0

özür dilemek kişinin yanlışını hatasını bilip kabul edip kendini affettirmek üzere hata yaptığı kişinin gönlünü alabilmek üzere, özür dilemenin değerini bilerek harekete geçmesini gerektirir bu da ahlaken belirli bir olgunluğu gerektirir.

0

çünkü gururunu bir tarafı koyup kimse kolay kolay özür dilemez de ondan

1

her insan kendine gurur yapar ve özür dilemez. çünkü insan gururuna yenilir ilk o dilesin der. ama ilk özürü sen dilersen erdemlik olur iyi insan olursun.

2

çünkü herkes özür dileyemez. bazı insanlar özür dilemeyi kendi gurularına yediremez. o yüzden özür dilemezler. ve bunu yenip özür dilemeyi başaran insan da erdemli bir insan olur.

0

özür dilemek kadınlara zor ve ağır gelmez bazı erkekler özür dilemeyi bilmez onun için erdem 'lik oluyo .

0

gurur ve kibir çok fena şeyler. kibre kapılan insan özür dilemek istemez. o yüzden özür dilemek büyük bir erdemdir.

0

çünkü herkes kendine yediripte özür dileyemez. bu nedenle erdemliliktir

0

özür dilemek, yaptığın şeyin farkına varıp suçunu kabul etmektir. çoğu insan bunu yapamaz. hiçbir zaman kendilerinde hata aramazlar. hep haklıdırlar ve her zaman özürü karşı taraftan beklerler. işte bu yüzden içtenlikle özür dileyebilen insanlar özel ve erdemlidir.

1

her insan kolay kolay özür dileyemez ımanuel kant abimizin yaptığı ahlak felsefesine göre toplumun tamamına fayda veren eylem iyi toplumun faydasını değil bireyin faydasını düşünen eylem iyi değildir topluma zarar veriyorsa kitlesel olarak kötü bir eylemdir . erdem anlayışı da iyi ile bağlantısı olan bir davranıştır . davranışın erdemli olması için iyi olması gerekmektedir . iyi olması için de toplumun birden fazla bireyine fayda vermesi ya da çoğunluğa fayda vermesi gerekli görüşmüştür .
özür dilemekten birden fazla insana fayda verdiği için erdemli bir davranıştır . bir insanın özür dilemesi demek hata yaptığını kabul etmesi gerekmektedir.