındağ lüks model 1 arabası varsa yolculuğu da seviyorsa bence gitmesi lazım çünkü oraları gelsin görsün gitmezse sadece kendi yakındakilerle geçilmemesi lazım bir köy bakkalından her şeye ihtiyaç duyabileceğin herşey olmak zorundadır ne kadar çok şey bulundurur ve ne kadar az müşteri geri çevirirsen o kadar iyi hizmet vermiş olursun o yüzden ihtiyaçlarını iyi belirlenen ve tedarik etmen gerekir bakkala girince sağ tarafta bir sürü cipsin olduğu kocaman bir cips dolabı var eskiden yani henüz cipser üretilmeden ve satışa sunulmadan önce burada bir bank vardı ve gelen müşteriler bu banka üzerine oturup bizimle sohbet ediyorlardı hem de diledikleri kadar bazı müşteriler o kadar uzun zaman oturuyorlardı ki onlara gazoz parladığı mız bile oluyordu dur bir dakika oraya mı takıldın evet hepsini olmadığı bir dilimi vardır tabii ki eskiden çocuklar asla cips gibi şeyler yemiyorlar de sanıyorum tek bildikleri abur cubur biraz bisküvi biraz sakız ve belki birkaç çeşit kuruyemişte sonunda cipsler üretilmeye başladı çeşitleri arttı ve onları sergileyecek kocaman bir dolaba ihtiyacımız oldu o yüzden müşterilerin oturduğu banka kaldırdık ve yerine cipsleri koyduk böylece gazoz ısmarlamak tam kurtulduk ve insanlar ayakta kaldı var kapının sol tarafında içecek dolabı var içecek dolabında şişeleri her zaman düzenli bir şekilde dizmen ve asla boş bırakmamak gerekiyor çünkü orada insanlar ne kadar çok içecek görürlerse o kadar çok içmek isterler ve bu daha da çok satış yapmak demektir içecek dolabında süt etmiyorduk o yıllarda suyu çeşme'den içiyorduk bakkala gelip de susadım diyen olursa ki zaman zaman olurdu böyle şeyler bir bardak su veriyorduk o kadar içecek dolabında öyle çok içecek de yok üstelik gazoz meyve suyu maden suyu bu kadar gazozları gençler meyve sularını çocuklar maden sularında yaşlılar içiyordu mesleğe başladığım ilk haftaydı mevsim yaz dışarısı çok sıcak yanıyor herkes içecek dolabına şeyleri yerleştiriyor boş şişeleri kasaya gidiyorum bir çocuk geldi meyve suyu istedi verdim şeftali mi vişne mi kayısı mı dedim fark etmez dedi nasıl fark etmez hiç mi damak zevkini yok demedim müşteriye kafa tutulmaz o zaman şeftali istedim şeftali suyu verdim sonra salih amca geldi ver oradan bana bir şişe midem suyu dedi gülerek uzattın mı aden suyu şişesini müşterilerin iğrenç esprileri ne bu ne iğrenç espri salih amca bir daha duymayayım dönmez mecburen göründü hatta ileri gidip midem suyumu maden suyu midem suyu ne hoş bir kelime oyunu oldu sözlerime güneydoğu anadolu bölgesinde olan şanlıurfa'ya gitmenizi tavsiye ederim çünkü oranın yemekleri çok güzeldir mesela lahmacunu vardır canım tadından yenmez ondan sonra borani vardır o çok güzeldir sıkma vardır exilim etle yapılır salçayla yapılır o daha güzeldir evet dediğim gibi şanlıurfa'ya gitmeniz yemek yemek isteyenler için çok güzel bir mekandır

1

evet sadece kebap yiyip muzlu süt içebilmek için adana'ya gidip gelebilirim.

0

evet giderim her memleketin kendine has özgü bir yemeği vardır ayni yemek bulunduğunuz yerde yapilsada meşhur olduğu yerde ki gibi tat vermez

0

evet durumum elverirse giderim. gittimde. mesela dyrumum olsaydi gece 1,2 gibi cikardim urfaya sabah ciger yemek icin. vs. vs. giderdim tabikide. hataya kunefe yemeye.

1

hayır sadece yemek yemek için bir başka şehire gitmem. gezmek için falan giderim. zaten o zaman da orda elbette yemek yenilir.

0

gitmem;; çünkü bu bana biraz ters geliyor. bir yete gitmiş ve oranın melhur bir yemeği varsa tabi ki yerim. ama yok sadece yemek yemek için başka bir yete gidilmez. bırakın yemek sizin ayağınıza gelsin.

0

evet daha önce 2 kez yaptım bunu öğrencilik zamanımda.
paralarımızı biriktirip uçakla 1 günlük adanaya gittik.
iskender yemek içinde bursaya gitmiştik.