0

aslında bu herkese göre değişebilir . bir sürü insan var ilişkisini uzaktan uzağa sürdüren özlem çeken . fakat benim fikrim ilişkiyi uzaktan yürütmek zordur. belki yorucudur diye birşey diyemem ama insan sevdiği insanın yanında olmasını ister . bir durum olduğu zaman onunla paylaşmak dertleşmek gülmek ister . ben özlem duymak istemezdim. yakınında olsun isterdim . ilişkisini uzaktan sürdüren insanlarda elbette ki görüşüyor ve paylaşımlarda bulunuyor olabilir bu bir engel değildir tabiki . fakat ben yakınımda birinin sağlam kararlı bir şekilde yanımda olmasını isterdim .

0

erkek arkadaşım bu yaz dört ay boyunca amerikadaydı. çalışmaya gitti oraya. çok uzun süreli bir ilişkimiz yoktu daha, bir sene bile olmamıştı. evet çok zordu, hiç geçmeyecek sandım, nasıl yapıcaz, ya beceremezsek diye aklım çıkıyordu her gün her dakika. ama iletişimi hiç koparmadık, buradayken nasıl her gün konuşuyorsan, görüşüyorsak oradayken de öyle her gün konuştuk, görüntülü de konuştuk sürekli. hissediyordum çünkü ben ne kadar özlüyorsam o da orada en az benim kadar özlüyor, en az benim kadar korkuyor. karşındakini bunu hissettirebilmek çok önemli. tabiiki sorunlar tartışmalar oldu ama, halledemeyeceğin bir şey olmuyor eğer güven sadakat ve saygı devam ediyorsa. üstelik 7 saat fark vardı aramızda, başlarda bu konuda da çok zorlandık ama bir şekilde birimiz diğerine ayak uydurmaya çalıştı hep. o dönemde de sonrasında da aramızdaki sevginin, bağın ne kadar güçlü olduğunu gördük ikimizde, bu inanılmaz güzel ve anlatamayacağım bir his. evet 4 ay çok kısa bir süre gibi görünebilir, ama mesafe amerika-türkiye olunca o dört ay dört sene gibi geliyor. ilişkimizin daha başında ve ikimiz de bu kadar gençken bunu atlattıysak, çok şeyi atlatırız gibi geliyor zaten. bunu görmek karşındakine daha da bağlanmanı sağlıyor hatta.

0

temeli sağlam olmayan ilişkilerde, mesafe her iki tarafıda yorar.
güven eksikliği olmayan ve temelleri sağlam olan ilişkilerde mesafelerin pek bir önemi olacağını düşünmüyorum.
bizde zaman zaman mesafeler yaşadık.
askerliğe gittiği dönemde ve iş için il dışına çıktığı dönemlerde uzun süre birbirimizi göremedik.
fakat bu bizim için hiç bir zaman sorun haline gelmedi ve ilişkimizi yormadık.
sonuç olarak şimdi evliyiz ve 1 tane evladımız var.

0

güven eksikliği olan ilişkilerde kesinlikle yorar. ben şahsen yakın ilişki taraftariyim ne de olsa istediğin an yanında olabilecek birisine ihtiyaç duyar insanlar

0

uzun mesafe ilişkiyi yormaz eğer karşılıklı hissedilen duygular derin ise ve samimiyse.

0

sağlam temelleri olmayan ilişkilerde mesafe malesef ilişkinin bitmesine ve zarar görmesine neden olabilir.