0

vucuda bu hastaligi tanitmis oluyorsun ve hasta olmuyorsun

0

grip aşısı iyidir hoştur yaptırırsan iyi olur az hasta olursun yatırmazsan hasta olursun

0

evet grip gerçekten tehlikeli bir hastalıktır ne kadar da küçümsensede öyledir.grip aşısının görevi ise vücudumuzu gripten korumaktır.fakat grip olduktan sonra gideyim bir grip aşısı yaptırayım dememeliyiz çünkü dediğim gibi grip aşısı sadece gripten korur grip olduktan sonra bi etkisi olmaz.bence grip aşısı olmak gayet etkili eğer grip olmamak istiyorsanız aşıyı olmanızı tavsiye ederim.

0

bence insan kendisine dikkat ettiği sürece aşı yaptırmasına gerek yoktur. çünkü sağlığına dikkat eden, sağlıklı yiyecekler tüketen bir insan kolay kolay gribe yakalanmaz.

0

bağışıklık sistemi düşük yaşlı ve hasta insanlar yaptırmasını öneriyorlar

0

zaten grip virüsünü aşı yaparak enjekte ettiği için gerek yok.

1

sadece ilaç sektörünün kar amaçlı ortaya attığı bir önlem şekli. gribal enfeksiyonlara neden olan virüsler sürekli mutasyona uğradığından, griplerin şekli de değişmekte. geliştirilen aşı, bilinen bir virüse karşı etkili iken, mutasyona uğramış bir virüs için etkili olmamakta. bu durumda grip aşısı olmanın herhangi bir artısı maalesef olmamakta. özetle; grip olup vücudun onu yenmesini beklemek en doğrusu. riskli yaşlar (çocuk ve yaşlı ) grip aşısı olabilir. ancak koruyuculuk garantisi maalesef yok

1

grip aşısı ne zaman uygulanmalıdır grip aşısı ülkemizin de dahil olduğu kuzey yarı kürede eylül ve ekim aylarında uygulanmalıdır çünkü kuzey yarıkürede grip salgınları aralık ve mart ayları arasında olur salgından en az 3 ay öncesi başlık olmak gerekir ki bu da eylül ya da ekim aylarında uygulanacak olan açı ile sağlanır güney yarıkürede ise grip salgınları mayıs-ağustos ayları arasında olduğu için burada yaşayanlar ya da bu bölgeyi seyahat bile anlamış olanlar ocak ya da şubat aylarında aşı olmalıdırlar tam olarak korur mu hayır grip aşısı tam olarak korumaz sağlıklı erişkinlerde yüzde yetmiş yaşlı kişilerde ise yüzde altmış oranında koruyucudur aşının korumaya başlama süresi kişiye göre 7 ile 14 gün arasında değişir grip aşısı 1 yıl önce salgın yapan virüslere karşı hazırlandığı için yeni yılda antijenik karakterleri değişmiş virüsler söz konusu ise bunlara karşı hiçbir koruma sağlamaz nasıl uygulanır ve erişkinlerde omuz kısmına ya da deri altına uygulanır asla damar içine uygulanmaz 2 yaşın altındaki çocuklarda iç bacak kaslarını uygulanır grip aşısının yan etkileri var mıdır evet lokal ve genel yan etkileri vardır aşı yerinde ağrı sertlik şişlik morarma ve kızarma lokal olan yan etkilerdir bunlar çok ciddiye alınacak sorunlar değildirler bu tür komplikasyonları kolonyalı pamuk ile kompresi uygulamak yeterlidir takip edenler içinde ateş yaygın ağrılar yorgunluk terleme genel ya da sistemik yan etkilerdir birkaç gün içerisinde kendiliğinden düzelir gerekirse parasite email kullanılır bazı duyarlı kişilerde ise şiddetli gribe benzer tablo oluşabilir bu deneyimi yaşamış olanları bir daha şey yapılmaz grip aşısı alerjiye de yol açabilir yumurta ya da adjuvan alerjisine bağlı olarak döküntü ateş nefes darlığı olabilir bu durumları yaşamış olanları da bir daha aşağı yapılmamalıdır ayşe ender de olsa bazı nörolojik hastalıkları provoke edebilir ms hastalığı grip aşısı ile aktivite olabilir herkes grip aşısı olmalı mıdır hayır herkes grip aşısı olmak zorunda değildir ancak 65 yaş üzerinde olanlar kronik hastalığı olan ar bağışıklık sistemi zayıf kişiler huzurevinde kalanlar grip aşısı olmalıdırlar grip aşısı ilaçlarla etkileşir mi hayır etkileşme ancak kanamaya ilimli olanlar ya da kan sulandırıcı ilaç kullananlar da kas içine değildir altına enjeksiyon tercih edilir grip aşısı laboratuvar sonuçlarını etkiler mi evet grip aşısından sonra hepatit ve hiv testleri yanıltıcı sonuçlar verebilir böyle durumlarda bu testler farklı yöntemlerle tekrar edilmelidirler kimlere grip aşısı uygulanmaz yumurta alerjisi olanlar aşıya karşı alerjisi olanlar ateşli hastalık geçirmekte olanlar 4 ayın altındaki hamileler 6 ayın altındaki bebekler önceki aşılarından sonra grip tablosu yaşayan onlar kimler grip aşısı olmalıdırlar 65 yaş üzerinde herkes kronik hastalığı olanlar bağışıklık sistemi zayıflamış olanlar bakım evlerinde kalanlar

0

kesinlikle yaptırmalıyız. kışın grip daha yaygın ve çabuk bulaşır. bu nedenle grip aşısı özellikle eylül ekim aylarında yaptırılmalıdır ki vücudumuz kışın gelecek olan gribe direnç koysun.

1

grip virüsü sürekli çoğaldıgı için bence yaptırmamamalısın.

1

insanlar günlük açımızdan hastalık kapabiliyor ve hijyen olabiliyor ve tetanoz aşısı da olmalıyız çünkü o bizi ölümlerden mi hastalıklardan kurtara biliyor eğer tetanoz aşısı olmasaydı çoğu insan öldürdü tetanoz aşısısı iyi ki var ve iyiki oluyoruz

0

ben uzun zamandir yaptirmiyorum.onun yerine 2 3 gunde bir samrisak yutuyorum kolay kolay hasta olmuyorum

0

bence yatırmamalıyız. çünkü grip olmamıza sebep olan burçak virüs vardır ve grip aşısı bu viruslerin tamamını engellemez. yani asiyi yaptırınca da grip olma ihtimalimiz vardır. boşu boşuna vücudumuza kimyasal madde yüklemiş oluruz. ayrıca vücudumuzdaki mikropların dışarı atılması için grip olmaya da ihtiyacımız vardır.

0

mutlaka yaptırmalıyız. günlük hayatta mikroplar oldukça fazla bunların sebepleri arasında el yıkamama, dikkat etmeme, değişik ortamlara girme, farklı yiyecek ve sebzeler, bunların yıkanmaması bunların hepsi gribi tetikler ayrıca suların mikroplu oluşu ve salgınlar da buna etki eder. bunun için grip aşısı yaptırarak hem kendimizi koruruz hem de çevremize zarar vermemiş oluruz ayrıca bağışıklık sistemimiz de güç kazanmış olur.

0

insanlar gunluk hayatta birden cok hastaliga kapabiliyor bunlar kirlilikten hijenik olmayan ortamda ollma ellerimizi yikamama gibi etmenlerdir bundan dolayi insan hastalanabiliyor insanlar hastalanmamasi icin once kendine twmiz bakması gerekir insan temiz oldultan sonra hastaolmasida zorlasir
bana soracaksan éger yan etkisi yoksa grip asisi vurulmali eger varsa vurmamalari daha iyidir gripten korunmanin baska yollari vardir kalin giyinmek yedigimize kadigimiz yerlerde hijyenik ortammı degilmi ona bakmamiz lazim yoksa en ufak birseyde hemen grip olabiluyoruz bunun onlemi icin asi yapin özellikle dogudaki insanlar olmalı cunku hastaliklar cok kolay bulasabiliyor ozellikle yeme icme gibi konularda bu hassasiyet icinde kurmamiz gererken temizliktir.

0

grip aşısı yaptırmalıyız mı? yoksa yaptırmamalıyız mı? gerçekten bu sorunun cevabını bir vatandaş olarak bende merak ediyorum. çünkü devlet yetkilileri özellikle sağlık bakanı bunun gerekli olmadığını söylüyorlar, ama bir öre taraftanda da doktorlar grip aşısının yaptırma konusunda iyi olacağı hususunda görüş birliği içindeler. bu durumda bizimse açıkçası kafamız karışık durumdadır. grip aşısı yaptırmalıyız mı? yoksa yaptırmamalıyız mı?

0

istersen yaptır ama önemli aşı unutma çünkü aşı vücudu saglamlaştırır

0

yok ben yapmadım yapan kesin vardır kış geldi artik grip zamanı geldi artik burun turmaz öksürük kesilmez

0

uzmanlar eğer yapın değerse yapılmalı ve uzman kontrolünde olması lazım

0

grip aşisini dogru bulmuyorum vucudun akişini bozmamak lazim vucudun mikroba da ihtiyaci var.