0

sizce pembe ve mavi vagon gelmeli midir?

Pembe : Sadece kadınların olduğu.
Mavi : Sadece erkeklerin olduğu.

5 cevap
0

gelmemeli tabiki de.ayrımcılık ortadan kalksın dedikçe.ayırmak için bahaneler buluyorlar.herkes edebiyle kullanmalı ortak alanları.ayırınca çok mu iyi olacak sanki.başka şeyler çıkacak.

0

arkadaşlar öncelikle bu ayrımcılık konularını da bir kenara koyup başka bir yönden fikrimi belirtmek istiyorum. bu taciz olaylarıyla alakalı. bakın ben trabzonluyum. buradaki otobüslerde ne kadar kalabalık olursa olsun bu tarz bir olaya her gün kullanmama rağmen hiç rastlamadım. ancak tatil için bir süre istanbul'a gittim ve evet söylediğiniz gibi rezaletin tam da ortasına düştüm. yalnız bir gün farkettiğim bir hadise oldu. bir kadın beni sıkıştırmaya çalışmaya başladı. kaçmak için elimden geleni yaptım ancak başaramadığım için inmek zorunda kaldım. evet ben bir erkeğim. sonra biraz daha dikkat edince arkadaşlar inanın bana erkeklerin olduğu kadar kadınlar arasında da oldukça fazla var böyle insanlar. o yüzden bu şekilde bir ayrımcılık yapmaya gerek yok. ben yapılan tacizden rahatsız olduğu için ortalığı ayağa kaldıran insanlar da gördüm. gayet temiz bir şekilde kendilerini istedikleri takdirde kurtarabiliyorlar. ama kadınların böyle şeyleri yöneliyor olması beni oldukça şaşırttı. o yüzden dediğim gibi kişi tamamen kendinden meshuldür. böyle şeylere girmeye çok da gerek yok. konuyu dağıttıysam özür dilerim. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

tabi ki gelmemeli. cinsiyet ayrimcılığından başka bir şey değil bu durum.erkeklere karşı hakaret edici bir davranıs bu durum.herkes aynı değil. lütfen bunu algılayın artık.

0

güzel fikir, mavi vagon değilde sadece pembe vagon olmalı. çünkü bazı kadınlar metrolarda tacize, sıkıştırmaya maruz kalıyorlar,bu taciz ve sıkıştırmayı toplu taşımalarda önlemek için güzel birşey bence

0

21. yüzyıl’da bunu ortaya atanlarda oturup konuşmak isterdim.

bu tarz durumlar ayrımcılığa sebep olabilecek, tehlikeli hareketler diye düşünüyorum.