0

benim bildiğim tek sezen aksu dur.on tane yok ki

1

minik serçe lakaplı ses sanatçısı sezen aksu'dur. eskiden çok çok severdim. ne zaman ki, siyasi tercihlerini gözler önüne soktu gözümden düştü.. o gün bugündür sevmiyorum.. ara ara denk geliyorum bazı şarkılarına.. on örnek derken şarkı isimlerini mi istediniz acaba? öyle olduğunu düşünüp size aklıma gelen şarkılarını yazayım bari. sen ağlama, sorma ne haldeyim, şinanay, ben senden gittim oğlum, kardelen, begonvil, yansın istanbul, vazgeçtim, seni kimler aldı, ikinci bahar şarkıları aklıma gelenler oldu. babası da şu malum cemaate yakın isimlerden biri olarak lanse edilmişti o günlerde.. aa cumartesi türküsü'nü nasıl unuturum.. faili meçhul çocukların anneleri için yazmıştı bu şarkısını da..cumartesi annelerine.. ya haksızlık yapmak istemem.. gerçekten çok iyi bir kadın yorumcu.. hakkını vererek dinlemek lazım..kendisine sağlık diliyorum.

0

minik serçe, söz yazarlığı ve besteleriyle bir ekol sayılabilecek olan sanatçımız sezen aksu'dur. boyunun kısalığı, çıtı pıtı tavrı ile bu lakabı almıştır zannımca. sanırım şarkılarından 10 örnek vermemizi istiyorsun. o kadar çok şarkısı var ki on örnek saymak hiç de zor olmayacaktır.

-son zamanlarda tarkan'la yaptığı düet şarkısı ceylan çok beğendiğim bir şarkı.
-beni unutma,
-keskin bıçak,
-sen ağlama,
-tükeneceğiz,
-perişanım şimdi,
-onu alma beni al,
-çocuklar gibi
-kaybolan yıllar,
-istanbul, istanbul olalı

0

neye 10 örnek vereceğiz. zaten minik serçe dediğimiz sanatçımız bir tane... o da sezen aksu'dur

1

minik serçe lakaplı sanatçımız sezen aksu'dur. şarkıları dillere adeta pelesenk olmuştur. bunların başında, belalım, keskin bıçak, geri dön, gidiyorum, biliyorsun, yansın istanbul, minik serçe, seni kimler aldı, manifesto, kaçın kurası, sende benim kadar gerçekleri görüyorsun, kardelen, deniz yıldızı, git ve gülemse şarkıları şuan aklımda olan şarkılırdır.

0

sezen aksu minik serçemizbuenas sor bilinmez mi

0

minik serçe, sezen aksudur sanat haytının ilk zamanlarında rol aldığı yeşilçam filminde serçe'yi canlandırdığı için daha sonraki yıllarda minik serçe'miz olmuştur.

1

minik serçe lakaplı sanatçımız sezen aksu

0

minik serçe lakaplı sanatçı, sezen aksu’dur.

1

on ornege gerek yok. birtanedir cunky oda sn sezen aksu dur.