0

binyamin zeev ibranice adıdır. politik siyonizmin kurucusu, yahudi devleti fikrini ortaya atan , vadedilmiş topraklar ülküsüyle ortadoğuda azgınlıkalrın müsebbibi olan kişidir.

0

thedor herzl yahudiler için daha doğrusu siyonıst yahuduler için çok önemlidir. modern siyonıstın kurucusu ve inanışa göre yahudulere vaat edilmiş topraklarda buyuk ısraili kurmak isteyen ve bu yönde çalışmalar ve sistemler kuran bir gazetecidir ve kalemi çok kuvvetlidir.

0

theodor herzl, modern siyonizmin kurucu babasıdır. theodor herzl dünya siyonist teşkilatını kurmuştur ve bir yahudi devleti kurmak amacıyla, yahudilerin filistin'e göçmeleri gerektiğini savunmuştur. kurulmadan önce ölmesine rağmen theodor herzl israil devletinin kurucusu olarak bilinir.
theodor herzl israil bağımsızlık bildirgesinde yahudi devletinin manevi babası olarak adlandırılmıştır. bu yüzden theodor herzl yahudiler için önemlidir.

0

siyonistlerin lideri ve israil devletinin kurucusudur.israil bayrağını tasarlamıştır.filistinlilerden zorla aldığı topraklarla israil’in kurulmasında önemli yere sahip yahudidir

0

siyonizmin ve şerefsiz israillerin kurucusudur.siyonizmi yayıp 1904de ölmüştür

0

bu şahıs 2 mayıs 1860 tarihinde budapeşte'de doğmuştur.kendisi israil devletinin kurucusu kabul edilir aynı zamanda siyonizmin fikir babaası sayılır . aslında hukuk eğitimi almış ama avukatlık yapmamıştır. yazarlık ve oyun yazarlığı yapmıştır. "der judenstaat " kitabının yazarıdır.anlamı yahudi devletidir.dünya siyonist teşkilatının kurulmasını ve isviçre 'de teşkilatın ilk kongresinin yapılmasını sağlamış ve" ben bu gün burada israil devletini kurdum " demiştir. hatta ve hatta bu kongrede israil devletinin sınırlarını da belirlemiştir. bu sınırları içeren bölgede devletin kurulması için ki bu toprakların hakimiyeti o dönem osmanlı'nın elinde idi çeşitli girişimlerde bulundu araya alman imparatoru wilhelm'i bile sokmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştır . sonunda abdulhamit ile görüşmüştür . abdulhamit bu görüşmede herzl'e bir de nişan vermiştir. bu nişanın adı mecidiye nişanıdır. abdulhamit yahudilerin belirli bir yerde toplu halde yaşamamaları koşuluyla osmanlı topraklarında yaşamalarına izin vermiş ancak filistin'e yerleşme işine izin vermemiştir.ama herzl'in aslı gayesi kutsal kabul edilen bölgenin filistin topraklarında olması sebebiyle oraya yerleşmektir. bunun için tekrar çalışmalara başlamış ve bu seferde ingiliz chamberlain ile görüşmüş kendisine yahudi yurdu vasfıyla "uganda " teklif edilmiş ve ama teşkilatta reddedilmiştir. şahıs 1904 yılında kalpten ölmüş ve kudüs'teki herzl tepesine gömülmüş. bu sebeple tüm yahudi camiası için en önemli bir anlamda kahraman gibi bir kişi olarak kabul edilmiştir.

0

siyonizmin kurucu babasi olarak bilinir vr israil devletinin kurulmasi için ilk adimlari atanlardan birisidir. zamaninda abdulhamid handan israilin kurulmasi içi. toprak talebinde bulunmuştur.

0

1894 yılında fransa ordusunun asılları yahudi olan subayların başını çeken dreyfus uydurmalar sahte tanıklar vb.gibi şeylerle almanya devletinin adına casusluk yapması nedeniyle yargılanır, idam cezası o zamanlar kalktığı için ömür boyu hapse mahkum olur ve fransa'nın güney amerika topraklarında işgali toprağı olan fransız guyanasına gönderilir.dava belli bir süre sonra yeniden görülür ve 12 yılın ardından dreyfus suçsuz kabul edilir mahkeme tarafından, dreyfus gibi bir isim daha vardı ömür boyu hapsi istenen ve o da theodar theodar herzl toplumun o zaman ki hal ve hareketlerinden çok etkilenerek siyonizmin yahudi manifesto kitabını yazmıştı, theodar herzl ilk isyan bayrağını dalgalandıran isimdi yahudi halkı theodar herzl siyonizm projesiyle bir çok şeyi yapmak istedi fikir verdi, siyonizm kelime anlamı eski kudüs'ün duvarlarının dışında ki kutsal tepelerinin eski adıydı.topraklarından kovulmuş yahudi halkının tekrar filistin'e dönüş sinyali yapmasının özlemini dile getirdi.siyonistlere bir yandan tepkiler yağdı, destek verenler de vardı siyonizm projesini.yahudi halkı için bir savaşçı olarak bile görünen theodar herzl, günümüzün yaygınlaşmış olan siyonizmin baş mimarı ve dünya filistin'de yapılan zulümlere sessiz kalıyor maalesef.maalesef çoluk çocuk kadın yaşlı demeden herkesi öldürüyorlar, bunun sonu nereye varacak bilmiyorum.

0

theodor herzl yahidilerin liderlerindendir israil ülke bayrağının tasarımını o yapmiştır ve ülkenin kurulmasında çok büyük öneme sahiptir

0

yahudilerden nefret ederim. kendini dünyadan ayrı ve daha üstün olarak gören ve yok olmayı hak eden kişiler topluluğu der susarım. hitler'in yolundayiz jdjd

0

israil ve siyonizmin kurucusu geçmişte abdülhamid ile yaşadığı bir olayda abdülhamidin güzel bir cümle kurmasını sağlayan kişi bir bakimdan israil'i kurmak için abdülhamid ten toprak istiyor abdülhamidin cevabı ise biz bu toprakları kan ile aldık sadece kan ile veririz diyor ama belli bir zaman sonra filistinlilerden aldıkları bir parça toprak ile hedefine ulaşıp israil'i kuruyor

0

siyonist hareketinin lideri.zamanında osmanlı padişahı abdülhamit'ten osmanlı'nın borçlarının ödenmesi karşılığında toprak istemiş ancak padişah tarafından kabul görmemiştir.sonrasında avrupa'nın çeşitli ülkelerinde konferanslar düzenleyip yahudi halkını bilinçlendirmek için uğraşmış bunda da başarılı olmuştur. yahudilerdeki finansmanın bolluğu bu kişileri vadedilen topraklar yani filistin'e zamanla daha da yakınlaştırmıştır. en sonunda 1948 yılında resmen kurulmuştur. bizim için atatürk ne ise israil içinde theodor herzl öyledir.

1

bu bahsi geçen şahıs osmanlının yıkılışında ve (sözde) israilin kuruluşunda büyük rol oynamıştır. sultan mekan 2. abdülhamid han tahttan indirilirken bu yahudide en büyük rollerden birine sahipti. onun adının verildiği bir salonda yıllar önce büyük üstad merhum necmettin erbakan hocamız islam birliği toplantısını orada yapmış yahudilere adete göz dağı vermiştir.

0

der judenstaat ( yahudi devleti ) isimli kitabı yazarak siyasi siyonizmin doğmasına yol açmıştır.

0

siyonizim ve israill bişeyinin kurucusuydu ama saygılar anlatacağım bu şaşılası hikayeye inanacağınız sanmıyor sizi de inanmaya zorlamıyorum benim kednidi inanmadığım bir şeye sizleri inandırmaya kalkışmak delilik olur buna karşın deli deiğilim ve düş de görmedim ama yarın öleeğim için bugün içimi dökme isitoyırm amacım herkese açık kısaca çeşitli düşünceler görüşler ileri sürmeden evimde olo btitinleri anlatmak bu olaylar en sonunda beni dehşete düşürüpşiddetli çok büyük sıkıntılar içinde kıvrandırdılra ve yıkıntımın nedeni oldular gene de bunları açıklamayı çalışmayacağım bana dehşetten başka bir şey vemeyen bu olaylar başkalarına korkung gelmediği gibi abartılmış da gelebilir belki ileride benden daha sakin daha biliçli ve daha az etki altındakalan birisi anlatamacağım şeylerin birbirlerini doğal biçimde izleyen olaylardan başka bir şey olmadığını ortaya koyup gördüğüm karabasına gerçek basitliğine indirecektir cocukluğudan beri uysallığım ve herkese her şeye acıma duhygum dikkati çekerdi bu acıma duygusu bende o kadar aşırıydıki arkadaşlarımın alaylarından yakamı kurtaramazdım özellikle hay vanlara çok düşkündm ve ailem bir sürü yavru beslememe göz yummak zorunda kalırdı zamanımın coğunu bu hayvanlara ayıroyır en zevkli dakikalarımı onları besler ve serken duyuyordum bu acayip huy yşam ilerdikç e daha belirgin bir hl alamaya başladı ve belli başı zevklerin biri olup çıktı insana çok bağlı ve düşkün bir köğeği sevmişolanlara bu zevkn derecesini anlatmam gereksiz bencillikten amamıyla uzak ve çıkar gözetmeksizin kenidi adamış hayvanın sevgişi ile insanın hiç de sağlam temellere dayanmaıyan arkadaşlarığı birbirinden çok farklıdır genç yapımda evlendim karımın zevklerini de benimkilere uygun olduğunu görerek çok sevindim benim evcil hayvanlra oaln düşkünlüğümün olduğnu görere karım rastladığı acayip hayvan çeşitlerini eve taşıdı kuşlarımız meran başlığımız güzel bir köğeğimiz küçük bir maymunumuz ve bir kedimiz oldu olağanüstü iri ve güzel olan bu kedi kapkara ve sonra kerta kurazdı kurnazlığın söz ederken köhne inançlara giç de bel kaarım eski bir inanışa göre büyün kara kedilern kalıp değişştrmiş yaratılları olduğunu söyler dururdu benim şimdi burada sözünü edişim salt hatırına geldiği içindir adı pluto olan bu kedi en çok seviğidim uğraştığım hayvandı onu sadece ben beslerdim evin içinde nereye gitsem arkdamda n gelirdi sokak bile beni izlememesi için güçlük çekeridm arkadaşlığımız bu şekilde yıllarca sürdü ne yazıkki içkiği oldum söylemeye utanıyorum huyum suyum tamamıyla değişti kötüşüye doğrı yöneldi hergeçen gün biraz daah sinirli hırçın başkalarının duygularına karşı saygısız oldum karıma da ağzımı geleni söylüyordum zamanda iş daha ileri götürerek dadyak aytmaka kadar vardırdım bu adara evdeki hayanlarda huyumdaki değişiklikten paylarına almakta gecikmediler yalnız bakımsız bırakmakla kalmayarak onlara kötü davrammağa da başladım buna karşın pluto olan aşırı sevgim ona karşı sert davranmamı engelledi sayılır ama tavşanları maymusu veçe

0

theodor herzl israili kurabilmek için canla başla çalışmıştır hatta 2.abdülhamitten toprak istemiştir. buna cevap olarak abdülhamid " o topraklar benim milletimin kanı ile alındı , kan ile verilir" demiştir.

1

büyük ortadoğu projesi (bop) bu adamın temellerini attığı projedir.

0

siyonizm ve israil debşetinin kurucusu veya fikir babası olarak görülür

0

bildiğim kadarıyla büyük israilin ortadoğuda kurulabilmesi için çok önemli çalışmalarda bulunmuş ve dönemin osmalı imparatorluğu ile yakın ilişkler kurmaya çalışmıştır.

0

bildiğim kadarıyla osmanlı son zamanlarında yaşamış köken olarak yahudi bir tüccar hedef olarak bilindiği gibi osmanlı dan bir parça koparıp israil devletini
kurmak bunun için ingiliz devleti ile masaya oturup anlaşma yapmıştır
bunun için onlara ne verdiği bilinmez ama
istediklerinde başarılı olmuş diyebiliriz