0

ölümü hep korkunç bişeymiş gibi anlattıkları için psikolojikmen korkarız.

1

yapamadıklarımız için, dünya hayatının tatlı gelmesinden dolayı

0

ahiret hayatına hazır olmadığımız için. aslnda korktuğumuz ölüm değil amelimiz yaşantımız ve günahlarımızdır

0

ölüm,insan adına "yaşadığı ve sahip olduğu her şeyin sonu" anlamına geldiği için korkutucu bulunur.

0

ölüm akla sadece canımızın çok yandığı zamanlarda gelir bir yakınını kaybedince gelir akla imanı zayıf olan kişiler korkar ölümden yüzünde nur olan insanlar sevinir beni yanına alıyor diye korkarlar sadece ellerinden birşey gelmez

0

aslında korkulmaması gereklidir çünkü ölüm herzaman her yerdedir bazen izin yettiği yere kadar yaşıyoruz vadesiz bittikten sonra zaten nereye kaç san bir faydası yok madem ölümden kurkuyosunuz allahutella nın istediği gibi bir kul olun yalan söylemeyin ibadetlerinizi yerine getirin hergün allah için bir dua ve kendiniz için bir dua edin hak yemeyin insanlara iyiliği öğretin ve iyi insanlarla arkadaş olun kötülerden uzak durun bakın bunları yaptıkça ölümden korkmucaksınız.

0

ölümden korkmamızın nedeni cehennemdir günah işlememizin sonucu cehennemdir bir çok insan bu sebepten dolayı kabir azabından korkarlar ben kendim sevdiklerimden ayrılacağım için korkuyorum ve mezardan çok korkuyorum üstelik anlatılan şeylerde insanı korkutur

0

gerçekleştirilemeyen bir çok hayaller olduğu için korkuyoruz.

0

çünkü her canlı biliyor ki hiç birimiz bu hayatta allahın istediği kul olamadık. günahlarımız çok oldugu için bunların bedenilini nasıl öderiz diye korkuyoruz. aynı zamanda sevdiklerimizden ayrılmak istemediğimiz için ölümden korkuyoruz.

0

ben ölümden korkmuyorum korkmamda o allah'ın emri sonuçta ben sadece sevdiğim insanları kaybetmekten korkarım başkada yok

1

yaşamak çünkü güzel gelir, bu hayattan kopmak istemeyiz.. hasta bile olsa, yaşlı da olsa herkes yaşamak derdinde.. yaşamak güzel şey.. sevmek kadar anlamlı.. hürriyet kadar da özgür..

0

bence öldükten sonra kendisinin neyin beklediğini bilmediği içindir.dini konulara değinmeyeceğim, ama genel olarak insan bilmediği bir şeyden korkar, ürperir… ölüm ise bir sır. gidipte dönen görünmediği için, böyle bir korkunun kişinin içinde yer etmesi normaldir diye düşünüyorum.

0

aslında korkulan belirsizlik, bilinmezliktir. nasıl olacak, nereye gideceğiz soruları insanı korkutabilir. tabi bir de yarım bırakmak bir şeyleri. hayatı bırakmak, sevdiklerimizi geride bırakmak.

1

ölümden sadece imanı zayıf olanlar korkar imanı güçlü olanlar korkmaz.