0

eğitim konusunda çok ayrıcalıkları var ve bence bu yanlış. daha bir çok yerde de ayrıcalıkları var. suriyelilere gereğinden daha fazla ayrıcalık gösterildiğini düşünüyorum.

0

onlara tanınan ayrıcalıklar bize de tanınsaydı iyi şeyler düşünüyor olurdum ama maalesef.

0

her devletin önceliği, kendi vatandaşları olmalıdır. bu demek değildir ki zor durumdaki insanlara kapılarımızı açmayalım. tabi ki açacağız ama insanların şikayeti, suriyeli vatandaşların bizden daha çok hakka sahip olması. kontrolsüz yaşamaları. düşünün, ülkemize alırken bir sağlık kontrolünden bile geçmedikleri için bizde 30 yıldır görülmeyen hastalıklar tekrar görülmeye başlıyor. devlet denetleyip kontrol altında tutmayacaksa, ezilen kendi insanları olacaksa, iş alanı olsun, yemek, yardım, sağlık, eğitim, kontrolsüz üreme bunların hepsi bizim mevcut düzenimizi bozan unsurlardır.

0

onlara tanınan ayrıcalıklar bizlerede verilmesini lazım

0

en çok canımı yakan konuyu söyleyip geçeceğim. ülkemizde o kadar çok atama bekleyen öğretmenimiz varken, onların öğretmenlik yapması.

0

okulda, hastanede ve daha bir çok yerde suriyeliler her zaman ayrıcalıklı konumda. eğitimde tanınan haklara bizzat bizler şahidiz. istedikleri bölümlere girmeleri konusunda oldukça fazla kolaylık var. hastanede yine öncelikler onların oluyor her defasında. alışveriş merkezleri zaten suriyeli gezen gençlerle doluyor. biliyoruz zor durumdalar ama yinede bu kadar haklarının olması insanın canını sıkıyor. mazlum olduklarını çoğu zaman unutuyorlar.

1

ülkemizde kendi vatandaşımız ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüp, elin suriyeli'sine tanınan onlarca hak ve yasal maddelerin tamamen yanlış bir politika olduğu kanaatindeyim. önce ülkem ve milletim sonra kardeşim...