0

otobiyografi, bir insanın kendi hayatının anlatıldığı türde yazılardır.
biyografi ise başka insanların yaşamını anlatan yazıdır.

0

öncelikle biyografiyi açıklamak gerekirse
bir insanın yaşamında ki olayların belirli bir sıraya göre anlatıldığı edebiyatımızın türlerinden biridir
otobiyografi ise bir yazarın bir insanın tanınmış kişinin kendi hayat öyküsünü anlatmasıdır
arasında ki farklar ise
bitografi bir kişinin diğer kişiler tarafından kaleme alınmış ve insanlara aktsrılmasına saplanmış hayatının anlatılmasıdır
otobiyografi de kişi kendi hayatını anlatır
veya otobiyografise sanatçı kendi hayatını yansıtır
biyografi yaşam öyküsü olurken
otobiyografi öz geçmiş yani önceki yaşantımız
bitografide nesnel anlatım yani başla biri anlatırken
otobiyografi deyse öznel anlatım var yani kişi kendi öz geçmişini kendi anlatır
bitografide başkasının hayatını anlattığımız için kronolojik sıraya dikkat ederiz
biyografide nesnel tutum varken otobiyograde öznel anlatım vardır
bitografide başkasının hayatını anlattıpımız için belgeler onunla ilgili gereken şeyler önemliyke otobiyografide insan kendi anlatır hayatını
aslında aradaki farklar anlamlarını bildiğimiz zaman bile belli oluyor biz küçükken ortaokulda lisede böyle sorular gelirdi aralarında ki farklar az çok biliniyorlar

0

biyografi bir kişinin bir ünlünün hayatını ele alan yazılardır otobiyografi ise kişinin kendi hayatını kendisi yazmasıdır hangisi daha iyidir diye sorarsanız tabi ki biyografidir sonuçta objektif bir bakış açısıdır etkileme açısından otobiyografi daha çok etkiler herhalde sonuçta kişi kendisi yaşamış olayı kendisi anlatıyor derin ve içten yazmaması mümkün değil

0

biyografi yazarken başka birinin hayatını ele alırsınız ama otobiyografi kendinizle ilgili yazarsınız

0

otobiyogrofide kendi hayatınızı anlatırken biyogrofide başka birinin hayatını anlatırsınız

0

biyografi ile otobiyografi arasındaki en önemli fark ; biyografide yazar başkasının hayatını ele alırken, otobiyografide kendi hayatını anlatır. 1. kişinin ağzından yazılır. ikisi arasındaki en önemli fark budur.

0

en büyük hayalim ileri de büyük bir insan olup,google arama motorunda biyografimim yazılması.biyografi; mesela benim hayatımın başka biri tarafından yazılması.otobiyografi ise benim hayatımı yine benim yazma olayımdır.

0

otobiyografi ilen biyografi arasındaki farklar aslında benzer iki şeyin farklı konularda yazılması sonucu ortaya çıkmıştır lise dönemden kalan bilgilerim ile anlatmak istiyorum:
biyografide besbelli daha ön planda,otobiyografide ise tam tersi özellik hakimdir.
biyografide klasik bir dille akamedik makale ve belgeler önemlidir otobiyografide tabiki böyle bişey yoktur çünkü kendi hayatını insan öznel ve hafızasnda yer ettiği kadarı ile yazar.
biyografi yazarken yazarlar yazdığı kişinin çevresini,dış dünyasını dışardan gözlemleyerek ele alır,otobiyografi denen yazı türünde bu yoktur doğrudan kendi tecrübelerini ve hayatını aktararırsın.
biyografi nesnel özlelikşi olmalıdır,otobiyografi öznel demiştik.
genel olarak kısaca akademik olrak söyliyeyim;biyografi bir kişinin diğer kişiler tarafından kaleme alınmış ve insanlara aktarılması yapılan hayat özetidir.
otobiyografi ise kişinin kendi kişisel özel hayatını kalemle alarak başka kişilere sunmasıdır.
dediğin gibi lise de sözel okuyan herkes bunları adı gibi bilir,bilmek güzeldir yıllar sonra burda bana ve insanlara katkısı tekrar oldu bu bilgilerin...

0

biyografi ve otobiyografi arasındaki farklar genellikle şunlardır:
biyografi daha çok doğrudan anlatım vardır yani evirip çevirip verir daha çok kişi hakkında her şeyini söyler ama otobiyografide öyle değildir.otobiyografi ise daha çok dolaylı anlatım vardır.kişinin daha çok hemen kelimeleri o kişi hakkında cümleleri evirip çevirmeden verir.
biyografide nesnellik vardır.otobiyografide ise daha çok öznellik vardır.
biyografide dış dünya otobiyografide ise iç dünya ile ilgili bilgiler verir.

0

biyografi: başka bir kişinin hayat hikayesinin yazılmasına biyografi denir. bir yazarın, farklı bir kişi hakkında hayatını anlatan yazıya biyografi denilmektedir.
otobiyografi: kişinin yani yazarın kendi hayatını yazıya dökmesine otobiyografi denir. yani bşr insanın kendi hayatını kaleme alması ve yazıya dökmesine otobiyografi denir. türk’e edebiyatımızda bu alanlarda yazılmış onlarca eser bulunmaktadır. birçok yazar biyografi alanında eser yazarken aynı zamanda otobiyografi alanında eserler kaleme almışlardır.

0

biyografi ile otobyoğrafi arasındaki fark şudur:
biyoğrafi:bir kişinin hayat hikayesinin başka kişi tarafından kaleme alınmasına biyografi denir. biyografiye örnek vermek gerekirse, kardeşim ibrahim feke'ye gittiğini ve gelirken arasına hayvan yemi atacağını söyled. daha sonra ise enes'in yanına uğayarek onun borcunu ödedi. sir biyografi örneğidir.
otobiyografi: hayat hikayesinin bizzat yaşayan kişinin ağzından dinlemeye denir örnek vermek gerekirse, ben feke'ye çıkacağımı ve kardeşimin beni alıp alamayacağını sordum. kardeşim ise beni almaya çalışacağını ama bunun biraz zor olacağını söyledi.

0

sorunun cevabı aslında soruda gizlidir. biyografi, bir bireyin hayatının başkası tarafından kaleme alınmasına denir. otobiyografi de ise bu yöntem vardır. ancak tek farkı bu sefer hayatını anlatan başka bir yazar değil, kişinin ta kendisidir. yani kişi kendi hayatını kendi kaleme almış olur. arasındaki bir diğer fark ise biyografi otobiyografiye oranla daha nesneldir. bunun sebebi otobiyografi yazarı yazılarında öznel cümleler kaleme alabiliyor olmasında saklıdır. biyografi ise başkası tarafından yazıldığı için bir nevi daha nesneldir diyebiliriz.

0

otobiyografi kendi hayatımızı anlatmaktadır. biyografi ise başkasının hayatını anlatmaktadır. aralarındaki en büyük fark budur.

0

biyografi kisinin baska bir kisinin onemli bir kisinin hayatini anlatan onemli ozellikleri gennellikle onemli kisilerin mustafa kemal ataturk bulent ecevit fatih sultan mehmet yavuz sultam selim ikinci mahmut ikinc8 murat dorduncu mehmet gibi buyuk insanlarin hayatini anlatan hikayelere biyografi denilir otobiyografi ise kisinin kendi kendisini anlatmasidir onemli izellikleri hangi okulda okudugu ne is yaptigi nelerden hoslandigi kimi seviyor gibi kac kisiyle evlendi gibi olanlar ise otobiyografidir

0

biyografi genelde yazar öldükten sonra yazarın notları üzerinden yazarın hayatının anlatılmasıdır otobiyografi ise yazarın kendi hayatını anlatmasıdir

0

biyografi herhangi bir insanın hayatını anlatan eserlerdir.otobiyografi ise kişinin kendi hayatını, yaşadıklarını anlatan eserlerdir.

1

biyografi bir kişinin doğduğu günden bugüne kadar hayatındaki değişikleri ele alan yazı türüdür.otobiyografi ise kişinin kendi hayatını ele alıp yazdığı yazı türüdür.

1

birisi kendi hayatın diğeri tanınmış kişi hayatı.( ne kadar uzun yazılar var )

0

bıyografı baskasının hayatını otobıyografı kendı hayatını anlattıgın sanat turu

0

biyografi ün kazanmış kişilerin adına yazılan yazılardırbiyografi yazmak isteyen bir yazar ün kazanmış bir insandan veya da hayat değilse kendisinden hayatta değil ise yakınlarından ailesinden izin alınarak yazılan bir yazıdır otobiyografi lise kendi hayatını normal sıradan bir insanın yani kendi yaşadığı olayların veya kendi hayatını anlatan yazılar the biyografi örnek vermek istersek de müslüm baba filmi bir biyografi filmidir müslüm baba'nın hayatını anlatan bir film yapılmıştır