0

ülkenin içinde bulunduğu durumu zor şartları ve verilen mücadeleleri, değişen dünya düzeni ve devrimleri topluma bilinçli bir şekilde gelişimi ileride karşılaşılabilecek tehlikelere karşı özellikle genç nesli bilinçlendirmek günümüz türkiye cumhuriyetinin kurtuluş macerasını ve amacını anlatmak için kaleme alınmıştır.

0

gelecek nesıllere ogutlerde bulunmak için yasmiştir yardıma ıhtıyaçları oldugunda kendi tecrubelerını gelecek nesıle yansıtmak için yazmiştir donemının tecrubelerini içerir

0

mustafa kemal atatürk'ün nutuk kitabı'nı yazmasındaki amacı, geçmişi tüm açıklığıyla gözler önüne sermek ve gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumları ve tehlikeleri önceden sezdirmek amacıyla yazılmıştır.

0

keni dönemini yazmıştır fakat nutukta birçok yerin eksik olduğunu görebiliriz atatürk kendi hata ve yanlışlarını yazmamıştır.

0

geçmişini bilmeyen geleceğini göremez dememiş miydik. nutuk geleceğimizin baş yapıtıdır. yolumuza ışık tutan yegane kaynağımızdır. atatürk geleceğe emin adımlarla ilerlememiz için bize bu eseri bırakmıştır. geçmişten düne kadar her alanda açıp okunması gereken eşsiz bir kaynaktır.

0

kurtuluş savaşı döneminde yazılmıştır, , savaşan halka destek olmak birlik ve beraberliği korumak için yazılmıştır.