0

kına uzun yıllar boyunca süs araç olarak bulunan aslında tıbbi amaçlı olarak da kullanılmaktadır. kınanın oldukça çok faydası vardır. daha çok cilt, saç ve tırnak sağlığı için kullanılmaktadır. kınanın faydaları genellikle şunlardır. kınanın tırnaklara faydaları oldukça çoktur. kınanın çatlama eğilimi olan tırnakları tedavi edici özelliği. kınanın çatlama eğilimi olan tırnakları tedavi edici özelliği vardır.lapa halinde tırnakları uygulandığında tırnakların kırılma eğilimi olan yapısını ortadan kalkmasını sağlar. bu yöntem gerçekten çok iyi bir yöntemdir. kına özellikle ağrı kesici bir özelliği vardır. herhangi bir nedenle ağrıyan bölümü kan yapmak almasını sağlamaktır.gerçekten günümüzün hastalığı olan artık sinüzit,migren gibi rahatsızlıklar için kına kullanılabilir. kına yanık yerde faydalıdır.acıyı azalttığı gibi yanık yarasının hızlı iyileşmesine yardımcı olur.. kına yaygın olarak sivilce ve akne kullanımı tedavisinde kullanılır. sivilcelerim geçmiyor sa koyabilirsin.bunun dışında cildin veya derinin farklı yerinde meydana gelen deri hastalıklarına karşı tedavi amaçlı kullanılır. bu yöntemler genellikle çok iyidir. genel anlamda kınanın faydaları bunlardır.

0

kına sağlık amacıyla da kullanılırken kültürümüzde değişik amaçlarda da kullanılır. sağlık amacıyla baş ağrısına iyi geldiği düşünülerek aynı anda da saçların beyazlayan kısmını renklendirmek amaçlı kafaya uygulanır , ayaklarında mantar buna benzer hastalıkları olanlar bu tarz sorunlar için ayaklarına da kına yakarlar.kültürümüzde alınan kurbanların baş kısımlarına biraz kına yakanlar olur ,gelin kızlarımıza ,askerlerimize kına yakarız.

0

kına ele yakılan renk verici bir maddedir. geleneklerimize göre kına gecelerinde gelin ve damat adayına türküler eşliğinde sürünür. yine kurtuluş savaşı yıllarında askere gönderilen mehmetçiklere sürülürdü. bir de yaşlıların daha çok kullandığı beyszlayan saçların kapatılması için sürülür. bu aynı zamanda baş ağrılarını da aldığı söylenir.