0

depresyon herhangi bir ortamda çok üzülerek veya motivasyonunu kaybederek ortaya cikar

0

öncelikle depresyon nedir? ve neyden dolayı gerçekleşir? size bundan bahsedeyim. insanların yaşadıkları yada duydukları bazı olumsuz şeylerden dolayı insanlar psikolojik travma yaşarlar. bu durumdan sonra insanlar depresyona girerler. mesela aniden çok üzülecek veya aniden çok sevinecek bir durumla karşılaştığınız zaman depresyona girersiniz. bilim ve tıp dallarında bir çok depresyon türleri vardır ama aslında hepsini 2 türde birleştirmek mümkündür. bunlardan bir tanesi içe kapalı depresyon diğeri ise dışa vurgun depresyon türleridir. bunlar hakkında size biraz bilgi vereceğim.

içe kapalı depresyon: bu depresyon türünde kendinizi dünyaya kapatıyorsunuz. mesela kimse ile konuşmuyorsunuz,yemek yemiyorsunuz,bir şey içmiyorsunuz ve sadece müzik dinlemeye odaklanıyorsunuz.

dışa vurgun depresyon: bu depresyon türü işe içe kapalı depresyon türünün tam tersidir. mesela bu süreçte herkesle konuşmak istersiniz,herkese gülersiniz ve hiç bir durumu ciddiye almazsınız.

türleri kısaca böyledir ama bu tıp ve bilime göre daha bir çok tür saklıyor içinde ben sadece detay yapmak istemedim. peki bu depresyon türlerinin belirtileri nedir ? aslında ikisininde belirtileri aynı size bahsedeceğim.

* kendi kendinizle konuşur ve kendiniz ile kavga edersiniz. ( en çok yaptığım şeydir. :))
* her zamankinden daha değişik davranışlar ve hareketler sunarsınız. normal zamanlardan daha farklı konuşursunuz bu duruma davranış bozukluğu denir.
* hayaller ve var olmayan şeyler görmeye,duymaya başlarsınız. aslında hiç öyle şeyler olmamasına rahmen siz onların var olduğunu görürsünüz.
* her şeyi daha farklı görürsünüz ve artık bu durum sizi delilik başlangıcına doğru ilerletir.

bu durumda ilk olarak psikolog desteği almanızda fayda var. yani "aman boş ver ya geçer elbet." diyerek bu durumu umursamaz tavırlar sergilerseniz sonunuz ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bulursunuz kendinizi.