0

ayni olduklaarini farz ediyorum ayni ya ayni

0

bence zeka her insanda vardır ama akıl her insanda yoktur. akıl yaşanılmışlıkların verdiği tecrübe ile ortaya çıkar. zeka hazır ve genetiktir. zekaya yön verende akıldır. tecrübe zekayı kullanmamızı sağlar

0

zeka ile akıl birbiriyle çok bağlantılı fakat aynı anlama gelmeyen iki kavramdir. öncelikle akıl somut olarak ölçülemez .
akıl herkese eşit olarak paylaştırılmış gibi gorunsede herkez akıllı sıfatıyla anılmaz . akıllı bir insan yanlışı ve doğruyu yalan ve gerçeği ayirt edebilme idaresine sahiptir. yaşınız ilerledikçe olgunlaştıkça aklımızda gelisir. akıllı olan kişi doğru olanı seçen ve doğru olanı yapan kişidir.
zeka ise etik bir anlam tasimaz.notrdur.bilindiği üzere 10 test te ölçülebilir ve her insanda eşit bulunamaz. zeka beynin algılama hızıdır. bu durumda zekanın daha teknik, akılın ise daha etik bir boyutun olduğunu soyleyebiliriz. zeka bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargıda bulunma,daha sonra açıklayarak çözme yeteneğidir.

0

akıl dediğin herkes de vardır ama akılı doğru kullanabilende zeka da vardır zeka akıldan daha üstündür ve açık söyleyeyim bence zekaya sahip birisi bunu göstermiyor olabilir herkesin kendi yönünce özellikleri var ama bunu kullanmadıkları zaman sadece aklı olan kişiler oluyor kısaca zeka aklın üstüdür ve daha üstü yoktur aklı olanlar zekasını kendi bularak zekasının olduğunu kanıtlamış olurlar zeka akıldan üstündür.

0

akıl zekayı ne kadar kullanıp kullanamadığınızdır. zeka tek başına işe yaramz.

0

akıl bize doguştan verilir,zeka ise geliştirilebilir bir şeydir.

0

akil insanlara ozel zeka herseye özeldir insanlar aklı ile cevap werir zeki olurlar

0

akıl, karşılaşılan zor durumlarda olayları ayrıştırıp çözümleme yeteneğine sahip iken, zeka ise adeta bilgilerin depolanıp istenildiği zaman geri verme yetisine sahip bir durumdur

0

çoğu kişi bata dünyanın yarısından fazlası akıl ve zekanın aynı şey olduğunu sanırlar ama aslında aynı şey değiller akıl yalanla gerçeği doğru ile yanlışı ayırabilme bir konuda düşünce yürütebilme görüş bildirme tanedir yani irade iradeyi kullanabileceğin bir şeyler ihtiyaç seçemediğin beni beğenmek istemediğin şeyleri aklından yapıyorsun zeka ise bir olayı önce anlama ilişkileri kavrama yargılanma ve açıklayarak çözme dindirilir yani bu soyut olan şeyler düşünüyorsun ya mesela bunu daha güzel bundan güzel bu ok oluyor bunu söyle bilmem akıl oluyor onun kafanda böyle canlandırma onu beğenme şeyi neden beğendiysen de onu yapmadan zeka olur

0

akıl insan ruhunu, davranışını ve hareketlerini kontrol eder. zeka ise insanın bilgi alabilme kabiliyetini ölçer.

0

zeka bir işi yapabilme becerisidir, akıl o işi yapmanın doğru bir seçim olup olmadığını bilmektir.

0

akıl dogru zamanda dogru yerde konusmanı sağlar,zeka senin öğrenme kabiliyetinin derecesini ölçer, akıl aynı zamanda senin ,rahat öğrenip, bir çeşit ezberine kolay sokmana yarar, şapkadan tavşan çıkarmak gibi birşeydir, zekada zihin derecenden ve olaylardan çıkardığın sonuçlardır.. kardeşim.

0

zeka daha fizyolojik ve doğuştan gelen bir şeydir akıl ise kişinin psikolojisiyle yaşadığı çevreyle olaylarla yetiştirilme tarzıyla karakteriyle ve var olan zekasını ne kadar ve neye kullandığıyla alakalıdır

0

akıl insalara yeterince verilen ama kullanıp kullanmaması bize kalmış allah vergisi birseydir,zeka ise her insanin sahip olmayacağı bizim zeki olarak nitelendirdiğimiz diğer insanlara göre 1 adım önde olan ve herşeyi çabuk kavrayan insanlardır.yani akıl her insanda var ama kullanması bize kalmış zeka ise herkeste olmayan birşey.

0

akıl
da zekada bence aynı ıkısıde olması lazım zeka olmazsa akılda olmazdır yanı

0

akılla doğruyu ,yanlışı ,iyiyi, kötüyü ayırabiliriz.bir konu hakkında fikir üretmemize yarayan bir yetenektir. akılla zekayı kullanabiliriz.çoğu zeki insan aklıyla zekasını kullanamadığı için zeki olduğunun farkında bile olmaz.akıl sizi belaya sokabilir fakat bu beladan zeka kurtarır.bana kalırsa zeka doğuştan gelen bir yetenektir. belli bir yaşa kadar var olan zeka gelişir.akılla rol yapabilirsiniz, onu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.zeka ile mantıklı şeyler yapma eğiliminde olursunuz. ne kadar zeki olursanız olun aklınızı düzgün kullanamıyorsanız zeka hiçbir şeye yaramaz.kafamızın içinde bir yerlerde bir zekaya sahibiz.kimisinde az kimisinde çok.bu zekayı ortaya çıkarmak bizim elimizde.

0

akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. insan olgunlaştıkça aklı gelişir. zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir.

0

ikiside aynı şeydir çünkü aklın varsa zekanda vardır

0

akıl ve zeka allah tarafından insana nakledilmiştir.zeka var olan değiştirilemeyen sınırlı olan bir varlıktır.akıl sınırlı değildir düşünerek aklımızı genişletebiliriz.yani aradaki fark zeka sınırlıdır akıl sınırsızdır.

0

biri birinin sonucu sanki aklı olmayana zeki demek pek mümkün değil.