0

hayatımda önyargı kadar iğrenç bir şey görmedim. önyargı hayatın her yanında var ve cidden iğrenç birşey. yabancı olan insanlara bile önyargı gösteriliyo veya dini,dili,ırkı farklı olan insanlara bile. yapılmaması gerekiyo ve hiç bir durumda da önyargıyı hoş bulmuyorum.

1

ön yargı, bir şeye duyulan antipatidir. ya da o şey hakkında iyi düşünmemektir. ön yargı insanlarda olan bir kötü huydur. öyle ki insanlardaki ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zordur derler. bundan dolayı her durum için ön yargı gerekmez. her durum için ön yargı beslemek kişiyi toplumdan uzaklaştırır ve sürekli tepki alır. her şeye ön yargı duyan ve besleyen insanlar hayatta başarıyı yakalayamazlar. buraya kadar anlatılan durum önceden duyulan olumsuz ön yargı idi. bir de olumlu ön yargı vardır. o da şudur, bir insanın bir kişi, bir olay ya da bir şeyle ilgili önceden duyduğu olumlu his ya da düşüncelerdir. buna olumlu ön yargı denir.

0

hayır gerektirmez neden gerektirsin ki ama ön yargılı olanlar için durum farklıdır

0

hayir her durum ön yargi gerektirmez
tabi bu insandan insana degisebilirde

0

kendi içimde bazı konularda ön yargılıyımdır.

0

her durum olmasa bile çoğu durum az da olsa önyargı gerektirir diye düşünyorum.

0

on yargı aslında hepimizin yaptığı ama yanlış olan birşey. bence her durum on yargıyı gerektirmez.

0

ben önyargılı değilim kimseyi de yargilmam bence hiç kimse önyargılı olmasın bizlere düşmez rabbim bilir herşeyi gıybet olur önyargılı davranmak