1

öncelikle toprak analizi yaptırılarak toprağın eksikleri ve ihtiyaçları belirlenmelidir. buna göre takviye yapılmalıdır. ancak leonardit toprağı düzenleyen bir takviye olacaktır. o nedenle tercih edilebilir.

0

toprak öncelikle 2 3 dinlenmeye yani nadasa bırakılır ondan sonra toprak üst üste sürülerek toprak bayağı havalandırılır havalandırmadan sonra hayvan gübresi ile ilece beslendirilmelidir toprak

0

organik toprak, humuslu toprakla karıştırılarak verimli bir toprak elde edilebilir bir de nadasa bırakmak ve bunu da sürerek yapmak da toprak için faydalı olacaktır. doğal gübre kullanımı da özellikle yanmış gübre kullanarak elde edilir.

0

eğer bir toprağın verimsiz olma nedeni her sene o toprağı bir şeylerin ettiği için toprak verimini kaybeder ve o toprağı verimli hale getirmek için 1 yıl o toprağı hiçbir mahsul yetiştirmesi gerekir ve o toprak iyice traktörler sürülmesi gerekir ve o yıl içinde boş kalırsa diğeri yıl hangi mahsulün o toprağa ekersen çok verimli olur.

1

toprak ıslahı çalışmaları yapılabilir. organik madde ağırlıklı topraklar getirilip araziye yayılarak karıştırılabilir sürme işlemi ile. aynı işlem doğal gübre getirilerek de yapılabilir.

0

nadasa bırakılabilir. gübre takviyesi yapılabilir.

0

verim enstitüsünde bu işlem gerçekleştirilir.
verimsiz bırakılır verimlisi alınır.