1

dünya ağr siklet boks şampiyonudur bu efsanyi tanımayan

1

muhammed ali profesyonel amerika lı müslüman boksördür

-1

muhammed ali clay'ın müslüman olmadan önceki adı cassius marcellus clay jr. dı. 17 ocak 1942 yılında doğmuştur. amerikalı müslüman profesyonel boksör'dür. 1964 yılında 22 yaşındayken, s. liston'u yenip dünya şampiyonu olmuş. bu şampiyonluktan sonra dinini değiştirdiğini ve islam'a geçtiğini açıklamış muhammed ali. "vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım." diyerek vietnam savaşına gitmeyi reddetmiş. bu nedenle unvanlarına el konuldu ve bokstan uzaklaştırılmış ve 5 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezası verilmiş. 1978 yılında boksu şampiyon olarak bırakmış. 1984'te parkinson hastalığına yakalanmış. muhammed ali 3 haziran 2016 tarihinde solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir.

0

efsan boksördür.sonradan müslüman olmuştur.parkinson hastalığından dolayı vefat etmiştir.

0

muhammet ali ünlü müslüman boksördür . boksörde oldukça başarılı olmasının yanında insan olarak çok sevilen bir sporcudur . geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmiştir.

1

muhammed ali clay sonradan müslümanlığı seçmiş bir boksördür. ağır siklet boksörüdür. amerikalıdır. eskiden trt yıllarında maçlarını canlı verirlerdi.. saat farkından ötürü sabah karşı babam saati kurar ailece kalkar maçı seyreder yine yatardık..hey gidi günler hey..

1

muhammet ali türk milli haltercimizdir. bu dalda dünya şampiyonluğu vardır.

0

muhammed ali güreşçidir güreş sporuyla uğraşmıştır