0

toprağın akarsular, sel suları ve rüzgarlar gibi dış kuvvetlerin etkisiyle aşındırıldılıp taşınması ve sürüklenmesi olayına erozyon denir. erozyon diğer adıyla aşınım, taşınma , yer kabuğunu oluşturan kayaçların balta akarsular olmak üzere türkü dış etkenlerle yıpratılıp yerinden koparılarak eritilmesi veya bir yerden başka bir yere taşınması olayıdır erozyona uğrayan toprağın özelliği bitki örtüsü bakımından fakir olmasıdır tema baldırıdır. ve bu konuda oldukça hassas çalışmalar başarılı projeler yaptıklarını düşünüyorum .

1

seller, rüzgarlar vs. ile verimli toprağın denizlere, göllere taşınıp gitmesi. ayrıca ağaçlandırma gibi önlemler alınmazsa ileride çölleşmeye neden olacak bir coğrafi sorundur. insan eliyle tetiklenmiş doğa olayıdır bence. çiftçilerimiz nadas yöntemini kullanmaya devam ettiği sürece de erozyon anadolu'yu çöl olmaya mahkum eden sebeplerin başında gelecek. tema vakfı bu konuda en aktif vakıftır. hayrettin karaca onursal başkanıdır.

0

erozyonla mücadele vakfı'nın ismi kısaca tema vakfıdır.
erozyon diğer adıyla aşınım yer kabuğunun üzerindeki toprakların başta akarsular olmak üzere türlü dış etkenlere aşındırıp yerinden koparılması, bir yerden bir yere taşınması ve biriktirilmesi olayıdır.