0

zor kazanılıp kolay kaybedilen birçok şey vardır. bunlar maddi ve manevi olarak ikiye ayrılır. maddi olarak en başta parayı örnek verebiliriz. çünkü kişi gerçekten emek sarf ederek aldığı paranın hakkını vererek para kazanmaya çalışıyorsa gerçekten çok zor para kazanır ama günümüz şartlarında ve hayat pahalılığında paramızı çok kolay harcarız ve kolay kaybederiz. manevi anlamda zor kazanılıp kolay kaybedilen şeylerde ise birçok şeyi sıralayabiliriz. bunlar: sevgi, saygı, güven gibi birçok manevi unsurdur. çünkü bunları kazanmak için maddi hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. sadece karakterimizi ortaya koymamız gerekir. bazen kimi insan maddi olan şeyler için karakterlerini tek kalemde harcarlar, bazı insanlar ise maddi ya da manevi ne olursa olsun karakterlerinden ödün vermezler. bu sırada manevi olan karakterin zor kazanılıp kolay kaybedilmesi ya da kaybedilmemesi durumu devreye girer. sonuç olarak birşeyleri kazanmak ya da kaybetmek kişinin kendi elindedir.

0

sevgi , güven ve sadakat zor kazanılıp kolay kaybedilen şeylerdendir. çünkü bunları kazanmak gerçekten de zordur. ama hepsi bir kıvılcıma bakar. güvende öyle bir kere kazanırsınız ama asla geri kazanmak kolay olmaz o yüzden dikkat etmek gerekir. parada kolay kazanılmaz ama bir kumar falan oynasanız hemen kaybedersiniz.

0

parayı zor kazanırsın fakat 1 sigara yada başka bir şey alırsın hemen biter ve 1 ay calışırsın gene kazanmak icin bence para paran varsa aşk da huzurda vardır

0

sevgi ve güven kesinlikle kazanması yılar kaybetmesi saniyeler alabilir.

0

güven kazanması yıllar alabilir, bir yanlış harekette yılların tüm birikimi boşa gider..

0

tabiki de para başkasının işinde çalışıp olur olmadık herşeyi yapıp esek gibi saatin dolana kadar yapmadığın iş kalmıyor üstelik ay gelene kadar ondan bundan borç alıyorsun ayın gelince de o parayi anında dağıtıp yine aynı şeye geliyorsun çalışması çok zor ama harcaması anında o yüzden o arayı birikim yapmalıyız ama ne yazık ki yapamıyoruz o birikimi neden borçlarımız oluyor ayı zor getiriyoruz.

1

mesala bir örnek vereyim 1 ay bir işte çalışmak zor ama onu iddaa da harcamak kolaydır yani zor kolay meselesi

0

para aşk güven ve saygıdır daha bilemediğim bununla ilgili cok şey vardır