0

ricardo quaresma gerçekten çok başarılı bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. çünkü beşiktaş kulübüne geldikten sonra beşiktaş kulübü'nün tamamen ayağa kaldırmış ve gerçekten taraftarın büyük sevgisini kazanmış bir oyuncu olarak tebrik ediyorum ricardo quaresmayı. çünkü bir taraftarın sevgisini kazanabilmek aslında hiç kolay olmadığını düşünüyorum ve bunu da başarabilen oyuncu olabilmek gerçekten çok iyi diye tahmin ediyorum. şu anda hala beşiktaş kulübünden ayrılmayan ricardo quaresma ilerleyen zamanlarda daha çok iş başarabileceğini gösteriyor aslında beşiktaş kulübü için. talisca gittikten sonra ricardo quaresma yalnız kaldı ve bazı pozisyonları tamamen kendisine kalması onu daha çok yoğurduğunu düşünüyorum ve inşallah ilerleyen zamanda transfer döneminde istenilen transferler yapıldığı sürece ricardo quaresma da çok rahat olacağını tahmin ediyorum.

0

ricardo querasma cok büyük bir futbolcudur. geçmişte barcelona,inter,porto gibi büyük takımlarda forma giymiştir. querasma ilk olarak sporting lizbon takımında forma giymistir. ve bu takımın alt yapısından çıkarak profosyenel olmuştur. yanlış bilmiyorsam kendisini gösterip barcelona takımı tarafından beğenildi ancak fazla barcelona kalmadı bana göre querasma en iyi başarıl8 olduğu iki takım bulunmaktadır. bunlar porto ve beşiktaş'dır. ancak gerçeği söylemek gerekirse querasma beşiktaş'a gelmiş geçmis bence en iyi yabanci oyuncudur. bu kadar asist yapan ben baska bir oyuncu görmedim ülkemizde bir alex iki querasma bence beşiktaş taraftarı böyle bir oyuncusu olduğu için mutlu olmalıdır. suan beşiktaş'da takımın en cok katkı yapan ismidir ve ben böyle devam edeceğini düşünüyorum. querasma portekiz milli takımındada çok iyi başarılar elde etmiştir 2016 'da portekiz şampiyon olmuştur. querasma ronaldoya futbolu ögretmiş repliğini hep izleyip gülerim bazıları cidden querasmanın öğrettiğini sanıyor bunlar özellikle beşiktaş taraftarlarıdır. kısacası querasma ülkemizin en iyi oyuncularından biridir diyebilirim.

0

ricardo quaresma ,26 eylül 1983 tarihinde portekiz'in lizbon şehrinde dünyaya geldi.
futbol oynamaya henüz 4 yaşındayken başlayan queresma,10 yaşındayken sporting cp'in alt yapısına girdi.futbol oynayisiyla ve yeteneğiyle beğeni topladı ve dikkatleri üzerine çekti.17 yaşındayken ilkkez bir lig maçında a takım forması giymiş oldu.
o dönem sporting'in teknik direktörü olan laszlo bilini,cristiano ronaldo'yu yedek bırakarak ricardo quaresma'yi oynatıyordu ve böylece queresma, adından daha fazla siz ettirmeye başladı.
2003_2004 sezonunda ispanyol futbolcu barcelona'ya 6milyon euro karşılığında satıldı ve ilk sezonda 21 kez forma giydi ve yanlızca bir gol attı.sezonun sonuna doğru yaşadığı sakatlıktan dolayı 2004 avrupa 21 yaş altı futbol şampiyonasına katılamadı.
"rijkaard'ın olduğu yerde ben futbol oynamam" demesinin ardindan 15 milyon euro +deco karsiliginda takas edilerek porto'ya transfer oldu.2004 'te porto'ya transfer olan queresma yeniden yıldızını parlattı ve çıktığı 114 maçta 24 gol kaydetti.performansiyla italyan futbol devi inter'in dikkatini çekti.
2008-2009 sezonunda 18,6 milyon euro karşılığında 3 yıllığına inter'le anlaşan quaresma, barceloa'da öldüğü gibi inter'de de istenilen performansı vermedi ve teknik direktör jose mourinho ,quearesma'nin yetenekli olduğunu ancak taktiksel disiplinsizliği nedeniyle inter'de forma giyemeyeceğini belirtti.bir sezonda sadce 1 maçta 90 dakika forma giyen queresma,şampiyonlar ligi kadrosuna'da alınmadı ve inter'den ayrıldı.
2009'da ingiliz futbol devi chelsea'ye kiralık olarak gitti ancak burada da sürekli yedekten oyuna giren bir oyuncu konumundaydı.kiralik doneminin ardından inter'e geri donmesindeki etken ise chelsea'nin teklifini kabul etmemesi ve chelsea'de sans bulamamasidir.
13 haziran 2010'da beşiktaş'a 7.3 milyon euro karsiliginda transfer oldu ve süperlig'de ilk golunu 29 agustos 2010 tarihinde karabukspor'a atti.2012 yılına kadar üstün performansıyla beğeni toplayan queresma ,2012'de fikret orman'in başkan olarak göreve gelmesiyle kadro dışı bırakıldı.fikret orman, kendisini beşiktaş 'ta görmek istemediğini belirtince sözleşmesi akarsilikli olarak feshedildi.besiktas'ta 47 maçta 18 gol atıp 17 asist yapmıştır,toplamda ise 73 maçta 18 gol ,27 asistle oynamıştır.

0

futbolcudur .beşiktaşın değerli isimlerinden biridir .