0

sigara bırakmk için bi insanın önce onu psikolojik olarak da ondan uzaklaşması lazım cogunu insan sigarayı bırakınca mutsuz olacana ve bi sıkıntısı oldunda kendine zarar verecene inanır ama bü böyle değil sigara bi insanı hem sağlık hem de maddi yönden cok zarara üğratır

0

sigarayı şuan kullanıyorum.
bunun öncesinde bırakmıştım, demekki bırakmak için hayatımda önemli birşey olması gerekiyormuş bunu anladım.
sigarayı hamile olduğumu duyduğum anda tamamen bitirdim kafamda ve 9 ay ağzıma hiç sürmedim.
kızım doğdu 6 aylık olana kadarda ağzıma hiç sürmedim.
taki bir gün bir kafede arkadaşlarımla buluşana kadar, sohbet muhabbet kafede otururken, arkadaşlarım sigara içmeye başladı, bir tanede bana uzattılar ilk başlarda yok falan desemde ikna oldum ve aldım, o gün bugündür 1 buçuk senedir tekrar başladım sigaraya.
kısacası sigarayı öncelikte kafanda bitirirsen bırakabilirsin, yoksa mümkün değil bırakılmıyor.

0

sigara kullanıyorum ama sana yardımcı olmak adına ilaç falan hikaye diyemicem deneyip yanılan görmedim deneyip kazanan da görmedim bilmiyorum ama erkek arkadaşım da sigara kullanıyor tabi iradeyle alakalı ama insan korku salınca her şeyi yapıyor erkek arkadaşım kendisine zarar verdiğini babasınında içinde bulunduğu rahatsızlıkla çok ciddi olmasa da kendisini öyle koşullandırdı ve bıraktı ben kanser riskini taşımama rağmen yani genetik olarak ihtimaller var bırakamadım bir kaç gün ara verdim sadece buradan çıkartabileceğin sonuç kısaca karar ver uygula kendine inan istiyorsan yaparsan bir şeye ihtiyacın yok.

1

şuan sigara içiyorum ama kendimi tamamen ona bağımlı hissetmiyorum. istemediğim zaman günlerce içmediğim zamanlar da oluyor. ancak kesinlikle tamamen bırakmak istiyorum. sigarayı bırakmak için önce herşeyin kafa da bitmesi gerek sözü gerçekten çok doğru. ilk olarak tamamen bırakıp bu illetten kurtulacağımıza inanmak zorundayız. sonrasında sigara içmek her aklımıza geldiğinde bu isteği olabildiğince ertelemeli ve o an için başka uğraşlar bulmalıyız. bu süreçte sakız çiğnemek gerçekten işe yarıyor. ayrıca 21 gün kuralı diye bir durum var eğer 21 gün aralıksız sigara içmeden durabilirsek vücut buna alışıyor ve sigara isteği olmuyor deniliyor. eğer bırakmak isteniyorsa azaltarak bırakmak diye bir şey yok tamamen bir an da kesmek gereklidir. yoksa içilen her sigaradan sonra devamı illa ki gelecektir. bağımlılık derecesi çok yüksek ise ve yardım almadan bırakılacağına inanılmıyorsa şuan da devlette dahil tüm hastanelerde sigarayı bırakma poliklinikleri mevcut, sigara bırakma hattı bile var. bu gibi yerlerden destek alınması faydalı olacaktır. vücudun nikotin ihtiyacını sigara dışında yollarla karşılayacak ilaçlar veriyorlar, ayrıca bu ilaçlar sigaraya karşı bir tiksinti de oluşturuyor. ilaç kullanımı ile bırakan bir sürü insan duydum. sonuç olarak ilk önce kendi iradeniz ile bir kere de kesip bırakmaya çalışın, bunu yaparken de sigara içilen tüm ortamlardan ve arkadaşlarınızdan uzak durun çünkü sigara kokusu sizi cezbedecek ve içmek isteyeceksiniz. eğer kendi başınıza başaramıyor iseniz mutlaka profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederim.