0

kısacası kamu personel seçme kurumudur. bu sene girdim ortaöğretim kpps'ye 60.68 yaptım.

2

kmu personeli seçme sınavıdır açılımı. ösym tarafından yapılan sınavlardan biridir. kamu görevine atanacak adayların katılımı gerekir. bu sınava giren adaylar arasından devlet kurumlarının kadrolarına memur alımı yapılır.

öğretmen atamaları için de kpss sınavı yapılır ayrıca. genel yetenek ve genel kültür sınavlarının yanında alan bilgisi sınavına da girer öğretmen adayları. yine a grubu kadrolar denilen kadrolar için hukuk, maliye, işletme vb. alanlarda alan bilgisi sınavları yapılır. b grubu kadrolar için ise sadece genel kültür ve genel yetenek sınavlarından alınan puanlara göre atama yapılır.

pek kolay bir sınav olduğu söylenemez. zaten artık adaylar başarılı olabilmek için özel dersler almakta, dersanelere gitmektedir. bu nedenle zorlu bir yarışma ortaya çıkmaktadır. işin kötü tarafı son yıllarda memur alımları çok azaldığı için yüksek puan alan adayların dahi bir kadroya yerleşmesi oldukça zordur.

geçtiğimiz hafta sonu yapılan kpss sınavına geç kalan adayların sınava girememesi nedeniyle ülkemizde bir gündem de oluşmuştur.

1

kamu personeli seçme sınavı. şu devirde giriliyor ama bi ise yaradığı görülmüş değildir. sözde devlet dairelerine girmek için kullanilir alınan puan.

1

kpss'nin açılımı kamu personeli seçme sınavıdır.

1

kamu personeli seçme sınavıdır kamuya gerekli eksikler oldu

1

kamu personel seçme sınavı olarak adı konmuştur

1

kamu personeli seçme sınavı dir. olmaz olaydı.

1

kpss'nın açılımı, kamu personel seçme sınavı'dır.