0

-köy peyniri
-burgu peynir
-krem peynir
-lor peyniri
-otlu peynir
-tulum peyniri
-beyaz peynir
-kaşar peyniri

0

lor peyniri, beyaz peynir,ezine peyniri,lor peyniri, çökelek,kaşar peyniri,gravyer peynir, tulum peyniri,otlu peynir,köy peyniri,vb gibi birçok peynir çeşitleri vardor

0

bir çok çeşit peynir tüketilmektedir bunlardan en çok tüketilen ezine peyniridir ezine çok fazla tüketilen bir çeşit peynirdir daha sonrasında tam yağlı peynir gelmektedir. tansiyon hastaları ve diyet yapanlar ise az tuzlu ve az yağlı peynir tüketirler. ayrıca erzurum tulumu gibi tulum çeşitleri de en çok tüketilen peynirlerdendir. örgü peyniri de kahvaltılarda çok fazla tüketilmektedir. kaşar peynir de tost yapmakta kullanılır.

0

sabah kahvaltılarında çok güzel bir tat verdiği için beyaz peynir ve kaşar peyniri ülkemizde en çok tüketilen peynir çeşitleri arasındadır. bunun yanında tulum peynirde kahvaltılarda çokça tüketilir. kaşar peynir ayrıca tostlarda en çok tüketilen peynir çeşitlerinden birisidir.

0

beyaz peynir,eski kaşar peyniri,labne,tulum peyniri,burgu peyniri,köy peyniri..

0

beyaz peynir ve süzme peynir çokça tüketilir..........

0

en çok beyaz peynir tüketilir ülkemizde bunun yanında kaşar peyniri küflü peynir kalorisi az olan lor peyniri gibi birçok peynir tüketilir.

0

peynir çeşiti güzel ve çok olan bir ülkeyiz trakyada farklı ege de farklı köylerde farklı.
nerde o eski peynirler köyden bir çökelek gelirdi ne güzeldi arkadaş türüm türüm kolakrdı arkadaş şimdi peynirse aüt bile yok arkadaş nasıl olıyor
kaşar var tulum var tuzsuz peynir var tuzlusu var yağlısı var van tarafına git otlusu var ne güzel çeşitler ya o kars kaşarı olacakki onunla güzel vir yumurta kıracsksın ohh mis gibi oluyor.karadenizde mıhlamalık peynir var o da bir başka lezzet olur. ezine peyniri harika yağlı güzel bir peynirdir.ben markette satılan peynirleri pwk almıyorum lezzet yok markalar ne olursa olaun o tadı tutturamıyor maleaef herşey kaliteden bozuldu.
en çok aynın tarafından gelen peynir vwr onunalıyorum bir sostumdan sağolsun getiriyor.birde tandır peyniri var cebel marka onuda seviyoruz ailecek yiyoruz peynir çok önemli besindir çocuklar için benim kızımda dil peyniri seviyor en çok başka yemiyor

0

türkiyede her peynir var hocam çeşit çok trakyada farklı egede

0

yöreden yöreye değişiyor ki van'da otlu peynir tüketilirken ağrı'da çörek otlu peynir tüketilir mardin'de tel tel olan peynirden en çok yenilir batıda ezine peyniri tercih edilir güneyde tulum peyniri toroslar'ın odalarında saklanan tenekelere ya da derilere basıldıktan sonra tuluk peyniri derler mersin'de genelde süzmede çok tercih ediliyor her evde hemen hemen vardır çünkü çocuklar seviyor üçgen peyniri çok seviyorlar yani her yerde ayrıdır en çok tüketilen diye bir şey yok bence en çok diye bir şey varsa süzme peynir grubu çünkü her markette hemen kolaylıkla bulduğumuz bir peynir türüdür benim en çok sevdiğim peynir ezine peyniri hafif orta yumuşaklıkta inek peyniri

0

az yağlı çok yağlı yumuşak sert lokma tel peynir tulum peynir aklıma başka gelmiyi

1

en iyi bildiğim
otlu peynir
van da üniversiteyi okudum
bol bol oğlu peynir yedim
erzurum da garip bir
peynir çeşidi ile
karşılaştım
örgü şeklinde halat gibiydi
yemyeşil kufler
yirmi metreden görünüyordu.
abi dedim
bu niye tezgahta bu bozulmuş
peynir
adam güldü
biz bunu yiyoruz dedi
ondan sonra peynir
renk değiştirir ama
bozulmaz
kanısına vardım

0

türkiyede birden cok peynir çeşidi vardır. bunun sebebi birden cok iklim cesidi olmasıdır. gerek büyük baş gerekse küçük baş ve keçi besleme yonunden türkiye ciddi oranda gelismistir. birden cok iklime sahip olmasi ve jeolojik özelligi neticesinden türkiyede peynir çesitliligi fazla olur. simdi türkiyedeki peynir çesitlerini sıralacagim.
peynir ceşitleri:
1 mardin peyniri
2 eritilmiş peynir
3 edirne peyniri
4 ezine peyniri
5 çörek otlu peynir
6 seriz otlu peynir
7 lor peynir
8 burgu peynir
9 diyarbakır peyniri
10 kaşar peynir
11 beyaz peynir
12 keçi peyniri
13 damla peynir
14 orgülü peynir
15 batman peyniri
16 süzme peynir
17 çökelek
18 eritilmiş peynir
gibi gibi birden cok hatta dah bilmedigimiz birden cok peynir türü vardir. ülkemiz çok zengin bu yönden buda bize gecmişimizden miras kalmiş bir yiyeceklerdir.

0

beyaz ve süzme peynir türleri çokça tüketilir...

0

türkiye de sıkça tüketilen peynirler den aklıma gelenler şunlar.çökelek,otlu peynir,dil peyniri,kaşar peyniri,beyaz peynir,lor peyniri,krem peynir,salamura peynir,

0

yöresel peynirlerin yanı sıra özellikle marketten alınarak tüketilen peynirler beyaz ve kaşar peyniridir.

1

türkiye peynir konusunda baya tüketici bir ülkedir ve bu türkiye ‘nin en iyi peyniri üretebildiğini kanıt olarak gösterilebilir.sofralarımızın vazgeçilmezi peynirdir.ve peynir çeşitlerimiz baya fazladır ülkemizde .bu peynir çeşitleri şunlardır:
1-otlu peynir(van yöresi)
2-tulum peyniri(erzurum yöresi)
3-beyaz peynir
4-kaşar peyniri
5-lor peyniri
6-ezine peyniri
7-üçgen peyniri
8-çeçil peyniri
9-çökelek peyniri
ve peynirlerimiz dünya sofralarında da kullanılıyor ve bu ülkemiz için baya önemli bir durum.

0

türkiye'de yöreye göre peynir çeşitleri farklılık gösterir. bunlar; beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, otlu peynir, sarmal peynir, kalıp peynir, süzme peynir, üçgen peynir, krem peynir, lor peyniri, tuzsuz peynir gibi çeşitleri vardır.

0

genellikle turkiye sarmal peynir edirne peyniri lor peyniri gibi ürünler tüketilmekte . bu süt ürünleri hemen hemen her kahvaltıda kendine yer alir. gayet yararlı süt ürünleridir. insan sağlığına büyük katki sağlarlar. bende her sabah kahvaltıda mutlaka peynir yerim. özellikle öğrenci arkadaslar iyi bilir. üçgen peynir vardir. pide ekmege sürüp her zaman tükettiğimiz . ben her okula giderken yerdim . bakkaldan bir kutu alirdik okulun yaninda fırından sicak ekmeği alıp üçgen peynir sürüp afiyetle yerdik. anımsayınız. hatırladıkca özlem çekiyorum.

0

türkiyede pek çok peynir çeşidi vardır ama genel olarak tüketilen kaşar peyniri, ezine peyniri, tulum peyniri, inek peyniri ve keçi peyniridir, benim favorimse keçi peyniridir :)