0

adres bulmak için yönleri kullanırız. sıcaklığı ve sıcaklığın yönünü bulmamızı sağlar. haritada yer bulmak için işe yarar. yönler ile güneşin doğacağı yeri bildiğimiz için evlerimizi ona göre inşa ederiz. rüzgarın esme yönünü öğreniriz. yani yönleri bilek hayatımızı kolaylaştırır. ana ve ara yönler vardır. kuzey,güney,doğu ve batı ana yönlerdir. kuzeydoğu,kuzeybatı,güneydoğu ve güneybatı ara yönlerdir.

1

yönleri doğu, batı, kuzey, güney, olarak ana yönler 4 tanedir. birde ara yönler vardır. kuzey batı, kuzey doğu, güney doğu, güney batı olarak ta 4 tane ara yön bulunur. toplam olarak 4 ana ve 4 ara yönler olmak üzere 8 tane yön bulunmaktadır. yönler insanların gideceği rotayı belirlemek amacıyla yönler kullanılır. yönleri kullanmak ve bilmek amacıyla pusula kullanılmaktadır. örneğin yönleri en çok kullanan kişiler, pilotlar, gemi kaptanları ve tren kaptanları kullanır. ayrıca insanlarda da araçlarında kullanabilmektedir. özellikle seyyahlar da kullanabilmektedir.

0

yönler yer bulmaya nerede olduğumuzu anlamaya harita kullanmaya ve aradığımız adresleri bulmaya yarar.

0

yönler adres bulmaya ve harita kullanmayı bizim için kolaylaştırır. yönler olmada insanlar konumlarını bildirme de daha zor anlar yaşarlardı.