0

ilk izlenim önemlidir çünkü karşı tarafa bıraktığınız ilk intiba kıymetli ve değerlidir aslında yani şu sebepten ötürü, yeni bir ortama girdiniz veya yeni biri ile tanıştınız ilk izlenime daha dikkat etmek gerekir ilk tanışmalar önemlidir karşı tarafın sizi dha iyi tanıması ve size güven duyması için sizin karşı tarafta yarattığınız etki özveri anlayış önemli olmalıdır bu sebepten de ilk izlenim daha mesafeli ama bir yandan da samimi kibar olmalıdır bana göre . ilk izlenim daha kalıcıdır mesela o anki davranışını o anki tutumunuz ve bakış açınız.

1

ilk izlenim, yeni tanıştığımız biri hakkında beynimizde oluşan ilk düşünceler ve duygulardır. ilk intibada denir. ilerisi için ilk izlenim çok önemlidir. ilk görüşte birinden iyi elektrik alamadıysak sonrasında güzel bir ilişki kuramayabiliriz ön yargıyla yaklaşırız.

0

ilk izlenim tanıştığımız bir insanla yüz yüze geldiğimiz ilk anları ve konuşmaları kapsar. burdaki hal ve hareketlerimiz bizi tabımaya çalışan karşı tarafa bir önyargı bildirir ve bunu yıkmak da kolay olmaz.

1

bunun sebebi beynimizin karşıdaki kişinin ilk andan itibaren görünüşünü,hareketlerini ve konuşma biçimini biz istesek de istemesek de aklımızın bir köşesine kayıt etmesinden kaynaklanır.

1

ilk izlenim ilk görüşteki fikir ve düşünce demektir.