0

majör depresyon en şiddetli olan depresyon türüdür.insanda kilo artışları ve kilo azalması olur.günlük yaşam hareketlerine ilginin azalması,kendinizi devamlı moralsiz hissetme aşırı uykusuzluk,uykudan zor uyanma, devamlı insanlardan kaçma hissi gibi olumsuzluklar hisseder insanlar.bu depresyon durumunda olanlar kendilerini hep yorgun hisseder ve intihar düşüncelerine kadar giderler.bazen intiharla sonuçlanır.böyle durumlarda mutlaka uzmanlardan yardım alınmalıdır.

0

majör depresyon kendine güvenmeme durumu oluşan durumdur.

0

majör depresyon bireysel ve toplumsal olarak en önemli psikolojik sorunlardan birisidir her çökkünlük bitkinlik hali majör depresyon olarak adlandırılması depresyon olması için daha büyük belirtiler olması gerekir örneğin hemen hemen her gün günün her saatinde bozuk ve çöküntülü duygu durumu hiçbir şeyden zevk almamak keyif almamak mutlu olamama hızlı kilo alma ya da hızlı kilo kaybı kendini değersiz hissetme önemsiz görme işe yaramaz hissetme tekrarlayan ölüm planları intihar girişimleri hatta intihar eylemleri major depresyon belirtileridir. majör depresyon tedavisinde genellikle ilaç tedavisi ve psikoterapi tedavi birlikte uygulanır hastalığın ilerlemiş oldu şemaya göre ayakta tedavi veya hastaneye yatırılarak tedavi mümkündür iyileşme de ki en büyük etken hastanın kendi isteği ve çabasıdır

0

majör deprosyon toplumsal bireylerin etkileri göz önüne alındığında en büyük ruhsal sorundur. hastalıkarin içinde en çok yeti yitimine neden olan hastalıktır. hemen her gün günün büyük bir kıskımda çökkün ve yıkık olur insan her gün yaklaşık gün boyu etkinliğe isteksiz olup hayattan zevk alamaz ani kilo kaybeder ve insanın bunları yaparak kendini yiyip bitirebilmesi deprosyonun bir kaç tık ötesidir.

0

depresyon majör depresyon ve minör depresyon olarak ikiye ayrılır.onlar da kendi içinde alt dallara ayrılır tabi.majör depresyon uzun süreli depresyon halidir.genellikle ağır seyreder.kişi hayattan keyif alamaz.içine kapanıktır genel olarak.ya çok yer ya da pek yemek yemez.ta çok uyur veya uykusuzluk çeker.duygu durum bozukluğu belirgince gözlemlenebilir.iyi bir psikiatrla görüşülüp tedaviye başlanmalıdır.daha sonra psikologla uzun terapi dönemine geçilmeli ve bolca aktivite yapılmalıdır.

0

psikkolojik bir depresyondur ruh hastalıgıdır yan etkileri vardır kilo kaybı gibi

0

major depresyon bence gunluk hayatta yaptigimiz aktivitelerden artik zevk almama yontemidir.yani benim dusuncelerim boyledir ancak sizlere yaptigim arastirmalar sonucu ortaya cikardigim bilgilerden bahsedecek olursam;
kendine güvenini umutsuzluğu karamsarlığın güçlenmesinin içinde beliren depresyon olarak değil tedavi edilebilir, bir hastalıktır depresyon her yaşta görülür. ama genellikle gençler ve kadınlarda daha yaygındır.kadınlar doğumdan sonra doğum sonrası depresyonu adı verilen durumu yaşayabilir. depresyonun kalp krizi, inme ve diyabet gibi diğer ciddi hastalıkların ortaya çıkmasında rol oynadığı ve pek çok kronik hastalığın seyrini kötüleştirdi. kanıtlanmıştır. tedavi edilmeyen depresyon alkol uyuşturucu bağımlılığı gibi yaşamı tehdit edebilecek durumlara yol açabilir,kişilerin çevreleriyle olan ilişkilerini zayıflatır.
isyl yerlerinde problemler yaratabilir. depresyonun en çok rastlanan türleri iki ana kategoride toplanır. klinik depresyon majör depresif bozukluk ve distimik bozukluk depresyon şiddet derecesine göre hafif orta şiddetli ve ağır depresyon olarak kategorize edilmiş yeni depresyon majör depresif bozukluk depresyon türleri içerisinde şiddetli olarak değerlendirilen türdür. belirtileri şu şekilde görülebilir; günün çoğunluğunda depresif hissetmek,günlük aktivitelere ilginin azalması,belirgin kilo artışı ya da azalışı şiddetli uykusuzluk ya da uyanamama hali düşünce,ve hareketlerde yavaşlama,günün çoğunluğunda bitkin yorgun hissetme, benim sizlere aktarabilecegim bilgiler bu yondedir.

1

majör depresyon önemli ruhsal sorunlardan biridir. bende psikoloji okuduğum için bu konuda yeterince bilgim olduğunu düşünüyorum. genelde bitkin, çökmüş insanlara bu teşhis konulur ama böyle olan her insana majör depresif bozukluk tanısını koymak yanlış olur. majör depresif bozukluk için bazı tanıların sürekli devam ediyor olması gerekiyor. çünkü insanlar yaşadığı gün içinde bazı çöküntüler yaşayabiliyor. bunları görerek hemen tanı koymak yanlıştır. majör depresif bozukluk için, kendini mutsuz, ağlamaklı, kederli hissetme hali hemen her gün olması ve günün büyük bir kısmında bu şekilde görülmesi gerekir. daha önce mutlu olduğu olaylardan, aktivitelerden artık keyif almaması hatta cinsel hazzının azalması gerekir. büyük oranda kilo kaybı veya kilo alımı yaşaması da diğer etkenlerle birleşerek bu bozukluğa çıkan etkenlerdendir. her gün sürekli çok uykusuz olması yada çok fazla uyuması. sürekli bir halsizlik, yorgunluk hissetmesi, enerjisinin düşük olması. kendini sürekli küçük görme değersiz hissetmesi. sürekli bir dikkat kaybı yaşaması. okunan, söylenen şeylere dikkatini verememesi. sürekli bir ölüm düşüncesi içerisinde olması ve intihar teşebbüsünde bulunması. bu depresyon gerçekten ağır bir sıkıntıdır. bu dönem çok uzun sürebiliyor. ortalama 6-24 ay sürdüğü söyleniyor. erkeklere göre kadınlarda 2 kat daha çok görünüyor. bu depresyon hali genelde bekar insanlarda, yada boşanmış insanlarda daha çok gözlemleniyor. tabi bu tür bozukluklar da iyi bir araştırma yapılması gerekiyor. altında yatan başka sebeplerde olabilir. bazen uyuşturucu kullanma yada bazı hastalıklar neticesinde de yaşanabilir. bu tür hastalarla genelde psiko terapistler ilgilenir. ek olarak psikolog desteği de önemlidir. ama tedavisi ilaçla yapıldığı için daha psikiyatrlar ilgilenir. ilerleyen durumlarda yatarak tedavide uygulanabilir.

0

piskolojik bi rahatszliktirrr
bi takim.depresyomm cesididir . genllde erkkelrdde gorulmesi grkeirken bayanlarda daha orani fzladir

0

majör depresyon toplumsal ve bireysel etkileri göz önüne alındığında önemli ruhsal sorunlardan biridir.ruhsal hastalıklar içerisinde en çok yeti yitimine neden olan hastalıklardandır. her çökkünlük hali majör depresif bozukluk olarak tanımlanamaz . günlük hayatta yaptığımız zevk verici seyler eger zevk vermiyorsa bir depresyon belirtisi vardır.

1

depresyon, bir kişilik özelliği ya da şımarıklık değildir.
depresyon, kişinin kendisinin halletmesi gereken basit bir durum da değildir. sağlıklı insanlar istenmeyen ya da hayal kırıklığına neden olan olaylar karşısında karamsarlık, sıkıntı, üzüntü, keder gibi duygusal tepkiler verdiğinde, bu duygulara depresif duygular denir. depresif duygular hayatın normal bir parçasıdır, çoğu durumda kendiliğinden kaybolur.
majör depresyon ise beyni etkileyen ciddi bir hastalıktır. beynin belirli alanlarında ortaya çıkan kimyasal dengesizliğin hastalığın ortaya çıkışından sorumlu olduğu düşünülmektedir.  
hastalık olarak tanı koyulması için, kişinin şikayetlerinin en az iki haftadır sürüyor olması, mesleki ve sosyal hayatını belirgin şekilde etkiliyor olması gerekir. majör depresyon düşünceleri, duygu-durum ve bazı bedensel fonksiyonlarımızı etkiler. kişinin yemek yemesini, uyumasını, fiziksel dayanıklılığını, sağlıklı düşünce üretebilme yetisini bozar. depresyon, kesinlikle "geçici üzüntü hali" ile aynı şey değildir. bir beyin hastalığı olarak majör depresyon, beynin işlevlerinde bozulma ve düzensizliklerin yansıması olarak duygu, düşünce, davranış ve bedensel işlevlerde bozulmanın ortaya çıktığı belirtiler kümesidir. her hastada tüm belirtiler bir arada olmayabilir. depresyonun temel belirtileri arasında karamsar ve kederli duygu-durumu, kötümser düşünce içeriği, umutsuzluk, çaresizlik hisleri, hayattan zevk alamama, hemen her konuda ilgi kaybı yer alır. kişi günün çoğunda, özellikle sabahları depresiftir. beraberinde boşluk hissi olur ve her şey anlamsız gelebilir. motivasyon kaybı nedeniyle gelecekle ilgili hedef belirleyebilmek ve hedefe odaklanabilmek güçleşir. kaygı ve korkular da bulunabilir. iç huzursuzluğu ve gerginlik hisleri olabilir. hüzünlü duygu-duruma eşlik eden ağlama olabileceği gibi bazı hastalar da ağlayamamaktan şikayetçidir. geçmişte yaşanmış olumsuz olaylar sık sık akla gelmeye başlar, pişmanlık hissi yoğunlaşabilir. şimdiki zamanda ise hasta kendini sürekli değersiz, yetersiz, ya da suçlu hisseder kendine ve çevreye güvenmekte zorlanır. alınganlık artar. yalnızlık hissedilebilir. gelecekle ilgili olumsuz düşünceler olabilir. düşünce yavaşlayarak konuşmanın da yavaşlamasına ve azalmasına neden olur. unutkanlık oluşur. dikkat bozulabilir. yeni bir şeyler öğrenmek güçleşir. enerji düşer, kişi çabuk yorulur. uykuya dalmak zorlaşabilir. gece boyunca uykuda bölünmeler ya da sabaha karşı yorgun bir şekilde uyanma ve tekrar dalamama görülebilir. ya da tam aksine uykuya meyil ve uyku süresinde uzama da olabilir. iştah azalması ve kilo kaybı olabileceği gibi aşırı yemek yeme ihtiyacı da oluşabilir. ağır durumlarda kişi kendine zarar verme (intihar) plânları yapabilir ya da zarar verebilir.

0

bildigimiz depresyondur. en agir safhasidir bu sebeple en tehlikelisidir. intihar olasılığı yüksektir kişi hayattan zevk almaz uyku düzeninde büyük problemler yaşar genellikle çok uzun saatler uyuma eğilimindedir terapinin yanı sıra ilaç kullanımı da gerektiren bir hastalıktır.

0

genellikle yoğun madde bağımlılığından olur diye biliyorum...

0

toplumsal ve bireysel etkileri göz önünde alındığında önemli ruhsal sorunlarından biridir

0

çok ağir geçirilen bir depresyon şeklidir depresyonun en ağir şekli

1

özgüven sonrası oluşan bir depresyon şeklidir.

0

majör depresyon kişinin kendisine olan ozguvenini yitirdiği tabiri caizse kendini dipsiz bir kuyuda gördüğü bir pskolojik hastalık türüdür.kisi bu hastalık evriminde asosyalligi tercih eder ve hiçbir şeyden zevk alamaz kendini sürekli yorgun, mutsuz ve hüzünlü hisseder .antidepresan ve psikoterapi yardımıyla kişi yeniden hayata bağlanabilir ve bu rahatsızlığını kontrol altına alabilir.

1

majör depresyon üzüntünün çok daha ötesinde bir durumdur. bir rahatsızlık olarak sınıflandırılır ve ciddiyet ve çok büyük bir önlem ile tedavi edilmesi gerekir.majör depresyon çeşitli derecede önemli olan semptomların aynı anda bir arada olması olarak kendini gösterir. majör depresyon en az 2 hafta süre ile kendini gösterir.ishal üzüntü ister depresyon ya da insanın keyif almak için yaptığı faaliyetler de ortaya çıkan bir duygu kaybıdır yapılan testlerde bunlardan en az birinin bulunması gerekir. bireyin yaşadığı psikolojik sorunlar majör depresyon demek için kişinin gündelik hayatında önemli ölçüde sorunlar yaratması gerekir.
majör depresyon semptomlarının bir hastalıktan veya tüketilen bir gıda'dan kaynaklanmaması gerekir.
ayrıca bu semptomların sevilen birinin ölümüyle ilgili ortaya çıkan normal bir acıyla ilişkilendirilmemiş olması gereklidir.
biyolojik olarak majör depresyonu açıklayacak olursak beyin kimyasallarında özellikle iyi bilinen nörotransmitter serotonin de bir dengesizlik bu kişiyi derin bir üzüntü durumuna sokabilir.ancak beyindeki düşük serotonin düzeylerinin depresyona neden olan şey olup olmadığını söylemek zor bir durumdur. depresyonda olan kişilerde yaygın olarak gözüken özellikleri şu şekildedir.
yaşadıkları olumsuz durumlara ve olayları aşırı derecede büyütürler.
olumlu durumlardan çok fazla keyif almazlar ve bunları en aza indirirler.
olaylara çok fazla bir anlam yükleyerek hayatın sürekli bir çile içerisinde devam edeceğini düşünürler.majör depresyon yaşayan bir kişi kendini sürekli negatif bir enerji içerisinde hisseder şu anda yaşadıkları hayatı ve gelecekteki hayatlarının sürekli olumsuz gideceği kanısına varırlar.
majör depresyon tedavisinde beyindeki kimyasal dengeyi tekrar sağlamak için bazı ilaçlar ve psikolojik tedavi verilerek tedavi yöntemi izlenebilir.bunlardan önce depresyonun tam olarak neden kaynaklandığının tespit edilmesi ve ona en uygun tedavi yönteminin uygulanması gereklidir.

0

majör depresyon,depresyonun bir alt türüdür. davranış bozukluğu dersimizde duygudurum bozukluğunun alt boyutlarında işlemiştik. aklımda kalanları yazayım ;
-içine kapanıklık
-hiçbir aktiviteden zevk almama
-iştahta belirgin bir şekilde artma veya azalma
-ya çok uyuma ya da tam tersi uyuyamama
-kendini yorgun hissetme
-odaklanmakta zorluk
-düşüncelerde savrukluk ve yavaşlama
bu kriterlerden en az beş tanesi en az altı ay en fazla 24 ay arası gözükmelidir. kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülür. evli insanlara oranla bekar veya boşanmış insanlarda daha sık rastlanır.
depresyon tanısı konulurken altında bir hastalığın olup olmadığına bakılır. derste hocamız dediğinde çok şaşırmıştım,bu tür belirtiler demir , d vitamini ve b12 vitamini eksikliğinde de ortaya çıkabiliyormuş.
tedavisi ise ilaçlar ve psikoterapi yöntemiyle hastanın durumuna göre ayakta veya yatış sağlanarak yapılır.

0

hiçbir şeyden zevk alamazsın, bir şey yiyemezsin, düşüncelerini kontrol edemezsin. hızlı ve kötü bir şekilde kilo kaybedersin. ayrıca ciddi bir uyku problemi de söz konusu. ya hiç uyuyamazsın, ya da hep uyursun. intihara teşebbüs edip kendine zarar vermeler olabilir. evreleri var bu hastalığın ve adeta bir bataklık gibi. bir iki atak geçirdikten sonra anlamıyorsun, ama 4. atağı geçirirsen o bataklığa saplanıveriyorsun. enerjin hep düşüktür. hep kötü bir moddasındır. konuşmazsın. hatta bir zaman sonra konuşulanları da hemen anlayamazsın. zihinsel özelliklerini köreltir insanın. kendini en değersiz varlık gibi hissedersin ve her şeyde hep kendini suçlarsın. bu arada kilo kaybı dedim ama, tam tersi aşırı kilo alımı da olabilir. çünkü her düşüncede yemeğe de sarılabilirsin. en basit, belki de en iyi bildiğin şeyleri bile unutabilirsin, bazen. bu hastalığın bir yaşı yok, ama başlangıç yaşının ortalama 20 olduğu söyleniyor. insanı kendinden bezdirir, kendini şaşırtır. öyle bir hastalık. şakası yok, basite indirgenmemesi gerek. insanların benliklerinde, psikolojilerinde hasar bırakabilen bir hastalık.