0

peynir tüketimi türkiye’de yöresel lezzetler dışında en çok kaşar, beyaz peynir, ve süzme peynir çeşitleridir. genel peynir çeşitleri ise bildiğim kadarını sayayım tulum peyniri,klasik peynir eski kaşar, beyaz peynir, kaşar, süzme peynir, hellim peyniri, keçi peyniri, inek peyniri, koyun peyniri, örgü peyniri, dil peyniri, mozarella,krem peynir, mihaliç peyniri, teneke peyniri, tel peyniri, civil beyinleri tahta peyniri.bilipte aklıma gelmeyen peynirler de vardır. türkiyemiz bu yönden çok zengindir.

0

kaşar peynırle süzme peynır cok tüketiliyor peynır her sabah kalhvaltıların vazgecılmez bır yemegıdır peynırsınız nerdeyse kahvaltı olmuyor ve ınsanın her zaman gozu peynır arar tabıkı sevmeyenlerımız harıc kaşar peynırde cok kullanılıyor ama ben en cok süzme oeynır kullanıyorum hem yumusak hemde tadı cok tatlı ınsanın yedıkce yıyesı gelıyor lor peynırı genelde borek gıbı un gıbı yerlerde sigara böregi gıbı yerlerde cok tüketiliyor ezine peynir ıse cafe tarzı pazarlarda satılıyor pazarcılar kahvaltıda ezıne alıp yerler tabıkı her pazarcılar yapmıyor peynır bır damak tadıdır ve oldukca hem ınsana cok sağlıklıdır ben cok tuketırım sabah bıde aksam okulda onume cıktıkca alırım tabikide her sabah benım kahvaltımda peynır olucak vazgeçilmezim.

0

türkiye'de her çeşit peynir bulunur. ülke olarak çok sevdiğimiz bir besindir. çeşitler arasından en sevilenler bence tulum peyniri ve beyaz peynirdir.

0

kars kaşarı,ezine peyniri,krem ya da sürülebilir peynirler genel olarak türk aile geleneğinde mutfağın olmazsa olmazlarındandır.

0

kendi kalabalık ailemden varsayım yaparak söylüyorum ezine tan yağlı peynirdir. en büyüğümüzden en küçüğümüze tercihimizdir. tost poaça sandviç tercih edilebilecek türdendir.

0

kahvalti kulturu genis bir ulke olarak peynir cesitleri ulkemizde cokca tüketilmeklidir ben en cok yarim yagli peynirleri seviyorum

0

bana göre türkiyede en çok tüketilen peynir hepsidir ama bu peynirler içerisinden 2 tanesi daha baskın olur bunlar lor peyniri ve tulum peyniridir bu iki peynir gerçekten çok güzel iki peyniridir tadı tuzu oldukça yerinde olan bu peynirlerin fiyatı ise baya pahalıdır özelliklede tulum peyniri çok pahalıdır

0

türkler peynir çok severler ve buyüzden bir çook peynir çeşidi vardır. bunalr ; ezine peyniri çeçil peyniri kars kaşarı kelle peyniri küflü peynir dil peyniri lor peyniri tulum peyniri otlu peynir hellim peyniri külek peyniri trakya kaşarı krem peynirler

0

yörelere göre değişir burda konyada küflü peynir çok tüketiliyor süzme peynir tam yağlı beyaz peynir sıralayacak olursak burda boyle

0

türkiye' de yörelere özgü peynirler vardır. kars'ın kaşarı meşhurdur. malatya'nın kendine has özgü peyniri vardır. tam yağlı, yarım yağlı; yumuşak, sert gibi özelliklere sahiptir. ayrıca inek sütünden, manda sütünden, koyun sütünden de yapılabilir.

0

tam yağlı peynir, ezine peynir, telli peynir, kaşar, top peynir, tuzlu peynir.

0

tam yağlı beyaz peynir çok tüketiliyor bunlar dışında keçi peyniri çok fazla tüketiliyor

0

beyaz peynir krem peynir tulum peyniri kaşar peynir ve sayamadigim daha bi cok peynir çeşidi

0

kaşar peynir ve süzme peynir en çok tüketilenler arasında

0

beyaz peynir en sevğim birde sevmedigim kaşar peynir ismi bile kötu ya

0

kaşar peyniri vardır karsta eski kaşar olarak geçer hatta tadını bilmiyorum nasıl olduğunu genelde market kaşarları daha lezzetli gelir bize artık içine ne katıyorlarsa bilemedim bu şekilde.

0

turkiyede en cok tüketilen peynirler ,asgari ucretli kesimlerde beyaz kareli ucuz peynir.orta kesimlerde kasar peynir ,üçgen peynir.zengin yani elit kesimlerde telteli, örgü ve ezine peyniri.tabi elit kesimlerde bunların hepsini kahvaltı masalarında bulabilirsiniz.asgari ücrete zam yapılması durumunda kasar peynir asgari ücretli sofralarında sıkça görülmeye başlar.elektrik ,su vs zam geldikçe sofralardan yavaş yavaş uzaklaşmaya başlar.

0

kaşar peyniri,beyaz peynir,lor peyniri,üçgen peynir var kahvaltıda falan tulum peyniri ezine peyniri

0

loor petnir otlu peynir tel peynir beyaz peynir

0

türkiyede çokca tüketilen bir çok peynir cesidi vardır bunların en başında benimde çok tüketmekte olduğum tulum peyniri gelir daha sonra peynir çesitlerini söyle sayabilirim;
1-lor peyniri
2-otlu peynir
3- dil peyniri
4 -kasar peyniri
5- salamura peynir
6-sarmal peynir
7-süzme peynir
8-krem peynir
benim bildiğim peynir ceşitleri bunlardır.