1

koruyucu aileliği biliyor musunuz?

Hadi Koruyucu Ailelik hakkında bildiklerimizi bu başlık altında paylaşalım.

5 cevap
0

hayr bilmiyorum ama oyrendim yorumlardan

0

gönüllü olarak yada belirli bir ücret karşılığında çocuk bakımına katkıda bulunmaktır. şiddet gören, çocuklarının geçimini ve bakımı sağlanamayan aileler tespit edilip devlet tarafından çocuklara el koyulur. bu şekilde devletin ilgili kurumuna başvuru yapıp çocuklara yardım etmek isteyen ailelet koruyucu aile olarak seçilir.

0

bazı çocuklar farklı nedenler dolayısı ile devlet tarafından güvence altına alınır. ailesini kaybeden veya ailesinin bakamadıgı çocuklar devletin güvencesi ile yurtlara ve çocuk esirgeme kurumlarına koyulur. bu çocuklara ailelik yapmak isteyen yardım sever veya çocugu olmayan aileler bu çocukları evlet edinirler. bu durumda bu ailelet korucu aile olarak tanımlanır. bu durum hakkında düşüncem oldukca mantıklı ve çok tercih edilmesi gereken bir konudur. her ne kadar öz ailesi olmasanız bile yanlızlıktan kurtulan çocuklar sizi ailesi olarak bilir. ailesiz büyüyen çocuklar kötü yollara düşebilir bu yüzden duyarlı olup emkanı olan herkesin bunu yapmasını istiyorum.

0

sadece şiddet görmüş çocuklar değil biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan ve devlet kurumlarında kalması sağlıklı olmayan çocukları aile ortamında büyümeleri ve gelişimlerini sağlıklı tamamlamaları için koruyucu ailelerle birleştiriyoruz.

1

evet biliyorum ben gerçekten şiddet görmüş çocuklar için güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum