0

miryakefelon savaşı'nın ardından anadolu'nun kapıları türklere açılmış,bizans bu savaştan sonra taarruza değil savunma pozisyonuna geçmiş,anadoluya türk yurdu denmeye başlanmıştır.

0

bu savaş bizan ve anadolu selçuklu devleti arasında gerçekleşmiş olup malazgirtte anadolunun kapıları türklere açılmıştır.tarihçiler bu savaştan sonra anadoluya türkiye demeye başlamıştır.haçlı seferlerinde bizanslılara kaptırdığımız üstünlük bu savaşla geri alınmıştır. taarruz gücü bizansın elindeyken bize geçmiş ve onlar savunmaya geçmiştir.

0

miryokefalon (myriokephalon) muharebesi (türkçe adlandırması: düzbel savaşı[4]) anadolu selçuklu sultanı ii. kılıç arslan ile bizans imparatoru i. manuil arasında, denizli çivril düzbel geçidi yakınlarında miryokefalon'da (myriokephalon) yapılan savaş. anadolu'da türk hakimiyetinin kabul edildiği savaştır.zengi hanedanının suriye ve musul hükümdarı atabeg nureddin mahmud zengi'nin ölümü üzerine (1174), büyük bir rakipten kurtulan ii. kılıç arslan, ertesi yıl, sivas ve tokat bölgelerine hâkim olan danişmendli beyliğine son verdi.manuil, papaya bir mektup yazarak, zamanın yeni bir haçlı seferi için elverişli olduğunu ve "anadolu'dan geçen yolun artık güven altına alınacağını" bildirdi.bizans i̇mparatoru i. manuil kilikya kıyı bölgelerini tekrar eline geçirmiş ve haçlılar tarafından kurulan antakya prensliği üzerinde bizans hakimiyetinin kabul edilmesini sağlamıştı. diğer taraftan bizans sınırlarında özellikle eskişehir yörelerinde yoğun bir şekilde çoğalan türkmenlerin, denizli, kırkağaç, bergama ve edremit'e değin bizans yörelerine akınlarda bulunmaktaydılar ve bu akınları önlemek istemekteydi. 1174'te halep emiri nureddin zengi ölmüş ve yerine geçen selahaddin eli altında bulunan arazilerin kuzeyindeki gelişmelerden gözünü çekmiş hedefini mısır üzerine odaklandırmıştı. bu gelişmelerden haberdar olan i. manuil anadolu selçuklularının bir güçlü taraftarın desteğinden mahrum kaldığını düşünmekteydi.böylece toprak elde etmek ve kendi topraklarına gelen hücumları önlemek amacıyla selçuklular diğer destek alamayacakları bir sırada bizans i̇mparatoru i. manuil anadoluya yeni kuvvetler göndermekle birlikte düzenleyeceği bir sefer için de askeri hazırlıklara başladı.onun bu hazırlıklarını haber alan ii. kılıç arslan, bir elçi heyeti göndererek daha önce yapılan barış antlaşmasının yenilenmesini önerdi. fakat i̇mparator i. manuil, bizansa yöneltilen türkmen akınlarının durdurulması, bizans'a sığınan danişmendliler emiri zünnun ile şehzade şahinşah'ın, daha önce yönetiminde bulunan ülkelerinin bizans'a bırakılması şartıyla buna razı olacağını sultana bildirdi. bu şartları kabule yanaşmayan sultan, atlı kuvvetler sevk edip denizli yörelerine kadar olan bizans topraklarını ağır bir şekilde tahrip etti. i̇mparator, bizans kuvvetleri eşliğinde, önce şehzade şahinşah'ı daha sonra da zünnun'u anadolu'ya gönderme girişiminde bulundu ise de ii. kılıç arslan'ın aldığı önlemler karşısında başarılı olamadı; şahinşah ve zünnun yeniden bizans'a kaçmak zorunda bırakıldılar.kılıç arslan, imparatora elçiler göndererek barış isteğinde bulundu. sultanın ikinci barış önerisini de reddeden manuil 1176 yazında, amcasının oğlu andronikos vatatzes'i bir orduyla paflagonya'ya amasya'ya doğru yola çıkardı. i̇mparator'un kendisi de, içinde frank, peçenek, macar ve sırp kuvvetleri bulunduğu orduyla, anadolu selçuklu devleti'nin başkenti olan konya üstüne yöneldi.paflagonya'ya gönderilen andronikos vatatzes'in ordusu eylül ayı başlarında, niksar surları önünde yapılan meydan savaşında

0

miryekefelon savaşı bizans imparatoruğu ile anadolu selçuklu devleti arasında yapılan bir savaş olup diğer bir adıda yurt tutan savaşı olarak geçen savaştır.bu savaşı anadolu selçuklu devleti kazanarak artık türklerin anadoludan çıkarılayamacağını anladıkları savaştır.

0

savaşın sonucu olarak artık anadolunun türk toprakları olduğunun düşüncesi tüm insanlarda oturmasıdır

0

miryokefalon savaşı'nın türkler açısından önemi, anadolu'da türk milletinin hakimiyetinin kurulmasıdır.

0

anadoluda türk hakimyetinin kabul edildiği savaaştır. savaş, bizans imparatoru manuil ile selçuklu sultanı 2. kılıç arslan arasında gerçekleşmiştir. savaşı selçuklu sultanı kazanmıştır. malazgirtten sonra ikinic büyük zaferimizdir. bizans kaybı haçlı seferlerine zemin hazırlamıştır.

0

tarih sevmediğim bir konudur ama bu soruları soranların ciddi manada merak ettikleri için mi laf olsun diye mi sorduklarını anlayamıyorum. bir insan niye bunu sorsun ?

0

malazgirt zaferiye kapıları açılmıştır anadolunun miryokefalon savaşı ile ise diğer ülkeler anadolunun türklere ait olduğunu kabul etmiştir

0

1176 miryekefelon savaşı anadolunun tamamıyla türk yurdu oldugunu ve tasdıkledığını bizanslılara ve herkese gösterdik.

0

bu savaş anadolu tamamen tüürlerinde olmuşdur babacan iyi forumlar.

0

malazgirt'te anadalunun kapıları türklere açılmış miryokefalon da anadolunun tapusu alınmıştır.
tarihçiler bu savaştan sonra anadolu ya türkiye demeye başlamıştır.
türkler bizansa karşı son kez savunma savaşı yapmış,bu savaştan sonra bizans savunmaya çekilmiş, türkler taarruza geçmiştir.
haçlı seferleri sırasında bizansa kaptıraln üstünlük geri alınmıştır.

0

"yurt tutan" savaşı olarak bilinen miryekefelon savaşı ile türklerin anadolu'dan atılamayacağı kesinleşmiştir. bu savaş ile türkler anadolu hakimiyetlerini güçlendirmiştir. ayrıca bu savaş sonucunda bizans artık savunma tarafına çekilmiş, böylece türklerin ilerleyişini engelleyecek önemli bir güç kalmamıştır.

0

miryokefalon savaşı dönemimizden 800 yıl kadar önce anadolu selçuklu hükümdarı ii. kılıç arslan ile bizans imparatoru i. manuel komutalarında, şimdiki adı ile denizli ilimizin çivril ilçesi civarlarında yapılan savaşın adıdır. bu savaşın galibi türkler olmuş olup bizans imparatorluğu'na da anadolu'da türk hakimiyetinin resmen kabul ettirildiği için büyük önem taşımaktadır.
savaş sonucunda türkler adına önemli ve güzel gelişmeler olmuştur. bu açıdan da önemli bir galibiyet olarak görülmektedir. bu gelişmelere değinecek olursak;
*bizans artık türklere taarruz etmeyi bırakmış, türkler savunmadan saldırıya geçmiş ve üstünlük kazanmıştır.
*türklerin anadolu topraklarının hakimi olduğu anlaşılmış. anadolu bir türk yurdu haline gelmiştir.
* türk - islam dünyasın üstündeki bizans baskısı bu savaş ile birlikte son bulmuştur.
*haçlı seferleri ile bizans imparatorluğu'nun anadolu ve türkler üzerindeki sahip olduğu üstünlük son bulup üstün taraf türkler olmuştur.
* bu zafer sonrası ii. kılıç arslan daha da güçlenmiş ve genişleme siyasetini devam ettirerek malatya ilini de topraklarına katmayı başarmıştır.
*avrupalı tarih bilimcileri ise bu zafer sonrasında anadolu topraklarından bahsederken türk yurdu diye bahsetmişlerdir.

0

malazgirt savasiyla anadoluya giren selçuklu mirkelefon savaşının kazanması sonucu anadoluya kök saldı.

0

anadolu da iyice yayılan ve güçlenen selçuklulara karşı bizanslıların son bir hamle ile yaptığı saldırı sonucunda türkler savaşı kazanarak anadolu'ya kesin olarak yerleşmiş ve bizans imparatorluğunun artık saldıracak gücü kalmamıştır. türkler savunma durumundan saldırı durumuna geçmiştir.

0

miryakefalon savaşının türkler için önemi çok büyüktür. anadolu ve türklerin buluşması . 1071 yılında malazgirt savaşında anadoluya giren türkler anadoluda kalıcı hale gelmesini sağlayan savaştı 1176 yılında anadolunun tapusu alınmıştır . bizans sa karşı türklerin son savunma savaşıdır. denizli civarında selçuklu devletinin kazandığı savaştır. 2, kılıçarslan anadoluyu tamamen eline alıp birliği sağlamıştır. miryakefalon sonlandığında türklerin anadoludan atılamayacağı ispatlanmış oldu. türk ve islam dünyası üzerinde ki bizans baskısı azalmıştır. türkler artık gücünden korkmaya başlamasından 3, haçlı seferlerine dahil sebep olmuştur. bu savaştan sonra anadoluya türkiye denmeye başlanmıştır . türkler için en önemli savaşlardandır tarihteki

0

1176 da yapılmıştır anadolu acısından çok önemli bir savaştır anadoluda hâkimiyetinizin sağlandığını gösteren savaştır malazgirt ile benzer özellikler gösterir bu savaşta türkler siyasi olarak daha da güçlenir bu savaşı yapmalarindaki amaç anadolu çok güzel bir yer olduğu için herkesin almak istediği bir yer onu korumak adına bu savaş yapılmıştır iyi kide yapılmış yoksa belki bugün biz burada olamayacaktik

0

1176 tarihli selcuklu bizans savaşidir ve tarihte yurttutan savaşi olarak bilinir. bu savaştan sonra bizans turkleri anadoludan atma isteğinden vazgecmek zorunda kaldi ve turkleri anadoluda kabullendi

0

kapı niteliğinde olan malazgirt savaşından sonra pasinler muharebesi türk'ler için "anadolu'nun tapusu" niteliğindedir. bu savaştan sonra bizans bize daha saldıramayacaktır.