0

minor depresyonun tam tersidir kendisi.
çok sıkıntılı bir depresyon türüdür en şiddetli depresyon şeklidir çok çılgın hareketler yapabilirsiniz major depresyonda iken genellikle bipolar bozukluğu olan kişilerde dönem dönem baş gösteren depresyon türüdür çevresindekilerin çok dikkatli olması gerekir kendine zarar vermemesi için ayrıca ilaçlarını da düzenli kullandığından emin olmanız gerekir.

0

depresyon türleri içinde en şiddetli depresyondur. belirtiler günün çoğunluğunda bitkin hissetmekten, intihar düşüncesine kadar ilerleyebilmektedir.

0

majör depresyon uzun süre geçmeyen kronik depresyon tanısıdır. kişinin çok küçük olaylarda bile kendini kötü hissetmesi,ağlaması,uyumaması veya fazla uyuması,yemek yememesi veya çok yemesi gibi bulguları vardır. coşkulu ruh hali,abartılı tepki,nedensiz ağlamalar,yersiz gülmeler şeklinde dengesiz davranış bozukluğuna yakın tepkiler verebilir hasta.majör depresyonu tetikleyen nedenler profesyonel bir muayene gerektirir.kendiliginden geçmesini beklemek yanlıştır. toplum olarak depresyona çok yakın bir hayat sürüyoruz bence.bu belirtiler hemen hemen herkeste var gibi ama sürünerekte olsa yaşamaya çalışıyoruz tabi.umut etmek ve değiştirebilmek adına. majör büyük minör küçük anlamına geldiğine göre,majör depresyon da pek hafife alınacak bir rahatsızlık olmasa gerek.psikiyatri kliniğine gitmek ve iyi bir hekimle tedaviye başlamak yapılacak en doğru iş olur.psikiyatr daha sonraki aşamada gerek görürse psikologa yönlendirebilir hastayı.

0

deprosyon ne dememtir

bir kisinin bir sorum veya bir kisi yuzunden bunalima gormesidir

nasil anlasilir

insanin icine bir sikinti girer ve sanki birseyler kotu birseyler yasicakmis hibi gelir o insana

depresyon nasil atlatilir

bol bol nefes alin ve gezin tozun kafanizi dahiyin sahile gidin ormana gidin

0

merhaba, major depresyon toplumsal bir sorundur. ruhsal hastalıklar arasında olarak gözüküyor yani aklı dengenin kaybına kadar yol açabiliyor maalesef dikkat etmemiz gerekli bir hastalık hemen hemen her gün günün büyük kısımlarında ağlamak, üzülmek kendini mutsuz hissetmek major depresyona örnek verebiliriz. veya hemen her gün uykusuzluk veya aşırı uyku hali kendini küçük görmek kendini beğenmeme major depresyona örnek verebiliriz. tedavi nasıl olunura gelirsek şayet ilaçlar veya psikiyatri uzmanlarına tedavi olmak gerekir bunların yanı sıra depresyon tedaviside uygulanabilir ama tabii ki her zaman söylediğimiz gibi en önemlisi hastalıklar akılda bitirilmesi lazım. umarım sana yardımcı olabildim

0

bir zamanlar benimde icinde bulundugum psikolojik rahatsizliktir. depresyonun kroniklesmis halidir diyebiliriz kisaca. normal bir depresyon kisa surede cozulebilirken major depresyon en ufak bir tetikleyici ile tekrar gun yuzune cikar. hayat boyu bir tehdittir maalesef.

0

major depresyön nedir,
major depresyon kişinin ruhsal olarak bunalimda olması yani normal depresyondan daha tehlikeli bir ruhsal bozuklutur.her ne kadar halk arasında depresyon kelimesi pek önemsenmese de aslında çok ciddi sonuclara yol açabiliyor peki ne tür sonuçlar ortaya çıkarabiliyor kısaca bahsetmek gerekirse;
1)obezite;kişi bunalimda olduğundan dolayı hırsını bir şeylerden almak istiyor ve kendini ha bire yemege veriyor buda kişinin kalp ve damar sistemlerini olumsuz etkiliyor ve kişide hastalıklara neden oluyor.kişi de ödem oluşuyor ve yürüme de zorluk çekiyor ve bazen hiç yürüyemiyor bu da kişinin özgüvenini neredeyse yok edecek duruma getiriyor.
2)deliryum'a sebep olabiliyor.
3)dikkat bozuklugu nedeniyle yaralanmalar,kırılmalara davetiye çıkartabiliyor...
kişi arkadaşlarıyla yaptığı hiç bir aktiviteden zevk almıyor major depresyonda örnek vermek gerekirse,diyelim ki bir halı saha futbol maçına gittiniz ve futbolu çok seviyorsunuz canınızın bir parçası gibi 60 dk boyunca oyun oynadiniz o maçtan hiç bir zevk alamiyorsunuz artık hayatın boş olduğunu düşünüyorsunuz yaşamının bir amacı olmadığını düşünüyorsunuz ve çıkmak için gerçekten çok uzun bir zaman istiyor kimi insan için 4-5yılı bile bulabiliyor.
major depresyon genellikle eriskinlik çağına yeni girmiş bireylerde ve yaşlılarda çok görülür.gençlerin asi olması ve yaşlı bireylerin artık yaşamak istememesi genellikle bundan kaynaklanir.

0

majör depresyon bir çok alt türü bulunan depresyonun en ağır seyrettıgı türü majör deprrsyondur kişinin hemen hemen bütün ilişkileri bozulur kendisiyle yaptığı tanımlamalar son derece olumsuzdur yani çöküntüdür ...

0

intihar girişimine bulunan kişiye konulan tehşis

0

major depresyon kendine güvenmemek ve yaptığın hiç bir şeyden zevk almamak sorunudr tükenmişlik sendromuna benzetebilirim ve bu durum bir çok köyü sonuca yol açabilir bu kötü sonuçlar doğrultusunda da insan intihara sürüklenebilir ciddi bi depresyon türüdür ve psikologdan psikayatriaten yardım alınması gerekir

0

majör depresyon intihar girişiminde bulunmuş kişilere konulan teşhistir. en üst düzey depresyonu anlatır.

0

seni ruhen etkileyen bir psikolojik depresyondur....

0

major depresyon toplumsal ve bireysel etkileri göz önüne alındığında önemli bir ruhsal bozukluk sorunlarından birisidir aslında. ruhsal hastalıklar içerisinde en çok yeti yitimine neden olan hastalıklardandır. ama her çökkünlük halide major depresif bozukluk olarakta adlandırılamaz. major depresif bozukluk diyebilmek için şu belirtiler olmalıdır. hemen hemen her gün ve günü büyük bölümünde gözlenen çökkünlük durumu olmalıdır.kilo alımı yada kaybı olabilmektedir. iştahda artma yada azalma olabilmektedir. hemen hergün aşırı uykusuzluk ve uyku hali olmalıdır.

0

major depresyon toplumsal ve bıreysel etkılerı goz onune alındıgında onemlı ruhsal sorunlardan bırıdır

0

major depresyon hayatın hiçbir zevk vermediği dönemlerdeki duygudur.insanlar bazen hiçbir şeyden tad almamaya ve herşeyden sıkılmaya başlar.çabuk sıkılır en mutlu anları bile 4-5 dk sürer ve bir anda mutsuz hisseder.bu duygular çok kötüdür yaşayan bilir.özellikle yoğun uyuşturucu kullanan kişilerde bu depresyon özellikleri çok gözükür.uyuşturucunun salgılattığı seratonin mutluluk hormonunu gün içinde alamadı zaman ağır bir mutsuzluk hissedilir.o yüzden uyuşturucuyu abartmadan içmek kazım veya hiç içmemek.allah major depresyondakilerin yardımcısı olsun.

0

kendini mutsuz hissedersin
ya çok uyursun ya da hiç uyumak istemezsin
zaman zaman intihar etmek istediğini düşünürsün
olaylar ve durumlar karşısında asabiyet ya da tam tersi eylemsizlik
kendini beğenmeme, başkalarıyla kıyaslama, ezik olma
her şeyden kendinin suçlu olduğunu düşünme
huzursuzluk
bunların yanında vücudumuza da zarar verir
tiroid hastalığı
böbrek hastalığı
kansızlık
vitamin eksikliği gibi
aman dikkat. depresyon hasar bırakır.

0

major depresyon hayata olan ilgisizlik ve hatta suicidal düşüncelere varan bıkmışlık tükenmişliktir

0

genellikle bu depresyon madde bagımlılıgı durumunda ortaya çıkar.bu hastaların acilen hastaneye yatırılması ve kontrol altında tutulması gereklidir.bu hastalıgın ilerlemiş versiyonlarında ise asırı kilo kayıpları ve hiçbirşey yiyememe durumu ortaya çıkar eger ciddiye alınmazsa ölüm kaçınılmazdır.ayrıca tedavi edilmezse yıllar sonra da ortaya çıkma durumu söz konusudur.bu hastaların intihar etme ihtimalleri yüksektir ve dikkat edilmesi gerekir.

0

dsm-5'te yer alan tanı kriterlerini karşılayan kişilere konulan bir tanıdır.
mutsuzluk, keyifsizlik, önceden yapmaktan zevk alınan aktivitelerden zevk alamama, ders başarısında (daha çok çocuk ve ergen yaş grubu için) düşme ..ve bunların en az 6 haftadır mevcut olması gerekir.
bdt ve antidepresanlarla, dirençli vakalarda antipsikotik güçlendirme tedavisi ile tedavi edilir.
intihar düşüncesi varsa, yatış endikasyonu da olabilen bir tanıdır.

0

depresyonun normal bir insanda sıkıntı ve ve benzeri şeyler yapabiliyor aman majör depresyon daha şiddetli olduğunu biliyorum organlarını zarar verebiliyor en önemlisi bağırsakları etkiliyor sürekli ishal gibi mide bulantısı halsizlik isteksizlik gibi