0

o kadsr yazdim cevabim eklenmedi napayim ya ben simdi

0

1891 yılında springfield, massachusetts ymca kolejinde fiziksel eğitim uzmanı olarak görev yapan dr. james naismith tarafından kış aylarında atletler için kondisyon çalışması olarak uygulanmaya başlanmıştır.

0

basketbol amerika birleşik devletlerinde yaşayan bir beden eğitimi öğretmeninin oluşturduğu bir oyundur. ilk olarak 1 saat süren oyun 3 parçaya bölünmüş ve her devre 20 dakika sürmüştür. takımlar 7 kişiden oluşmuştur. iki takım ellerindeki topu bir sepetin içine atmaya çalıştıkları için beden eğitimi öğretmeni bu oyuna "sepet topu" anlamına gelen "basketball" adını vermiştir.

0

basketbol abdnin massachusetts eyaletinde springfield genç hiristiyan erkekler birligi ymca egitim okulunda neden egim ögretmeni olan kanadali dr james naismih tarafindan 1891 de icat edilmiştir atlet beyzbolculara kış antrmani yaptirmak amaciyla geliştitilen bu oyunda amaç tahtadan yapilmiş alti kali şeftali sepetlerine futbol topunun soyulmasiyla sepet yaklaşik 3 metre yukseklikte duvara monte ediliyordu ve

0

abd de 1981 yılında atletlerde kondisyon çalışması olarak kullanılmaya başlanmış ve daha sonra abd de yayginlasmis ve en popüler spor haline gelmiştir.

0

abd'nin mussachusetts eyaletinde, springfield genç erkekler birliği (ymca) eğitim okulunda beden eğitimi öğretmenliği yapan dr.james naismith tarafından 1881yilında 7'ser kişilik iki takım arasında 20'şer dakikalık üç devre olarak oynanmıştır

0

abd ortaya cikmistir 1891 yilinda icat edilmistir

0

1891 senesinde, abd nin massachusetts eyaletinde çalışan bir beden eğitimi öğretmeni sayesinde basketbolun ilk adımları atılmıştır. atlerlerini ve beyzbol takımı oyuncularını kış antrenmanı yapabilmeleri için sepetler ile oynanan bir oyun üretmiştir.

1

1891 yılında abd'nin massachusetts eyaletinde bir beden eğitimi öğretmeninin atletler ve beyzbolculara kış antremanı yaptırabilmek için sepetlerle oynanan bir oyun geliştirmesi ile başlamıştır..

0

tamam sen bize nazik davranmadın bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel uuu bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve çok iyi bir insan var benim de bir

0

basketbol aslında eskiden bir savunma sanatıdır eskiden abd liler kendilerine karşı yapılan zülüme dur demek için yapmıştır bununla birlikte ilk amerikanin los angeles ilinde yapılmıştır ve insanlar bu spora hayran kalmıştır günümüzde ise en sevilen sporları olaraka göze çarpıyor bir yaşam biçimide olmuş olabilir başkaları için

0

basketbol eskiden beri var olan bir oyundur size kısacası basketbol dan bi bahsedeyim basketbol periiyotan oluşur 4 periyot vardır her periyot 10 dakika önce dan oluşur sabaha pota etrafında yuvarlak vardır ve arkadaşlar o yuvarlagin içerisinde basket atarsan 2 sayi alırsın eger dışardan atarsanız 3 puandir atginniz her. penaltı 1 sayi sayılır eğer maç berabere kalırsa 5. dakikalık uzatma olur.

1

basketbolun tarihiı 1930 yıllarında abd de ortaya çıkmıştır newyork ve oklahama şehirlerinde baş göstermiştir ve tutulan bir spor dalı olmuştur.

1

james naismith tarafında 1891'de amerika'da bulunmuştur.

0

basketbol ilk olarak 1891 yılında springfield . massachusetts ymca kolejinde fiziksel eğitmen uzmanı olarak görev yapan dr. james naismith tarafından kış aylarında atletler için kondisyon çalışması olarak uygulanmaya başlanmıştır.
basketbol tüm dünyanın benimsediği abd nin en popüler uluslararası sporudur.
profesyonel basketbol 1896 da new yorkta başlamıştır. 1950'lerin en popüler iki takımı tamamen afrika kökenli amerikalılardan oluşan harlem globetrotters ve new york rens takımlarıydı.

0

baaketbol ilk olarak abd eyaletınden birinde bir beden eğitimi hocası tarafından 1891 yılında bulundu asıl amacı ise topu sepetin içine sokmak olduğu için ismi ingilizcede anlamı top sepert olan basketbool ismi verilmiştir ve türkiyede ilk defa 1904 yılında oynanmıştır , sonrasında
ise 1913 yılında fenerbahce basketboll ile ilgilenmeye başlamıştır , basketboll oynarken insanlar farklı bir şekilde calışırlar .

0

1891 de james naismith tarafindan abd'nin massachusetts eyaletinde icat edilmiştir.

0

basketbol abd'ni massachumetss eyaletinde springfield genç erkeler eğitim okulunda beden eğitim öğretmeni olan james naismih tarafından 1891 de bulunmuştur.oyunun asıl amacı duvarlara aslı sepetlerin içine top sokmak olduğundan sepert topu anlamına gelen basketbol adı verilmiştir.basketbol türkiyede ilkez 1904 yılında oynandı.1913 yılında fenerbahçe kulubünde basketbol çalışmaları başladı.

0

basketbol 1891 amerkada ortaya cıkmıs olmalı bıldıyım kadarıyla

0

bir sporun en güçlü olması gerektiği oyun olan basketbol 1891 yılında amerika'da oynamaya başlayan bir spordur bir spor hocası tarafından keşfedilip daha sonra sokaklarda oynanıp herkes tarafından sevilen bir spor olan basketbol 13 kural'dan ibaret olup 100 yıl gibi bir zaman sonra resmi ile şey bilen insan hayatında da spor olarak büyük yer elde eden bir spordur türkiye'ye çok sonra gelen basketbol zamanla türkler türk gençlerinin de severek oynamaya başladı bir spor haline gelmiştir