0

hem de nasıl geliyor. olması gereken bütün her şeyi en uzak yollardan elde ediyorumuşum hissi ile yaşıyorm resmen. insanların birkaç dakikasını alan şeyer veya günlük hayatının bir parçası olan şeyler benim için eziyet haline gelebiliyor bazen. :)

0

hep öyle olur.kolaymış gibi gelen şeyler bizi daha çok uğraştırır.zor gibi gelen şeylerde bi anda mucizevi şekilde gerçekleşir.sanırım hayata bakış açımızdan kaynaklanıyor bu durum. hayat bize teres köşe yapıyor .

0

kesinlikle bende böyle düşünuyorum
bazı şeyler çok basit aslında ama neden bu kadar zor şeyler atlatmamız gerekiyor diye soruyorum ama biliyorum ki bunlar imtihan.
mesela mutlu olmak ćok kolay ama mutlu olmak için çok şey bekleyenler var

1

insanca yaşamayı istemek aslında basit bir istek ama paran yoksa yaşayamıyorsun üniversiteyi bitiriyorsun dil biliyorsun yeteneklisin ama istediğin maaşa çalışamıyorsun düşük ücret insanca yaşamanın önüne engel koyuyor asgari ücrete veya işsizlik maaşına talim olan yaşayan insanlar var

1

hayatta kolay görünen şeyler aslında zor görünen şeylerden daha zordur

1

valla öyle çok kolay bu iş kesin hallolcak diyorum hep karşıma bir engel çıkıyor ve o iş çok zorlukla halloluyor :)

1

hayata kolay olması gereken şeyler bile çok zor geliyor. çünkü her zaman önüme bir engel çıkıyormuş, gibi ben bunu başarırim diyorum ama olmuyor malesef. ya insanlar engel oluyor. yada başka bir engel çıkıyor.

2

genelde istediklerimizle orantılı bu durum.. biraz olanaksız şeyleri düşlediğimizde tabii ki olması zaman alacaktır. bu süreçte de biz geçirilen aşamalarda bazen bıkkınlıklar bile yaşayacak raddeye geleceğizdir. ben kendi adıma hayatın zaten çok kolay olmadığını düşünüyorum. hele ki, günümüzde yaşam koşullarının baskısı altında yaşayıp geçim derdine düşmek her insanı yıpratıyordur.. iki sene evvel bana biri deseydi ki, sen öyle ihtiyaç sahibi durumuna düşeceksin ki soru sorup, soruları cevaplayacağın sitelerden para kazanmak için geceni gündüzünü vereceksin.. inanın gülerdim.. ama hayat hepimize zor ve hepimiz buradayız.. ihtiyaçlarımız bizlere göre değişkenlik gösterse de hiç birimiz maddi açıdan bir bolluk içinde değiliz ki burada şu an benim gibi birileri de sorulara cevap vermekte.. üzgünüm hayat, evet zor oluyor.. parmaklarım uyuşuyor bazen yazarken.. bir 25 yapsam da alsam mantığı ile.. tuhaf bir psikolojideyiz anlayacağımız.

1

benim için hep öyle gibi gelir.
herkesin dümdüz gittiği yollarda ben sürekli tökezleyip düşüyorum, herkesin çok kolay, çapa sarfetmeden ulaştığı şeylere ben tüm çabalarıma rağmen ulaşamıyormuşum gibi gelir bazen. bu artık o kadar rutinleşti ki kolay bir şey elde ettiğimde böyle olmamalıydı, bu işte bir yanlışlık var dediğim bile olmuyor.

yine de hep söylendiği gibi hayat bize ekşi limonlar sunuyorsa biz de limonata yapmayı deneriz ne yapalım mücadeleye devam. ''allah zorlaştırıyorsa güzelleştiriyordur'' sözü de tesellimiz olsun.

2

evet oluyor. bu hayat en kolay şeyleri bile birden bire zorlaştırıyor ve durum böyle olunca da ona ulaşmamız çok zor oluyor.

1

ewet neye niyetlensem önüme engel çıkıyo