1

ilk tiyatro sanatçımız afife jale'dir. babasının tiyatro yapmasını istememesi üzerine evden ayrılıyor. düzensiz hayatı olunca tiyatrodaki işine de son verilir.geçinebilmek için çok çalışır. ama morfine alışır.. baş ağrılarını geçirmek için.. balıklı rum hastanesinde ölür.. haber bile olmaz gazetelere.. selahattin pınar'ın aşkıdır.. çok hazin bir hikayeleri de vardır.

0

turk tiyatrosunda sahneye cikan ilk musluman kadin oyuncu afife jaledir

0

ilk kadın tiyatro oyuncusu afife jaledir

1

ilk tiyatrocumuz aiffe jale bir idoldür

0

nazike solcu herhalde tam bilmiyorum gerçek olabilir de olmayabilir

0

babasınında tiyatroçu olan afife jaledir

1

ülkemiz de ilk kadın tiyatro sanatçısının adı afife jale dir.

0

türkiye de ilk kadın tiyatrocu afife jaledir

0

ülkemizdeki ilk kadın tiyatro oyuncusu afife jale'dir.

1

türkiye'nin ilk kadın tiyatro sanatçısı afife jale'dir. 39 yaşında çok genç ölmüştür. babası onun tiyatrocu olmasını hiç istememiş.. çok hazin bir hikayesi var okumuştum..bahsedeyim.. içimi acıtmıştı. babası izin vermeyince afife hanım, evinden ayrı yaşamaya başlar. evden ayrı yaşıyor diye görevine de son verilir hatta. parasız kalır, yaşadığı sıkıntılardan ötürü baş ağrıları çekmeye başlar. bunları dindirmek için eczacının ona verdiği morfine alışır, bağımlı hale gelir. balıklı rum hastanesine kaldırılır ve burada da genç yaşta ölür. selahattin pınar'ın sevdiği kadındır. bir bahar akşamı şarkısını onun için bestelemiştir. o kadar hazin bir hikayesi var ki.. ölümü haber bile olmamış.. selahattin pınar'da onun öldüğünü öğrendiğinde kahretmiştir.günümüzde her yıl afife jale tiyatro ödülleri yapı kredi sponsorluğunda verilmektedir. eğitime önem veren koç ailesinin bir farkıda bu'dur..

0

ilk kadın tiyatro oyuncusu afife jale'dir.

0

türkiye nin ilk kadın tiyatro oyuncusu afife jaledir.

0

türkiye'nin ilk kadın tiyatro oyuncusu afife jaledir.

0

türkiye'nin ilk kadın tiyatro oyuncusu afife jale'dir

0

ilk kadin tiyatro oyuncumuz afife jale'dir. bu soruyu 2018 lisans kpss'inde çok bekledim fakat gelmedi. yamalar adlı oyunda emel rolü ile ilk kez sahneye çıkmıştır.3 nisan 1919 yılında olmuştur bu oyun. oyunun sahibi hüseyin suat'tır. asıl ismi afife'dir ama oynadığı oyunda jale takma ismini kullanmıştır. ve daha sonraları adı afife jale olarak kalmıştır.

0

afife jaledir,13 nisan 1919 tarihinde yamalar adlı oyunda emel rolü ile sahne hayatına başlamıştır

0

türkiye'nin ilk kadın tiyatrocusu afife jale'dir. kendisi 1902 yılında istanbul kadıköy'de dünyaya gelmistir.

0

tuekiye'de ilk kadin tiyatro oyuncusu afife jale'dir.