0

açıkcası bir insanı eğer istemiyorsa ikna etmeye çalışmam, yani ısrar etmekten pek hoşlanmam eğer o şeyi istemiyorsa üstelemem. çünkü ısrar etmekten hoşlanmam. ikna etmek için de çabalamam çünkü netice de yine kendi bildiğini okuyacaktır ben ne söylesem de kar etmeyeceğini düşünürüm evet bazı insanlar için ikna etmek bazı açılardan faydalı olabiliyor. ancak karşınızdaki kişi bunu istemiyorsa ve bildiğini okuyacaksa eğer, ne kendimi yormak isterim bu konuda ne de karşımdakini sıkmak isterim giçgereği yok çünkü bazı şeyler yaşandıkça bilinir. yaşadıkça tecrübe edinirsiniz. bu yüzden çok karışmak ta istemem

0

empati yaparak onun en sevdiği vazgeçemediği şeyler hakkında konuşurum

0

öncelikle karşındaki insan sinirliyse onu sakinleştirmek yerine haklısın diyip onun yanında olmaya çalışırım onu biraz yumuşattıktan sonra farklı yollar dener ikna ederim.asla onun tersini gitmem ne derse kabul ederim.

0

hangi konu için ikna edeceğime göre degisir. fakat genel olarak her yolu denerim. mesela önce onunla güzelce konuşurum. onu ikna etmek için bir ton tatlı cümleler ve anlam içeren konusmalar yaparım. baktım hala olmuyor bu sefer eger ikna olmazsa basına geleceklerden bahsederim. mesela eger ekmek almazsan sonrasında aç kalırsın gibi. ne demek istediğimi anlıyorsunuz diye umut ediyorum. baktım gene olmuyor bu sefer tehtit bölümüne gecerim. eger ikna olmazsan,dediğimi yapmazsan senin..... gibi tehditler ederek onu ikna etmeye calısırım. baktım yine olmuyorsa döverim. döve döve ikna ederim. sonuc olarak ben ne istersem onu yaptırırım.

1

bir insanı ikna etme yolları vardır. eğer kişi inatçı ise iş biraz zorlaşmaktadır. ilk önce kişinin ne üzere veya niçin inat ettiğini öğrenmek olacaktır. daha sonra inat edilen konu hakkında geniş bir bilgi sahibi olduktan sonra hemen kişiyi ikna etme yoluna gitmiyoruz. biraz zamanın geçmesini bekleyin. bu süre en fazla bir gün olabilir. eğer iş aceleyse 3 yada 5 saat kadar bir süre tanıyınız. bu süre içinde kişi başka konulara dalacaktır. daha ilgili kişinin yanına gidiyorsunuz ve durumu güzelce izah ediyorsunuz. inat etmesinin zararlarını yani , kendisine, ailesine ve varsa çevresine olan zararlarından bahsediyorsunuz. yalnız bu arada o kişiye konuşma fırsatı vermeyiniz. çünkü sürekli savunma durumunda olacaktır ve her şeyi reddedecektir. asal ona konuşma fırsatı vermeyiniz. olumsuz durumları anlattıktan sonra kendisine, ailesine ve çevresine iyi gelecek güzel yönleri anlatacaksınız. tüm bu uğraşlarınıza rağmen hala inat ettiğine kanaat getirdiyseniz, kişiyi mutlaka bir öğle yada akşam yemeğine götürün ve güzel bir yemek ısmarlayın. eğer bu mümkün değilse sevdiği birşeyi kendisine takdim edin. ama ne olursa olsun soğuk kanlılığımızı korumamız gerekiyor ve tatlı dili sürekli kullanıyoruz. ardından inat edilen konunun ona ne kadar gereksiz olduğu durumu kendisine anlatmaya çalışınız. her şeye rağmen yine de inadın da devam ediyorsa enson çare ailesi ile konuşmak ya da çok sevdiği birini araya sokmak olacaktır.

0

ikna edeceğim şeyi ayrıntılı bir biçimde anlatırım. ona olacak faydalarını anlatırım. olmuyorsa ustelemem.

1

bir insanı ikna etmem için yani en azından onun huyundan giderim çok fazla inatçı isa uğraşırım uğraşırım en azından onu ihmal ikna etmeye çalışırım ikna olmazsa da ne seviyorsan onu öneririm yani olması için elimden geleni yaparım ilk de olmuyorsa yapacak bir şey yok yani en sonu bir yere kadar uğraşırım