0

nene hatun 1857 yıl doğumlu kurtuluş savaşımız sırasında cephede askerlerle birlikte düşmana karşı çarpışan ilk kadınlarımızdan dır.düşmanın olduğu yerde kadınları toplayıp direnişe geçen savaşan askerlerimiz için yiyecek ,kıyafet toplayan bu kahramanımız bizzat cepheye gelip askerlerimize hizmet etmiş mermilerini taşımış yemek yapmış birisidir.erzurum'lu olan nene hatun mayıs 1955 yılında hayatını kaybetmiştir.

0

nene hatun erzurum'un çeperli köyünde 1857 yılında dünyaya gelmiştir. babası hüseyin annesi zelihadır. nene hatuna 3 ordu'nun nenesi ünvanı verilmiştir. türkiye'de ilk anneler gününde ise yılın anası ünvanı verildi. nenehatun cumhuriyet tarihindeki kahraman kadınlarımız dandır. nene hatun zatürre teşhisi ile erzurum numune hastanesi'nde tedavi görerken 22 mayıs 1955 günü 98 yaşındayken hayata gözlerini yummuştur.

0

nene hatun halkın yapmış olduğu direnişin başını çeken türk kadınıdır.

0

rus ordusu erzurum'a kadar ilerlemişti. fakat erzurum'da aziziye tarabyaları adı verilen halkın direnişiyle karşılaştılar. nene hatun'da bu direnişe katılan ve bu direnişin simgesi olan türk kadınıdır.