0

biyografi herhangi bir yazarın hayatını ve kisiselligini anlatır otobiyografi ise bir kişinin kendi hayatını kâğıda dökmesine denir bunların arasındaki fark ise nesnel ve öznel diyerekten de fark edilebilir

0

biyografi herhangi bir kişinin yaşamını anlatır. otobiyografi ise kişinin kendi hayatını konu aldığı yazıdır.

0

biyografide sen başka bir kişiden bahsedersin ama otobiyografide sen kendinden bahsedersin.

0

biyografide yazar başkasının hayatını anlatır otobiyografi de ise kendi hayatını anlatır. en kolay ayrım budur. ikisini yazan yazarda tarafsız ve objektif davranmalıdır.

0

biyografi; edebiyat , sanat gibi alanlarda tanınmış kişilerin hayatlarını, eserlerini okuyucuya anlatmak maksadı ile tarafsız yazılan inceleme yazılarına denir.
biyografi anlatılan tanıtılan kişi tarafından değil de onu araştıran tanıtan kişi tarafından kaleme alınır. otobiyografi kişi kendisini kaleme alır .
biyografi de tarafsızlık önemlidir. bilgiler kanıtlanmalıdır. kişi bütün yanları ile ele alınır. nesnel bir tavır izlenmelidir. dil anlaşılır olmalıdır.
kişi kendi biyografisini yazarsa buna da otobiyografi denir. tüm yönleri ile kapsamlı yazar. kişi kendini anlattığı için ne de olsa öznel davranır.

0

bıyografi yazarin baska ksiinin hayatini ele aldığı edebi eserdir.otobiyografi ise yazarın kendi hayatini ele aldigi edebi eser türüdür

0

biyografi bir kişinin başka bir kişinin hayatını iyice araştırarak belgeler sunarak gezerek görerek başkalarına sorarak gözlemleyerek kaleme almasıdır otobiyografi ise bir kişinin kendi hayatını kaleme almasıdır

0

biyografi tanınmış bir kişinin hayatının yazıldığı yazı türüdür. (futbolcu şarkıcı sanatçı oyuncu boksör vb.) otobiyografi ise kendi hayatımızıjn anlatıldığı yazıdır. doğum yerimizi yazabiliriz nelerden hoşlandığımızı yazabiliriz. kaç kardeş olduğumuzu yazabiliriz kardeşlerimizin isimlerini anne babmızın isimlerini ne işle meşgul olduklarıyla donatabiliriz otobiyografiyi. kendi otobiyografisini yazan var mı aramızda ileride hangi mesleği seçeceğimizi yazabiliriz ne olmak istediğimizi yazabiliriz birçok şey yazabiliriz bu şekilde

0

biyografi de başkasının hayatını yazan bir yazar olur. bu kişi genelde ünlü biridir. ilim sahibi sanatçı şarkıcı vs. olabilir. otobiyografide ise kendi hayatını yazar yazan kişi. bu da ünlüdur muhakkak. insanların hayatında belli izler bırakmış kişiler olur bu eserlerin konusu. insanlara ilham verecek harekete geçirecek eserlerdir esasen.

0

biyografi genellikle başkasının hayatını anlattığı hikaye tarzı bir şeydir biyografi özellikle sanatçıların büyük insanların ve tanınmış insanların hayatlarını anlatıldığı bir biyografi dir. biyografi ile insanlar merak ettikleri kişilerin hayatlarını öğrenebilirler ve okuyabilirler biyografi her yerde bulunabilir ve her yerde okunabilir biyografiye en kolay bulmanın yolu genellikle internet siteleri nedir en doğru bilgi ise genellikle o kişilerin sitelerinde yer alır. otobiyografisi genellikle kişinin kendisinin hayatının anlatıldığı bilgilerdir. otobiyografi kişi kendi ile ilgili bilgiler edinebilir ve kendisi yazabilir bunu yani otobiyografi herkes kendi yazacak diye bir şey yok başkası da yazabilir o yüzden herkese yazabilir bunun otobiyografi ile biyografinin hiçbir farkı vardır sadece biyografi kişilerin hayatlarını yaşamlarını neler yaptıklarını anlatır ve otobiyografi kişilerin kendileri yazdıkları hayatları sanatlarıdır o yüzden otobiyografi ve biyografi arasındaki farklar vardır o yüzden bu arasındaki farklar çok iyi bilmek gerekir çünkü insanlar bunları okuyorlar ve otobiyografi mi biyografi mi olduğunu iyi bir şekilde anlamaları için iyi bir şekilde yazılmalıdır çünkü insanları daha doğru bir bilgi vermek için bu yapılmalıdır. derslerde genellikle çoğu kişinin gördüğü biyografi ve otobiyografi arasındaki farklar genellikle bunlardır bizim de genellikle derslerde üniversitelerde gösterdiği önemli konulardan birisidir özellikle edebiyat dersinde gösteriler.

0

biyografi kendi hayatimizi konu alan bir türdür.
otobiyografi ise baska birinin öykusunu baska birinin kaleme almasi.

0

otobiyografi kişinin kendi hayatını kaleme aldığı yazılardır. kişi bizzat kendi hayatında ki anılarını yaşanmışlıklarını okuyucuya anlatır. biyografi ise bir kişinin hayatını başka bir yazarın kendi gözü ile okuyucuya aktarmasıdır. kimi durumlarda birinci kişi ağzından alınan anılarda biyografide yer alabilir.

0

biyografi bir kisinin diger kisiler tarafindan kaleme alınmış ve insanlara aktarilmasi saplanmis hayatinin ozetidir.
otobiyografi ise kisinin kendi hayatini kaleme alarak insanlara sunmasidir.
otobiyografi bir insanin veya sanatcinin meshur birinin kendi yaşam hikayesini hayatini anlattigi eserler veya yazilardir.
biyografi yasam oykusu olarak adlandirilirken , otobiyografi icin oz yasam oykusu denilir.
biyografilerde her zaman nesnel bi anlatim , otobiyografiler de ise daha oznel bir anlartim daha ayrintili anlatim vardir.
biyografilerde bilgi , belge ve taniklara basvurulmali ve gercekci bir anlatim kulkanilmalidir.
biyografide kronolijik sira izlenir
biyografide nesnel bir tutum , otobiyografide ize oznel bir anlatim benimsenir.
biyografide belgeler onemlidir.otobiyografide kisinin brllegi onemlidir.
otobiyografide metnin yaxildigi ana kadarki yasam oykusu anlatilirken biyografiler bir yasamin tamamini anlatir.

0

biyoğrafi tanınmış bir kişi ya da her hangi başka bir kişidinin hayatını kaleme almak iken otobiyografi kişinin ya da yazarın kendi hayatını kaleme almasıdır.

1

otobiyografi yazarın kendi hayatını anlattığı yazı türüdür kısaca öz yaşam öyküsü şimdi tanımları yaptıktan sonra biyografi ve otobiyografinin farkları ve benzerlikleri maddeler halinde sıralayıp ederiz

0

biyografi ile otobiyografi arasındaki farkı şu şekilde açıklayalım;

biyografi: başka insanların başka bir kişinin hayatını kaleme alarak aktarmasıdır.

otobiyografi: kişinin kendi hayatını kaleme alarak insanlara anlatmasına denir.

biyografilerde nesnel anlatım yapılırken otobiyografilerde öznel anlatım yapılır.

biyografilerde belgeler önemlidir.
otobiyografilerde ise kişinin belleği önemlidir.

0

biyografi sanatçı veya yazarın kendisi hakkında bilgilerini yazmasıdır,otobiyografi ise sanatçı veya yazarın hakkında bilgilerin başkası tarafından yazılmasıdır.

0

biyografi bir başkasının hayatını , özgeçmişini , onunla ilgili bildiği şeyleri yazması ve aktarmasıdır .. otobiyografi ise kişinin kendi yaşanmışlıklarını kendisinin kaleme almasıdır

0

biyografi kişinin hayatinin baskasi tarafindan konu alinarak yazilmasidir.otobiyografi ise kisinin kendi hayatini kendisi tarafindan anlatilarak kaleme alınmasıdır kişi kendi hayatini anlatirken öznel olmasi zor olur bu yüzden otobiyografiler azdır.

0

biyografi bir kişinin başka bir kişinin hayatını anlatmasıdır otobiyografi ise bir kişinin kendi hayatını anlatmasıdır okuduğum en güzel biyografi ayşe kulin türkan’dır herkese şiddetle tavsiye ederim