0

benim de duyduğum bir kelime ama neden kullandıklarını bilmiyorum.

0

ankaralı birisi olarak çok kullandıgım bir kelemedir bebe kelemesi. fakat bunun bir anlamı veya bir tarihi yok. sadece sevdiğimiz içib kullandıgımız bir kelimedir. biliyorsunuz ki ankara sert ve argo bir sehir oldugu için cocugu seyler farklı söylenir. mesela ankara bebesi ankaraya angara der. degisik bebeleriz biz.

0

"biz ankaralıyız, bize göre herkes bebe" tarzı bir şey :) azıcık alaycı bir kelime tabii. çoğunlukla bir küçümseme için kullanılıyor sanırım. "la bebee" gibi. e dolayısıyla atar gider durumlarında daha çok görülür :) ama şöyle de bi şey var, "angara bebesiyiz biz" gibi övünme amaçlı da kullanılıyor. ironik biraz ama ben bir ankaralıdan bunu duydugumda hoşuma gidiyor, yani doğal olunca. ben söylesem eğreti durur, ama adamlar yakıştırıyor kendine diyecek bir şey yok. ayrı bir kültür, ki bu jargonlarını dürüstlükle bağdaştırdığım olmuştur. severiz angara bebelerini. ama doğal durmuyorsa ağzınızda, kullanmayınız lütfen, o ankaralılara yakışıyor.

0

ankara'da yaşıyorum ama bebe kelimesinin anlamını bilmiyorum. bir sevecenlik ifadesi olabilir. veya bir küçümseme işareti de olabilir. :)

1

ankararalı'lar neden bebe derler sorusunun cevabı olarak şunları söyleyebilirim. ankara diline has olan bebe kelimesi bir çok insanın ağzında dolaşmaktadır. yani bir ağız alışkanlığı olmuş. o yörenin ağzı dersek daha doğru olacaktır. örneğin akdeniz bölgesinin iki lafından biri viri'dir.