0

majör depresyon insnalrı ciddi anlamda olumsuz yönde etkileyen ve bir uzman yardımı ile aşılması şiddetle önerilen aksi takdirde kişinin hayat kalitesinde ciddi olumsuz sonuçlar doğurmak gibi sorunlar oluştarabilecek psikolojik bir rahatsızlıktır.
majör depresyon bilinen çoğu ruhsal hastalık arasında en fazla yeti yitimine sebebiyet veebilecek olan ciddi bir ruhsal sorundur.
fakat urda dkkat etmemiz gerekn bir duum söz konusudur i her çöküş bitkinlık ıkkınlık jhalini majör depresyon olarak yorumlalamamak gerekir böyle bir teşhis için her şeyden önceuzman yardımı gerekli görülse de en azından şüphe dyup bir uzman yardımı almak için araştırma yapamaaıza yardım edebilecek bazı belirltiler vardır. bunları aşşağıya yazmaya çalışacağım elimden geldii kadarı ile.
tabii ki en bilinen etki olarak neredeyse hergün ve günün büyük bir kısmında belrgin bir şeilde gözlenebilen ruhsal çöküntü ve bitkinlik olarrak yazmalyım. aynı zamnda gün içinde yapılan etkilere karşı büyük bir isteksizlik ve yaşadığınız sizi en çk mutlu edebilecek olaylardan bile mutlu olamamak gibi sorunlar yaşamanıza sebebiyet verebilecek olan derecede ruhsal rahatsızlıktır.
iştahta görülen belirgin bir artma ve azalma sornasında aşırı kilo alımı ve aşrıı kilo verimi
hemen her gün olan uykusuzluk veya aşırı derecede uyku hali
beyinsel vücutsal işlevsizlik ve hareketliik halinde azalma ve huzursuzluk
halsizlik yorgunluk enerji kaybı
kendinizi değersiz hissetme küçük görmeye başlama kendimi beğenmeme ve sçlu bulma günahkar olması psikolojisi içine bürünmek.
düşüncelerde ve konsantrasyon yetiinde ciddi düzeyde kyıplar yaşamaya başlamak.
sürekl oalrak tekrarlanan ölüm ve intihar düşünceleri senaryo üretmi plan yapmı
bu gibi sebepler ile birlikte kendini gösterme eğilimninde olan bu psiokolojik sorun için aynı zamnda tedavi yöntemleri de oldukça etkili sonuçlar verebilmektedir.
tedavi yöntemleri arasında genellikle ilaçlar ve psikoterapi yöntemi kullanılır. hastaını hastalık derecsine ve durumuna bakılarak ayaktan veya hastane ortaında tedaviden hangisinin daha iyi olacğaına karar verilir ve uyun şart ve ortamlarda tedavi üreci başlatılır.
hastanın tedaviye devam süreci ve hekimin ilgi düzeyi tedavi sürecini olumlu yönde etkileyebilecek olan etkiler arasınadir. genellikle 2ç haftadan sonra uhsal durumda düzelmeler şkelinde tedavi kendisni bell ie tmeye başlaybbilir. 6-8 hatalık bir kullnım sonrasında doğru ilacın tam oarak verilip verilemdiğininden emin olunma şansı ortaya çıkar. bu şekilde devam sağlandıktan sonra hastalıktan belirtilernin azaldığı dönemden başalyrak aydığmızda 6-9 ylık bir süreç sonrasında ilaç tedaviini bırakmak uygun olabilecek bir düzeyr kadar ilerleme kydedilebilir. sonrasonda ise hekim konrtolünde yavaş yavaş doz azaltması yaılarak hasta günlü k hayatına sağlıklı bir şeilde dönme şansı elde edebilir. hastalığın drecesi ne kadar ilerlemiş ise ilaç ile tedavi sürece o ölçüe uzunluk gösterme ihtimaline sahiptir. aynı zamanda depresyonun tekrarlanması da etki göst

0

şu anda içinde olduğum durumdur. bunun bir de minörü vardır ki herkes en az bir kez yaşamıştır.yaşamadıysa hayatı fazla güllük gülistanlıktır yaşamasın daha iyi.majör depresifler intihara yakın kişilerdir.ciddi tedavi ve gözetim gerekir.tabii etrafında birileri farkındaysa durumunun.zira kendileri için bir şey yapma güdülerini kaybetmişlerdir.düzelmeye dığrulmaya daha iyi olmaya çaba bile satfetmezler sarfedicek güçleri olmaz.hayat boş anlamsız nafile gelir.bu duygu durum bir kısır döngü içine girer kendi kuyruğunu yiyen yılan misali aynı suygu durum ve haleti ruhiye devam eder durur.ha kurtulurlar mı?yani çok zor.ağır anti depresablar hastaneye yatışlar terapiler.üniversitedeki kocaman kuş yuvası saçları olan psikiyatri hocamız şöyle demişti.depresyon evin kapısında bekleyen siyah bir köpektir.her an eve girebilir.depresyon köşede sinsice sizin boş bir anınızı bekler.ufak bir itişi.bir de manik depresifler var hiç o konuya girmeyelim kutbumuz şaşar zaar

0

depresyon, insanların duygusal dünyasının dengesinin çöküntüye girmesi ve sağlıklı genge süresinin sekteye uğraması durumudur. duygusal depresyon türleri çeşit çeşit ve seviye seviyedir. dengenin bozulmasının çok sebebi vardır. insanların dünyadan umudunu kesmesi ve özel hayatının sıkıntıya girmesi durumudur. majör depresyon ise bu durumun en üst seviyesini ifade etmektedir. bu depresif durumu yaşayan kişi günün her zamanında kendini depresyonda hissetmektedir. sürekli olarak kendisini eve kapatıp hiçbir şey yapmak istememe durumudur. gün boyu yorgunluk ve enerjisizlik hakimdir. konsantrasyon ve kararsızlık sık sık yaşanmaktadır.

0

klinik depresyonun diğer adı majör depresördür. bu depresyonun farklı aşamaları vardır.
odaklanmakta ve karar vermekte güçlük
bütün gün bitkin ve yorgun hissetme
kilo almak veya vermek
uykusuzluk yada uyanamama durumu
hareketlerde yavaşlık
bütün gün stresli hissetme

0

majör depresyon insan için olabilecek en kötü depresyon çeşidinden biridir bu depresyon en kötülerinden 1i olsada insan başına gelebilecek 1 depresyonda depresyondan kurtulma çok zor birşe depresyona giren kişi zorlukları aşamaz ama kendini depresyona girmemeli tavsiyem stresten ve kaygıdan uzak durmalı hayatın pozitif yönlerini daha fazla gorebilmeli

0

majör depresyon insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden ve en olağan şeylerden birisidir
toplumumuzda çok görülen bir psikolojik bir hastalıktır.şuan çevrenize olan insanlardan birkaçı bile psikolojik rahatsızlığa sahip olabilir.
tabi psikolojik rahatsızlıklar doğuştan geliyo olabilir ve genetik olarakta etkili olabilir ama genelde bir durumdan sonra oluşan insanın kendini acayip kötü hissetmesi sonucu kendi kendi bile tanıyı konabilir.
böyle insanlar intihar girişimine kalkışabilirler.
çünkü intihar etmeyi artık hayattan zevk almadıklarını düşünürler ve zevkte almazlar yaptıkları hiç bir şeyden bu da onlar için çok zor bir durum haline gelebilir.
böyle insanlar psikiyatrik destek alabilirler çünkü bazı ilaçlar böyle kişilere iyi gelebilir.
bu tip ilaçlara antidepresan ilaçlar da denir .bu ilaçların yan etkileri çok fazladır normal ilaçlara göre bu ilaçları kullanabilmekte zordur dikkat edilmesi lazımdır öyle kafanıza göe kesinlikle ilaç kullanmayın ve kendinize dikkat edin hiç bir şeyi kafanıza takmamaya çalışın ne kadar öyle desem de olmuyo biliyorum ama öyle yapmaya çalışın iyi günler diliyorum.

0

uzun süreli depresyondur kişi burada yoksunluk hisseder bu hastalık genelde ergenlik döneminde insanın başına gelir ben antidepresan kullanmanızı önermem majör depresyon doğal yollarla atlatılabilir.

0

selam depresyon sözü günlük hayatımızda çok fazla duyduğumuz ve kullandığımız 1 ifade olmasına rağmen depresyonun farklı çeşitleri olduğunu biliyor muydunuz işte major depresif bozukluk veya diğer adı ile majör depresyon da bunlardan bir tanesi dir bu yazımızda major depresif bozukluk nedir nasıl oluşur ve tedavi yöntemlerine değineceğiz öncelikle major depresif bozukluğu sözlük anlamını bir bakalım major depresif bozukluk majör depresyon veya klinik depresyon kişinin sosyal işlevlerine ve günlük yaşama dair etkinliklerini rahatsız edecek bozacak dereceyi ulaşmış üzüntü melankoli veya kader durumudur sözlük tanımı her ne kadar depresyona çok benzese de aralarında bir çizgi vardır tabii majör depresif bozukluğu bir depresyon çeşidi olduğunu da unutmamak gerekiyor.

0

majör depresyon insanın ruh halinin bi anda değişmesidir bi üzgün bi mutsuz bi kırgın hissetmememiz bınun için bir belirti olabilir. fazlasıyla can sıkıcı olup moralleri bozmaktadır. doktorlarımız bunun içim ilaç tedavisi uygılamaktadır.

0

en az iki hafta boyunca farklı türden günlük hadise ve tecrübeler karşısında sabit bir şekilde düşük ruh halinde bulunması halinde karakterize edilen zihinsel bir hastalıktır.

-1

kişinin kendini üzgün mutsuz hissetmesi değersiz hissetmesi ya çok uyuması ya da çok az uyuması

0

majör depresyon da kişi kendini yorgun,üzgün,mutsuz hisseder.sürekli uyku isteği yada uyuyamama durumu gelişir.istahsizlik,kilo kaybi yada asiri kilo alimi olabilir.bu kisilerde yorgunluk,bitkinlik,huzursuzluk,sebepsiz sıkıntı,ağlama,intihar dusunceleri gorulur.hayatta kendine bir yer edinememe kendini onemsiz degersiz hissetme gibi duygulara kapilirlar.

0

genelde yoğun madde bağımlılığında ortaya çıkar
bu şahısların direk hastaneye yatırılması gerek sürekli kontrol altında tutulması gerek
sadece kendilerine
değil çevrelerin insanlara zarar vermemesi için gözetim altında bulundurulmaları lazım çünkü böyle bi olasılık yüksektir
ilaç almadıkları durumda ruh durumunun daha fazla bozulması demektir aslında bakarsanız
bide medikal çevrelerin tepkisini çekmemesidoktor hasta ilişkisi zedelenmemelidir herkrsi farklı hayat hikayesi var farklı olabilir tabi o nedenle bu hastalığa dikkate alıp doktora görünmekte geçikmemeli insanlar diye düşünüyom
mavi renkli, beyin etrafında vızılyan yüzlerce binlerce milyonlarca sinekj beynin kan değil mavisini emen sineklerdir
çok ileri durumlar kilo kaybı
ve hiç bişey yememe gib durumlar
sergileyerek ölümü bile sebep olan depresyon türüdür aslında
ayrıca halüsinasyon vakalarıda görülür
tedavi edilmeyen hasta kendini sinsi şekillerde saklayıp daha sonra gelecekte major şekli,nde ruhsal enfeksiyon durumu psikiyatri ve antideprasyonlarla ilgili ön yargı bi tarafa bırakıp özenle
bünyaden temizlenmeis gerekiyo
aile bireyleri hastalığın pençesinde kıvranmış zatende sonra kıvranıcak herhangi bi kuşak kalmadığından biraz daha hayatı hafife almayı keşfetmiştir
majör depresyon dan kurtulan kimse 2. hayatına
başlar ve hafızası önemli bi kısmı silinir
keyifsizlik isteksizlik
hayattan zevk alamam moral bozukluğu
enerjisizlik
cinsel isteksizlikte hastalarda görülen etkilerdir

1

major depresyon , toplumsal ve bireysel etkileri göz önüne alındığında önemli ruhsal sorunlardan biridir.ruhsal hastalıklar içerisinde en çok yeti yitimine neden olan hastalıklardandır.

0

- hemen her gün ve günün büyük bir kısmında gözlenen çökkün bir duygu veya durum hali. her dakika ağlayacakmış gibi olmak.

- gün içerisinde hiçbir şey yapmak istememe durumu , yapılan hiçbir işten zevk almama , her şeyden sıkılma , hiçbir şey yapmak istememek

- düzensiz beslenmeden dolayı kilo alma , ya da yemek yemeden kesilen kilo kaybı yaşanması durumu.

- sabahlara kadar uyumama ya da gün boyu uyuma isteği.

- halsizlik , beyinde ve vücutta işlevsellik, hareketliliğin azalması.

- kendini değersiz hissetme, başkalarından küçük görme , suçlu ve günahkar hissetme ,kendine acıma.

- dikkatsizlik , bir şeye odaklanamama, konsantrasyon bozukluğu .

- hiç bir şeyde karar verememe durumu sürekli karasızlık ve karamsarlık.

- sürekli ölme isteği , intihar planları , yaptığı planları uygulama , kendine zarar verme eyleminde bulunma.

0

majör depresif bozukluklar depresyon halinin en şiddetli düzeyidir, belirtileri şunlardır.

-günün çoğunda depresif duygulara kapılmak
-günlük yapılan aktivitelere karşı kendisinde o eski hazzı keyfi gücü bulamamak
-kilo kaybı ve kilo artışının önüne geçememek
-şiddetli uykusuzluk veya uyuma hali sürekli
-günün büyük bir bölümünde bitkin düşmek
-akla ikide bir ölüm ve intihar düşünceleri gelmesi

0

ben birtek depresyonu biliyorum birde majörü mü varmış

0

aslında buna depresyon türleri şeklinde ayrılır diyebiliriz . klinik depresyon (majör depresif bozukluk) ve distimik bozukluk şeklinde . depresyon şiddet derecesine göre değişebilir hafif orta ağır şeklinde seyreder . klinik depresyon dediğimiz yani ( majör depresif bozukluk ) günün çoğunluğunda depresif hissetmek , günlük aktivitelere ilginin azalması , kilo artış veya azalışı , uykusuzluk veya uynamama hali , düşünce ve hareketlerde yavaşlama durumu , odaklanma ve karar vermede güçlük çekme , düşünülen ölüm yada intihar düşünceleri gibi durumlarla ön plana çıkar . bunlardan bir diğeri ise ,
atipik özellikli depresif bozukluk ,
kişilerin duygu durumları dış uyaranlara göre farklı şiddetli değişimler gösterebilir . örneğin, iyi haber aldığında aşırı sevinç , kötü haber aldığında ise aşırı üzüntü gibi . bu kişiler de , kiloda belirgin artış , iştahta artış , yoğun uyku hali , kollarda ve bacaklarda ağrı hissi , reddedilmeye karşı hassasiyet gibi faktörler gözlemlenebilir .

0

majör depresyon cok kötü bir depresyon ceşididir bunu atlatmak icin doktorlar ilaç tedavisi uygularlar cok sinirli oluruz ve her şeye kızarız herkesin kalbini kırarız bunu ilaçlar sayesinde düzeltiriz. bende antidepresan ilaçları kullanıyordum ve 4 ay boyunca hiç gülmedim hep somurtarak gezdim ve herkese cok cabuk kızıyordum hep sinirleniyordum allah kimsenin başına vermesin

0

majör depresyon bir insanın yaşayacağı en kötü depresif bir durumdur. insan genellikle düşünceleriyle duygularını oluşturduğu için çarpıtılmış, gerçekçi olmayan veya abartılmış düşünceleri arasında kalır. bu düşünceler insana çok gerçekçi gelir ve depresyona sebep olur. bu düşünceler her hangi bir nedenden dolayı olabilir (sağlık, aile, para, iş). bu düşüncelerin önüne geçilmezse büyür ve insan bir çıkmazın içine girer ve intihara kadar gidebilir. düzeltilme süresi her insandan insana değişir. yıllardır depresyondan müzdarip insanlar 20 dakika gibi bir süre içinde sağlam bir terapistle düzelebilir. her insanın başına gelebilir. intihar düşünceleriniz varsa hemen bir terapiste başvurmanızı öneririm.